שאלה לגבי טיפול מסויים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

02/05/2019 | 14:16 | מאת: רונן

שלום, אני חולה בקרוהן ובנוסף לקרוהן חולה בפסוריאזיס ובדלקת מפרקים. היה רופא שהציע לי לטפל בפסוריאזיס ובדלקת המפרקים באמצעות תרופה בשם OTEZLA העניין הוא שידוע שאחת התופעות לוואי העיקריות של התרופה היא שלשול , ולכן רציתי לשאול את דעתך אם לחולה קרוהן לא כדאי לנסות תרופה כזאת? (בנוסף קראתי מחקר שOTEZLA עזרה לחולי קוליטיס) אודה לעצתך תודה.

שלום רונן, אין בעיקרון התווית נגד לטיפול בotezla בחולי קרוהן, אכן יכול לגרום לשלשול כתופעת לוואי בעיקר בתחילת טיפול אך לרוב יש הסתגלות בהמשך. ניתן לשקול במקרה שלך מתן תרופה ביולוגית שיכולה להיות לה השפעה מטיבה על שתי המחלות כגון נוגד tnf, או סטלרה. ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס