אבחון קרוהן יחד עם fmf

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

01/08/2018 | 17:39 | מאת: אבחון קרוהן

שלום רב אני מאובחן עם fmf ,בנוסף חשד לקרוהן קפסולה וקונוסקופיה תקינות,בדיקת הדמיה של mri מראה קטע קצר באיליום הסופי דלקתי עם נהור צר יחסית ובלוטת לימפה מוגדלת,לסיכום הסננה דלקתית באיליום הסופי עם אדנומולגיה נלווית מחלת קרוהן באה בחשבון באבחנה המבדלת,יש לציין כי crp ו esr גבוהים על בסיס קבוע כאבים קשים יש לי בבטן מלווה עם כאבי מפרקים,איזה עוד דרכים אצטרך לעבור כדי שתהיה אבחנה של קרוהן חד משמעי?

01/08/2018 | 18:51 | מאת: אבחון קרוהן

חשוב לציין כי קלפרוטקטין 130 כמו כן גם מדדי דלקת crp esr גבוהים מתמיד בנוסף חוסר ברזל תמידי ,

02/08/2018 | 08:52 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

הי. אבחנה של מחלת קרוהן אינה מתבססת על בדיקה אחת אבחנתית אלא על מכלול (מעין פאזל שבו כל החלקים צריכים להתאים)- תלונות המטופל, בדיקות המעבדה, האנדוסקופיה, הביופסיות, ההדמיה. לעיתים , כמו שאתה מתאר, אין התאמה מלאה בין ממצאי הבדיקות השונות. לעיתים- אם החשד הקליני גבוה שקיימת מחלת קרוהן, אנחנו חוזרים על אחת הבדיקות. לעיתים ניתן גם להוסיף בדיקות דם סרולוגיות (שיכולות לכוון- לכייון מסויים לא לקבוע חד משמעית). יש צורך לחזור לרופא הגסטרו על מנת לשקול את הצעדים הבאים. בהצלחה ורק בריאות

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס