קרוהן "קל" במעי הדק

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

07/06/2017 | 21:30 | מאת: שי

שלום בן 38 מגיל 18 יש לי כאבי בטן לפעמים ולפעמים שלשולים. באחרונה גם עצירות רוב הימים. בדיקות דם תמיד תקינות. בגיל 18 צילום פסאז תקין CT בטן תקין בגיל 25 קולונוסקופיה תקינה בלי בדיקת מעי דק ואילאום. אמרו שזה מעי רגיש ולחיות עם זה. קלפרוטקטין החלו למדוד לפני 3 שנים והיו כמה תוצאות 60, 82, 240, 130, 78,180 סיטי בטן רגיל לפני 3 שנים תקין בלי הצרויות קפסולה לפני 3 שנים ראו דלקת קלה ברירית המעי והסבירו לי שיש לי קרוהן רק על רירית המעי אבל שפנטסה לא תעזור לזה ורק טיפול ביולוגי ולא רואים טעם לתת טיפול ביולוגי במצב שבו אני נמצא עם CRP תקין נמוך , שקיעת דם 8, בדיקות דם תקינות לחלוטין המוגלובין 13.5 וכו' ושכנראה מה שיותר מפריע לי זה המעי רגיש ולגבי הקרוהן נעקוב בעתיד. באחרונה יש החמרה בתסמינים יותר כאבי בטן וועויתות וכו' ואמרו לי שזה החמרת ה IBS. רציתי לשאול 1. האם זה סביר לא לתת טיפול לקרוהן שהוא על רירית המעי? 2. יכול להיות שמה שיותר מפריע זה המעי רגיש מהקרוהן ועדיף לטפל קודם במעי רגיש? 3. הוצע לי לקחת למעי רגיש תרופה בשם מירו או תרופה בשם נורטילין או לנסות ציפרלקס. האם יש עדיפות לאחת התרופות האלה מבחינת ההשפעה הטובה על המעי ומבחינת פחות תופעות לוואי? תודה רבה

10/06/2017 | 19:19 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום שי, לא קראתי את ההקדמה מכוון שהפורום אינו מקום ליעוץ פרטני באשר לשאלות באופן כללי: האם זה סביר לא לתת טיפול לקרוהן שהוא על רירית המעי? -- לפעמים אנחנו מרגישים שמידת הדלקת איננה מצדיקה טיפול בתרופות לדיכוי מערכת חיסונית לאורך זמן. במקרים חריגים אלה ניתן - בהסכמה הדדית בין מטופל למטפל - להמשיך במעקב קפדני, בלבד. 2. יכול להיות שמה שיותר מפריע זה המעי רגיש מהקרוהן ועדיף לטפל קודם במעי רגיש? -- לא תמיד ניתן להפריד בין שתי התופעות. אפשר בהחלט לנסות לטפל בנושא של מעי רגיש. 3. הוצע לי לקחת למעי רגיש תרופה בשם מירו או תרופה בשם נורטילין או לנסות ציפרלקס. האם יש עדיפות לאחת התרופות האלה מבחינת ההשפעה הטובה על המעי ומבחינת פחות תופעות לוואי? -- לא. מדובר בתרופות שבמינון נמוך יכולות - בחלק מהמטופלים - לעלות סף כאב (ובכך להפחית כאב). לא מדובר בטיפול בשורש הבעיה. אני לא ניהג להשתמש בהן לעתים קרובות.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס