קרוהן והחלטה על תרופה ביולוגית

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

28/09/2018 | 15:55 | מאת: שיר

שלום,בני בן ה12 אובחן עם קרוהן .הדלקת הופיעה בושט וכיבים עמוקים במעי הגס .הרופאים רוצים להתחיל בתרופה ביולוגית.יש התלבטות בין יומירה שיש איתה הרבה נסיון גם בילדים ונוער או באנטיביו שהוכחה יותר יעילה בקוליטיס ובמבוגרים.הבנתי שלאנטיביו פחות סיכונים כי לא משפיעה על מערכת החיסון של כל הגוף אלא מקומית במעי שלא כמו היומירה.החסרון באנטיביו שלוקח לה יותר זמן להשפיע והיומירה יותר מהירה וחזקה. ההתלבטות של הרופאים בגלל שילד בעבר היתה כבר מחלה אוטואימונית כתינוק מחלה שממנה כבר הבריא.ההחלטה צריכה להיות בידינו ההורים.אשמח לעצה, או אם יש ניסיון מוצלח עם ילדים שקיבלו אנטיביו לקרוהן.תודה רבה

29/09/2018 | 20:30 | מאת: אחד.

הילד רק בן 12 וכבר מדובר על מתן של אנטיביו שזהו למעשה נשק יום הדין של הרפואה לחולי מעי דלקתי. ומה יהיה כאשר התרופה חלילה תאבד מיעילותה? נסו לפעול דרך הדרך הנפשית. קראי את 36 שעות מאימורן.

03/10/2018 | 07:25 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום שיר כגסטרואנטרולוגית המטפלת במבוגרים, אין לי נסיון בטיפול בילדים בגיל זה. מאחלת בריאות שלמה דר' אבני

29/11/2018 | 16:17 | מאת: די לטעון פסיכוסומטי

היה צריך להיות לי דוד - אח של אימי. אבל הוא נפטר בגיל 3 מסיבוכי קוליטיס. תינוק בן 3. יש לא מעט אוטואימוני אצלנו במשפחה. כנראה שאצלנו כבר בגיל 3 מפתחים סטרס שקשור לעבודה, לזוגיות.. או שאולי יש מאחורי הדברים האלו מנגנון אחר וזה לא פסיכוסומטי?!?

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס