קבלת חיסונים לפני טיפול ביולוגי

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

13/04/2019 | 21:03 | מאת: אוהד

שלום אני אמור לקבל בקרוב טיפול ביולוגי יומירה ולא הצלחתי להבין באופן ברור את החיסונים שצריך לקבל לפני טיפול ביולוגי. אני יודע שצריך חיסון שפעת עונתית, וחיסון נגד דלקת ריאות כל 5 שנים, אבל את עניין החיסונים נגד צהבת A וB לא הבנתי לחלוטין, והאם צריך עוד חיסונים כשנמצאים תחת טיפול ביולוגי? תודה.

שלום רב,  אכן ישנן המלצות לביצוע חיסונים לקראת טיפול ביולוגי, אך למעשה רוב החיסונים הינם חיסונים מומתים ולא מוחלשים ולכן גם אין בעיה להשלימם לאחר תחילת הטיפול במידה ויש דחיפות להתחלת הטיפול. 1. חיסון לשפעת ניתן אחת לשנה בעונה 2. חיסון לדלקת ריאות- המלצה לפרבנר ולאחר חודשיים פנאומווקס, ואין צורך בחיסונים נוספים לדלקת ריאות בהמשך. 3. הפטיטיס A במידה ולא חוסנת- ניתן גם תוך כדי טיפול 4. הפטיטיס B במידה ולא חוסנת- 3 חיסונים לאורך חצי שנה (לא מונה התחלת טיפול( 5. חיסון mmr- במידה ואין נוגדנים לחצבת- חיסון חי מוחלש וצריך להמתין 4 שבועות מרגע קבלת החיסון ועד להתחלת טיפול ביולוגי 6. חיסון לאבעבועות רוח/שלבקת חוגרת מעל גיל 50- גם חי מוחלש ויש להמתין לפני התחלת טיפול - החיסונים המוחלשים- מתן החיסון תלוי בשיקול הקליני ובהתאם לחומרת המחלה, לא תמיד ניתן לחכות לפני התחלת הטיפול. בהצלחה! ד״ר יפעת שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס