אילאטיס וספיגה של כדורים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

28/08/2017 | 01:27 | מאת: יוסי

שלום רב, בן 31 לפני כחודשיים לאחר קולונוסקופיה ולקיחת ביופסיה מהמעי הדק הגיעה תוצאה של focal mild ileitis כמוכן דגימה מהמעי הגס חזרה תקינה, אובחן אילאטיס ובהערות הרופא רשם רירית בצקתית עם אפטות, דלקת קלה במעי הדק. בשל עייפות קשה לפני מס ימים עשיתי בדיקות דם ויצא מחסור בברזל- 59 שהטווח מתחיל ב70 הבנתי שאיליאטיס זו דלקת בסוף המעי הדק ולכן יכולה להווצר בעיה של תת ספיגה של ויטמינים ומינרלים אשר נספגים באיזור זה ובהתאם חוסרים, האם אכן אילאטיס יכולה להיות הסיבה למחסור בברזל בהנחה שאין מחלות אחרות ברקע ואין דימום בצואה ? האם נטילת תוסף ברזל יעזור? שהרי אם יש בעיות ספיגה בגלל איזור מודלק אז גם תוסף לא ייספג כראוי.. שאלה שנייה, אני נטלתי סימבלטה לחרדה שהיה בצורת קפסולה, בשחרור אנטרי, שלהבנתי זה אומר שהיא מתפרקת ונספגת במעי ולא בקיבה , האם אילאטיס יכול לפגוע בספיגה של כדורים כאלו, שמתפרקים/נספגים במעי? האם כעת שאני לוקח ציפרלקס שזה בצורת כדור רגיל זה אומר שלא תהיה בעיה של ספיגה של הכדור? ובכללי האם אילאטיס פוגע בספיגה והתפרקות של כדורים שאמורים להספג במעי?

29/08/2017 | 22:41 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום יוסי, רק לצורך הבהרה: focal mild ileitis -- משמעות היא דלקת מינימלית עד כדי כך שאפילו אינה מכסה את כל הדגימות ֿ 1. בשל עייפות קשה ... עשיתי בדיקות דם ויצא מחסור בברזל- 59 -- ערך ברזל גבולי שאינו מסביר עייפות קשה. חפש סיבות נוספות לעייפות. האם אכן אילאטיס יכולה להיות הסיבה למחסור בברזל -- ברזל נספג כולו בתחילת מעי דק (תריסריון). במובן של הפרעה בספיגה - אילייטיס אינה מסבירה חוסר ברזל. עם זאת, רמת ברזל בדם נוטה לרדת בכל דלקת (זהומית ולא זהומית - מחלות דלקתיות של מעי, של מפרקים, של כלי דם). היא אינה מצביעה על מחסור בברזל - בזמן דלקת הרמה בדם נמוכה מכוון שהברזל ״מוברח״ מדם למח עצם. מה שמבדיל בין מצב של חסר ברזל למצב של ירידה בעקבות דלקת הוא מדד נוסף בשם טרנספרין: בזמן דלקת הוא נמוך ובזמן חוסר ברזל - גבוה. גם פריטין יכול לעזור אך הוא פחות אמין בעת דלקת. 2. האם אילאטיס יכול לפגוע בספיגה של כדורים (קפסולה, בשחרור אנטרי) שמתפרקים/נספגים במעי? -- תאורטית - כן, מעשית - אינני צופה לבעיה בדלקת כה קלה מקווה שעזרתי

04/09/2017 | 00:22 | מאת: יוסי

מה הכוונה '' דלקת מינימלית עד כדי כך שאפילו אינה מכסה את כל הדגימות'' האם זה אומר שזה לא בהכרח קרוהן? כיוון שעוד לא הגעתי לרופא המטפל כי מחכה לבדיקת קפסולה שהפנה אותי הרופא שעשה לי קולונוסקופיה ולא הרופא המטפל וכשיהיה תוצאות אז ללכת עם כל המידע הזה לרופא גסטרו המטפל, האם יכול להיות שזה לא קרוהן? שזה האם יתכן שלא דרוש טיפול תרופתי ? יש לציין שאיני סובל מכאבי בטן במיוחד ולא משלשולים, והדבר היחיד שקישרתי לקרוהן היא הירידה בברזל כי אין עוד מחלות ידועות ברקע ובבדיקת דם סמוי בצואה יצא שלילית

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס