קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

10/11/2017 | 21:34 | מאת: יבגני

שלום גיל 45 יש קרוהן 20 שנה. במשך שנים רבות הסתדרתי בלי תרופות אבל מזה 5 שנים יש יותר כאבי בטן ושלשולים. כתוצאה מכך ירדתי 12 קג ל 49 קג על גובה 1.80 ניסיתי כטיפול בקרוהן כמה תרופות וזריקות והיו תופעות לוואי שגרמו לי להפסיק. בשנה וחצי האחרונות צמצמתי מאוד את השלשולים לפעם בחודש וגם את כאבי הבטן. הדרך שעשיתי זאת היתה על ידי הורדת התזונה למעט מאוד מאכלים בעיקר לחם ביצים טחינה עוף ממרק וירקות ממרק. זהו. שום דבר אחר לא אוכל. כך המשקל יציב כבר חצי שנה על 49 קג יש גם לא מעט עצירות בגלל שאוכל מעט סיבים. בדיקות הדם תקינות - אלבומין תקין 4.8 המוגלובין תקין 13.8 CRP תקין הכל תקין. קלפרוטקטין 230 לפני חודשיים. CT בטן לפני 4 חודשים תקין. ללא סיבוכים. אק"ג תקין. אקו לב לפני חצי שנה תקין. יש חולשה בחודשים האחרונים. רציתי לשאול 1. עד כמה מסוכן שאני שנה וחצי אוכל 5-6 מאכלים בלבד, ונמצא בתת משקל משמעותי 49 קג. ( מנגד יש פחות כאבי בטן ושלשולים וכו' ). האם חלילה הלב בסכנה במצב כזה? איך יודעים? 2. אני לא מצליח להרחיב את המאכלים כל מאכל נוסף גורם לכאבי בטן. ניסיתי קצת תפוחי אדמה - כאבי בטן, קצת במבה - כאבי בטן וכו' וכו'. לא יכול להוסיף. איך מרחיבים את התזונה? תודה רבה

18/11/2017 | 02:23 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום יבגני, 1. עד כמה מסוכן שאני שנה וחצי אוכל 5-6 מאכלים בלבד -- זאת שאלה לתזונאי - אם אין לך חסרי תזונה (ויטמינים, צפיפות עצמות וכו) - לא מסוכן ונמצא בתת משקל משמעותי 49 קג -- אני לא הייתי דואג מזה כל עוד המוגלובין ואלבומין תקינים האם חלילה הלב בסכנה במצב כזה? איך יודעים? -- יעוץ תזונאי 2. אני לא מצליח להרחיב את המאכלים כל מאכל נוסף גורם לכאבי בטן. ניסיתי קצת תפוחי אדמה - כאבי בטן, קצת במבה - כאבי בטן וכו' וכו'. לא יכול להוסיף. איך מרחיבים את התזונה? -- יעוץ תזונאי

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס