נגישות
נגישות

פורום בישול בריא

חולי סוכרת, צליאק ובעלי כולסטרול גבוה: הגעתם לפורום תמיכה הדדית שבו תוכלו להציע מתכונים בריאותיים זה לזה המותאמים לסוג המחלות ממנו אתם סובלים. המתכונים המוצעים יורכבו מאופן ההכנה של המאכלים ומן המרכיבים התזונתיים של הארוחה. בתיאבון
38 הודעות
0 תשובות מומחה

תודה

06/12/2017 | 12:14 | מאת: ציפי

האם יש דבר כזה כלים שיותר בריא לבשל בהם? למזל סיר ברזל אולי??? http://www.kleibait.com/

14/06/2017 | 13:43 | מאת: ישראל

אני נוטל הרבה תרופות ואפילו שהכבד שלי בסדר גמור! אני מודאג יש איזה מאכלים שיכולים לעזור לעשות לכבד יותר טוב.. משהו שיבריא אותו

17/06/2015 | 08:24 | מאת: אסתר

שלום רב, הייתי מבקשת לדעת האם שתיית משקה מאבקת קקאו אורגני טהור, היא בריאה ? כמו אכילת שוקולד רק בלי סוכר אבל עם כול היתרונות של השוקולד? או שיש גם חסרונות באבקת קקאו אורגני טהור? מודה לך על תשובתך אסתר

26/12/2013 | 14:24 | מאת: שלי

היי לכולם! אשמח לעזרה :) עשיתי גמילה מגלוטן וסוכר אצל אברהמסון לפני משהו כמו שנה ובאמת עזר יפה מאוד וירדתי את מה שהייתי צריכה. עכשיו אני במצב שאני כבר סיימתי לרדת ואני רק רוצה לשמר את התוצאה, קיבלתי מהם בזמנו מתכונים מצוינים אבל אני תמיד מחפשת עוד, אולי מישהו פה יכול להמליץ על: 1. מתכון לתבשיל אורז מעניין (שיהיה גם טבעוני רצוי!) 2. מתכון לעוגיות גרנולה - אבל מיוחד, את הסטנדרטיות אין לי בעיה להכין (לא חייב טבעוני) תודה רבה מראש! :)

03/07/2013 | 13:46 | מאת: טל

שלום לכולם, בעוד חודש אני טסה לאיטליה ותהיתי אם יש שם אוכל בריא במסעדות או בסופרים. אני מדברת למשל על לחם מחיטה מלאה ללא שמרים, איטריות אורז מלא, פריכיות אורז מלא, גבינות עיזים וכו'. למישהו יש מושג? תודה מראש :)

לא משנה מאיזה איזור בארץ. לפרטים נוספים נא ליצור קשר טלפוני- 052-6850868

בתור עובדת במלונות דן ועל מנת לעדכן את המעוניינים, רציתי ליידע אתכם כי פתחנו בשיתוף עם רשת "אורט" בי"ס חדש לבישול. ביה"ס הוא מקצועי ומתקדם, מאובזר להפליא ומלמדים בו אנשי מקצוע מדהימים, ברמת "מאסטר שף". ביה"ס מציע מגוון קורסים לחובבים ולחובבים מקצועיים. מציעה בחום להתעניין במגוון הקורסים המוצעים, בטלפון מס' 1-700-502-999.

שלום ברצוני לדעת היכן ניתן לרכוש את המערוך מהעץ עם ציורים שמופיע בתמונות של דן גורמה אשמח אם אקבל תשובה בהקדם תודה

20/02/2013 | 15:14 | מאת: רביב שורץ

את המערוך עם הצורות קנינו בנסבאד, רח' מקווה ישראל 3 תל אביב 03-5609747

שלום רב, אני מחפש שפית או טבחית מוכשרת המבשלת אוכל צמחוני ו/או טבעוני. לא חובה ואף עדיף שלא תהיה מפורסמת וידועה אלא בעיקר מוכשרת ואוהבת את התחום. תודה!

21/05/2012 | 14:41 | מאת: אילן

איך מבשלים לב עגל? אני מעונין בבישול במים, ולא טיגון/גריל וכדו', ושיהיה ללא תוספת שמן (מחוץ לשומן הטבעי הקיים בבשר זה). אודה על הוראות קצרות לגבי משך הבישול, ותבלינים וירקות, האם לפרוס אותו לפני או אחרי הבישול וכדו'. אינני מחפש מעדן מיוחד. ומספיק שיהיה בטעם סביר. בתודה לעונים אילן

01/03/2013 | 16:47 | מאת: קדמוני

http://www.kadmoni.com/2011/02/blog-post_11.html

19/05/2012 | 14:14 | מאת: מירי אברהמי

בתכנית יש מתכונים בריאים בריאים וטעימים להפליא. . . ניסיתי ונהניתי מאד. חבל שזה משודר רק בשבתות, מקווה שתוקרן בשידור חוזר גם באמצע השבוע.

19/01/2012 | 22:24 | מאת: אורית

הכנתי מרק דלעת מעולה! אני רוצה לשים חתיכת גבינת מוצרלה בקערה ואז לשים בגריל להשחמה. האם ניתן לשים צלחת קרמיקה (נראה לי שזה החומר שממנה עשויה) בגריל של הטוסטר אובן לכמה דקות? ראיתי שעושים זאת בתכניות בישול אבל בתנור, וגם אם זה בסדר עם קערה רגילה או שיש איסור על חומרים מסוימים (שלא יתפוצץ...) תודה :)

12/01/2012 | 12:52 | מאת: שרית

חברים כבר הרבה זמן חיפשתי מחבת ראויה שלא צריך להשתמש בה בשמן ומצאתי אותה בחנות קטנה בג'י בכפר סבא שקוראים לה חידושים. מחבת של אהרוני מומלצת בחום.

24/08/2011 | 15:50 | מאת: אפרת

שלום לכולם, אני בת לשני הורים בשנות ה70 לחייהם...אמא שלי תמיד הייתה מבשלת אבל לאחרונה קצת קשה לה יותר וגם הרגליים שלה כואבות ואני מחפשת דברים שהם קלי הכנה ומהירים יחסית אבל בנוסף גם בריאים...תודה מראש לעונים

05/09/2011 | 11:06 | מאת: פנינה

שלום אפרת הורים בגילאי ה-70 גם לי יש האם הורייך סובלים ממחלות כלשהן? את יודעת , כולסרול , לחץ דם גבוה,,,,,,,,, צריך להתאים להם את המזון לפי כל הנתונים גם רגליים כואבות זה סימפטום ל,,,,, חוצמזה , שלא כל אוכל בריא מתאים להם יש למשל ירקות שאסורים באכילה אם הם מקבלים מדלל דם מסוג קומדין לדעתי כדאי לבדוק את כל הנתונים מול רופא קופ"ח לפני שמחפשים מתכונים קלים בהצלחה

05/09/2011 | 11:11 | מאת: פנינה

מקווה שיעזור http://www.doctors.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%A3

05/06/2011 | 14:42 | מאת: אמיר

זה עוף שהוא אמור להיות בריא יותר... יש מנוסים? המלצות? תודה

גם ככה העולם שלנו והרפואה הגזימו עם השימוש בתרופות במיוחד כאלו שהגוף מפתח עמידות אליהן אז גם לדחוף לנו את זה באוכל כדי שנכניס לגוף בניגוד לרצוננו?? כדאי לקרוא!מעניין! http://www.facebook.com/pages/%D7%93%D7%99-%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A9-%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%92%D7%96%D7%9D-%D7%91%D7%90%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%91%D7%99%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A7%D7%94/206127719418126

מסכימה בהחלט!! אנטיביוטיקה היא דבר חשוב אבל יש להתשמש בה במידה בטח שלא צריך אותה באוכל שלנו!! כדאי לבדוק גם איזה בשר מגישים לנו במסעדות,ששם אין לנו שליטה על זה.. קבוצה מבורכת!!!

26/04/2011 | 13:22 | מאת: רוני

התחלתי לקנות עוף של טבע עוף שהוא נחשב טבעי ובריא יותר איך זה מבחינת הכולסטרול? זה שאין בו חומרים מלאכותיים ותרופות משפיע על מדד השומנים? תודה

25/01/2012 | 19:01 | מאת: חיים

עוף בריא צריך להשאר בטבע, לחיות את חייו בשלווה, ללא אלימות של המגדלים, בתנאי צפיפות שהוא יבחר לעצמו, וללא סכנה שיגיע אל הצלחת של מישהו... העוף הזה גם מזהם את הקרקע והמים מהטיפול בתוצרתו, והוא אוכל מזון שצרך הרבה מים וגזל שטחי אדמה - שניתן היה להאכיל עשרות בני אדם רעבים בעולם, אם היו מגדלים שם מזון צמחי !

לפני כמה שנים העמידו אותם לדין על שימוש בבשר שפג תוקפו בנקניקים שלהם. מאז אני לא קונה שום דבר של זוגלובק

03/04/2011 | 18:17 | מאת: שי

קבוצת מחקר בנושא האוכל בשרון ובמשולש בשנות ה- 50 פרוייקט "מנהרת הזמן-בית ברל" מזמין אתכן לקחת חלק בקבוצת מחקר חדשנית וייחודית, שתעסוק בדפוסי הבישול והאכילה, של משפחות יהודיות וערביות בשנות ה- 50 בשרון ובמשולש. הקבוצה שתורכב מנשים יהודיות וערביות תצא למסע מרתק לשחזור דפוסי חיי היומיום, שהתקיימו באזור לפני כ- 70 שנה. במהלך המפגשים יחקרו חברות הקבוצה מגוון מקורות מידע כתמונות, ספרות ועיתונות, ויערכו ראיונות אישיים עם בני התקופה. מעוניינות לשמוע עוד ? לקחת חלק במחקר ? המפגש הקרוב יתקיים במכללה ביום 10/04/2011 בשעה 17:00. לפרטים נוספים צרו קשר עם : ד"ר בועז לב-טוב 0544-927879 boazlevtov@gmail.com סלוא עלינאת 09-7473144 salwa@beitberl.ac.il שירן דור arikshiran@gmail.com

14/02/2011 | 08:57 | מאת: בוסתן אברהם

מנה מפוארת, מרשימה, קלה להכנה וסופר בריאה. מצרכים להכנת הטונה: 3 כפות תבלין "טאבון" של בוסתן אברהם 2 כפות שמן זית כתית מעולה 4 נתחי טונה בעובי 2 ס"מ מצרכים לסלט: 2 סוגי חסה שטופה, קרועה לחתיכות ביד חופן עלי גרגר נחלים, או לקט עלים ירוקים עגבניות שרי מצרכים לרוטב: חצי כוס שמן זית כתית מעולה, בוסתן אברהם (או סופר איכותי אחר) כפית קונפיטורה "אגס גלילי ויין", של בוסתן אברהם חצי כפית "דבש גלילי – מפרחי הבר בהרים" של בוסתן אברהם 2 כפות חומץ בן יין 1 כף חומץ בלסמי 1 שן שום שלמה הכנה: - לערבב את כל מרכיבי הרוטב, להשהות ל-10 דקות. לזרוק את השום - לערבב את כל מרכיבי הסלט עם הרוטב ולשים בצלחת הגשה - לפזר את "טאבון " בצלחת שטוחה ולטבול את הטונה - לחמם מחבת ברזל שטוחה עם השמן זית לחום גבוה - לצרוב את הטונה 2 דקות מכל צד - לחתוך את הטונה לפרוסות, לפזר מעל לסלט ולהגיש חם

05/09/2011 | 10:45 | מאת: פנינה

היי , אין לי שום דבר נגד פרסומות המתכון נשמע די טעים איפה משיגים את התבלינים שלך ? אשמח לחדש טיבלון ,,,,,,,,,,,,,,,,,,

סיר חשמלי כזו זה למשל: http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=109375 תודה רבה!

05/09/2011 | 10:40 | מאת: פנינה

לדעתי לא משנה באיזה סיר את משתמשת שניהם עושים היטב את העבודה מה שיכול אולי לעשות את ההבדל אם את מחליטה לתגן , נראה לי שבסיר החשמלי יהיה קשה יותר עדיף שם לאדות את מה שאת רוצה , גם יותר קל כי הטמפרטורה אחידה לאורך כל הזמן על הגז הכל ניצלה ומהר עושה רושם שהסיר החשמלי בריאותית ואיכותית טוב יותר מקווה שעזרתי

למיטב ידיעתי, משרד הבריאות לא מאשר ייחוס תכונות בריאות למוצרים שאינן תרופות.

23/09/2010 | 16:37 | מאת: ערן

הכוונה הייתה האם יש אמת בפרסום שהמחבת עמיד בפני שריטות ואינו משחרר חומרים שנמצאו כמסרטנים וכן הלאה. הכוונה לא הייתה לעורר התחכמויות למיניהן.

05/10/2010 | 11:31 | מאת: ביטוח נסיעות

אני רוצה לטוס לדרום אמריקה אבל כמו רוב האנשים אני מפחדת לטוס לשם, הסיפורים על הפשע שקורה שם מלחיץ אותי מאוד. אבל אם כבר לטוס אז לבדוק שבאמת יש לי ביטוח נסיעות הכי טוב שיכול להיות, מי יודע מה יקרה ואני לא רוצה לקחת סיכונים...

מצרכים הם: 1 חציל פרוס בעובי 2 ס"מ 1 קישוא פרוס באלכסון בעובי 2 ס"מ 2 בצל סגול חתוך לרבעים 2 גמבות אדומות חתוכות על 4 ללא הזרעים 1 בטטה בינונית פרוסה בעובי 2 ס"מ מלח גס פלפל שחור גרוס 5 גבעולי טימין 1/4 כוס שמן זית 5 כפות סילאן 5 שיני שום כתושות לרוטב: צרור בזיליקום קורט מלח קורט פלפל שחור מיץ מ- 5 לימונים כף שמן זית רבע כוס יין לבן 2 כפות פטרוזיליה קצוצה 1 שן שום כפית סוכר אופן ההכנה: מכניסים לתוך קערה את כל המרכיבים מלבד מרכיבי הרוטב ומערבבים טוב לאחר מכן מניחים את הירקות על גריל חם או מיצלה וצורבים טוב את כל הירקות משני הצדדים כ 2-3 דקות מכל צד. לאחר שהירקות מוכנים , מניחים אותם בצד להתקרר כ- 15 דקות. להכנת הרוטב מכניסים את כל חומרי הרוטב לתוך מעבד מזון וטוחנים טוב עד להתאחדות כל החומרים. להגשה לוקחים חתיכה מכל ירק ומניחים בצלחת ומזלפים מעל את הרוטב. המתכון בחסות מכללת השף http://www.hashef.co.il/ קורס בישול

נשמע ממש טוב חוץ מהמרכיבים המתוקים אני סכרתית עד כמה המתכון משנה את טעמו בהוצאת המתוקים ממנו?

07/05/2012 | 09:43 | מאת: יצחק רינסקי - המדריך האחרון

כסוכרתית עליך לקחת בחשבון לא רק את הסוכר הנראה לעין אלא גם את המרכיבים להם כמות סוכר יחסית גבוהה. בטטה בינונית כוללת כ-10 גרם סוכר, ופלפל אדום בינוני כולל 4.5 גרם סוכר. בנוסף, צריכת היין המקסימלית המומלצת לסוכרתיים עומדת על כ-15 גרם אלכוהול כלומר כ-115 מ"ל משקה (בהנחה שביין שלך יש כ-13% אלכוהול). מלבד זאת, המתכון נשמע מעולה. יצחק רינסקי

17/06/2010 | 09:21 | מאת: טוביה

שלום רב , אדון נכבד, גב' נכבדה, ברצוני לדעת, אם חותך תפוחי אדמה ,ומשרה אותם במים לשעה, ואחר כך מתבלן ושם בתנור , האם רמת הגלוקוז יורדת מאשר לטגן ? וכמה סוכר יהיה בערך.האם פחות מלחם. אשמח לתשובתכם. תודה מרואש.

18/05/2010 | 01:13 | מאת: מירי גלבוע

השבוע הייתי בסדנא לבישול בריא בסירי "צפטר" על יד "אנינים" בחבצלת השרון. זה היה מדהים. פשוט בלי מים בלי מלח ובלי תבלינים אכלנו נתחי עוף מבושלים עם פלפלים, עגבניות שרי עם שום ובזיליקום - טעם נפלא ללא שומן פשוט אגדה. מה שמדהים במיוחד זה בישול בואקום. שמו דג סלמון בתוך כלי מפיירקס שמו עלי דפנה ותבלינים סגרו את המכסה ושאבו את האויר. אחרי עשר דקות אכלנו דג מבושל מדהים. הכי טעימים אלו הירקות ובמיוחד התירס של העונה. אם תרצו מתכונים אשמח להחליף איתכם הם בישלו שם גם לחם בירה טעים כל כך. מירי מעפולה

18/04/2010 | 09:23 | מאת: שירי

אולי מישהו יודע איזה שימושים אפשר לעשות מלבד לחם , בקמח שיפון?

29/01/2010 | 19:23 | מאת: נעלה

מחפשת את המתכון של הנעל המבושלת ההיא מסרטו של צ'רלי צ'פלין "זמנים מודרנים".

18/04/2010 | 09:26 | מאת: יפעת

תיהיה בריא לא חזר מה לאכול חוץ מנעל!

20/04/2010 | 20:05 | מאת: נטורופתית

בניגוד לדעה הרווחת, בנעל יש אחוזים לא מבוטלים של מינרלים וסיבים תזונתיים (בל נשכח שנעל העור עשויה ברובה מחומר אורגני) וכן כמות לא מבוטלת של ויטמינים שרק מתעצמים בתהליך הבישול. הוספה של שמן זית לתבשיל מעודדת את ספיגת הסידן, ואכילה של שרוכי הנעליים והסוליה בפרט תורמת לתהליך העיכול ולחילוף החומרים בגוף. לכן לא הייתי פוסלת את המתכון על הסף ומנסה דוווקא להעשיר אותו כמו נעל בציר ירקות, נעל ברוטב עדשים ועגבניות ועוד אינספור וראיאציות מזינות וטעימות.

בימים אלה, מתקיים ביחידה ליתר לחץ דם בבית חולים סורוקה מחקר בנושא יתר לחץ דם מקדים. מספר המשתתפים מוגבל. ליצירת קשר: 054-3554414 פרטים נוספים בלינק http://img2.timg.co.il/forums/1_137512117.jpg

19/11/2009 | 20:59 | מאת: לענה

מישהו יכול לתת לי את המתכון למרק סירפדים?

22/12/2009 | 07:34 | מאת: סוזאבי

קראתי לע המרק הזה.מדהים.סוזאבי

25/02/2011 | 17:35 | מאת: ציפי

http://www.wildflowers.co.il/hebrew/recipeID.asp?id=5 ללחוץ על הלינק ויש מתכון. אפשר לכתוב בגוגל ולקבל מתכון עפ"י בקשתך...

17/11/2009 | 14:58 | מאת: רבקה

שלום. אבקש לדעת האם רגל קרושה נחשבת למאכל שמן משמין .האם יש בו הרבה כולסטרול.האם הגל שנוצר בבישול בריא לחיזוק העצמות.תודה רבקה

17/11/2009 | 19:59 | מאת: ילדת טבע

את היית מוכנה שיאכלו לך את הרגל...????

19/08/2010 | 23:27 | מאת: אלה

איזה שטויות..... רגל קרושה זה רק שם של המאכל. זה מאוד טעים, דרך אגב

15/11/2009 | 20:58 | מאת: אמא שלה

מה ההבדל(התזונתי,הבריאותי והקלורי)בין קמח כוסמין לקמח מלא?

14/03/2010 | 22:24 | מאת: מנסה לאכול בריא ללא הצלחה

קמח כוסמין קל יותר לעיכול. אפילו קמח כוסמין לבן אינו גורם לעצירות, כך שמותר מידי פעם לאכול מאפה כוסמין לבן. יש היום שיטה שמאד פופולארית לאכול לפי סוג הדם (הספר: אכול לפי סוג הדם שלך). לי, כבעלת סוג דם A הומלץ לא לאכול בשר אדום ולא קמח חיטה. אני משתדלת לקנות לחם שיפון (עם קצת חיטה) ולפעמים בורקס כוסמין או פיתות כוסמין, אבל באפיה לא הצלחתי ולכן אני מערבבת עם שליש קמח חיטה, כי הרגתי חומיות וגם עוגה.

18/04/2010 | 09:26 | מאת: שירי

אני אופה אם קמח כוסמין מלא כל הזמן וזה בסדר גמור צריך לשמחק אם הכמויות , אבל בעיקרון אני מחליפה אחד לאחד, ואם במתכון יש שמן אז מורידים בכמות השמן

13/10/2009 | 21:49 | מאת: ילדת טבע

בלי להשמע חלילה מיסיונרית אומרת לכם חד משמעית- מאז שאני צמחונית (בלי בשר, דגים וביצים) חיי השתנו מן הקצה אל הקצה, הגוף בריא קל וצעיר מומלץ בחום (גם כל החיות ישמחו)

14/10/2009 | 02:17 | מאת: אברהם

את לא צריכה להרגיש רגשות אשמה אם את אוכלת בשר, תתגאי בעצמך, ותעיפי את ההרגשות האלו ישר לעמלק, את בסדר, החיות ישמחו אם נאכלם,החיות ישמחו אם נאכלם, בהצלחה

14/10/2009 | 17:55 | מאת: ילדת טבע

זה רק מיתוס ההיררכיה הזו שיש יצורים נעלים יותר מאחרים. אנו בשר ודם בדיוק כמו החיות- חוששים לחיינו, אוהבים, ורוצים בהמשכיות. גם לחיות יש רגשות והן מזועזעות ונמצאות בטראומה לפני מעשה ההרג ובשעתו. בואו ונרחם על יצורי העולם ונחוס עליהם. אפשר בהחלט גם בלי בשר- ואפילו בריא יותר. ידוע שצמחוניים פחות בסיכון ללקות בהתקפי לב ובסרטן. והאשמה שדיברת עליה גם אם אתה לא חש בא היא נמצאת ברמה הלא מודעת של ההכרה- שפיכת דם היא שפיכת דם ולא משנה אם אדם היה או חיה.

01/12/2009 | 10:17 | מאת: סיגלית

שלום לילדת טבע ,לבני אסור לאכול בשר,ומוצרי חלב ,ביצים אשמח לדעת מה את אוכלת במקום מוצרים אלו ,האם ככה סתם החלטת שאת לא אוכלת מוצרים ,או שמדובר במחלה הנקראת P.K.U? בכל אופן אשמח למתכונים ללא מוצרים הללו . יום טוב

03/12/2009 | 15:51 | מאת: ילדת טבע

זו הסיבה- מתוך חמלה על החי והצומח. ואני יכולה לחלק בברור את חיי לפני ואחרי הצמחונות עם יתרון משמעותי בבריאות לאחר הצמחונות. יש כ"כ הרבה מתכונים צמחוניים ללא הדברים שאת הזכרת באינטרנט אבל אני יכולה לתת לך כמה דוגמאות שהם תחליפים הרבה יותר אפקטיבים מבשר: מרק עדשים (כתומים או ירוקים) עם בטטה וכל ירק נוסף שאת מוצאת במקרר. אני אוהבת לשים בזיליקום ממש לפני ההגשה. מרק אפונה יבשה ובטטה- על אותו עקרון מרק שעועית וירקות קוסקוס ירקות עם גרגירי חומוס קינואה בסגנון הודי עם כרוב, קוביות בטטה (או דלעת) זרעי חמניות וזרעי פשתן (שמטגנים במעט מעט שמן לפני) עם כורכום, מעט רוטב סויה ותרכיז רימונים וכמובן שום. ממרח טחינה שאני מכינה בבית- אני קונה אורגני משומשום מלא. יש בה יותר ברזל וסידן וגם קלוריות... סלט טבולה מבורגול גרגירי חומוס עם פלפלים ורוטב עגבניות על מצע בורגול ירקות צלויים בגריל עם שעועית ירוקה ברוטב חומץ בלסמי, רוטב סויה, יין אדום או תרכיז רימונים. כדאי לעטוף בנייר אלומיניום ולהסיר אח"כ כדי לצמצם נוזלים. ויש עוד רק שבינתיים לא עולים לי באוב עוד אפשרויות. בהצלחה...

11/10/2009 | 00:06 | מאת: ליאור

שלום לכולם. אם יש למישהו מתכון/ים לארבעת המינים, ובפרט לאתרוג, אשמח לשמוע (בהקדם). שבוע טוב, ליאור

23/09/2009 | 18:20 | מאת: שלומית

שלום רוצה מתכון לשרימפס בריאותי תודה מראש

14/10/2009 | 02:18 | מאת: אברהם

מה זה שרימפס?

14/10/2009 | 16:11 | מאת: שלומית

זה סוג של פירות ים

30/08/2009 | 10:44 | מאת: עדי

שלום, אולי זה לא הפורום הנכון לשאול את זה ועדיין.. מישהו יכול להמליץ על סדנה שמלמדת מתכונים שונים ומגוונים יותר מהעקרונות הבסיסיים?רצוי באזור המרכז. תודה.

06/07/2009 | 19:36 | מאת: לילך

שלום, ראשית בהצלחה איך לא היה פורום כזה עד כה שיהיה בהצלחה אני מעוניינת לקבל מתכון של לחם שיפון מלא ללא שמרים תודה לילך

02/08/2009 | 02:34 | מאת: ראובן

ראי כאן: http://www.ifeel.co.il/page/12093 לא ניסיתי... (אם ניסית, משוב יעזור...)

01/11/2009 | 14:10 | מאת: עזרה

כדאי להכיר מתכונים ללחמים ללא שמרים - הם יכולים להיות פתרון מצוין למצוקת לחם פתאומית. לחם שיפון זה מקורו בארצות סקנדינביה והוא מוכן תוך חצי שעה, כולל האפייה. החומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ: 2 כוסות קמח שיפון 2 כפיות אבקת אפייה 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1 כוס חלב 1 כף דבש 2 כפות שמן 1 כפית זרעי קימל אופן ההכנה: מערבבים את החומרים היבשים (קמח השיפון, אבקת האפייה, הסודה והמלח) בקערה. מוסיפים את החלב, הדבש והשמן וטורפים לתערובת אחידה. משטחים את הבצק בתבנית משומנת ומקומחת בעזרת ידיים משומנות, למשטח בעובי של כ-1/2 ס"מ. 4 זורים על הבצק את זרעי הקימל, מהדקים בעזרת הידיים ודוקרים במזלג. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-15 דקות עד להשחמה. מגישים חם, עם חמאה. קרדיט: http://www.ifeel.co.il/page/12093

22/12/2009 | 07:35 | מאת: סוזאבי

אןתן פעולות אפייה ללא השמרים.סוזאבי

30/06/2009 | 10:20 | מאת: קטי

כמעט בכל המזון שאנו אוכלים יש אשלגן - אז מה אוכלים וכמה כאלה שסובלים מעודף אשלגן?

26/08/2009 | 00:02 | מאת: מריוס ויטנר-תזונאי

קטי שלום, לעודף אשלגן יש סיבות נוספות, לכן את חייבת לספק מידע מלא על מצב בריאותך. עדיף שתעשי את זה מול איש מקצוע, נטורופת או תזונאי הוליסטי. הבעיה מצביעה על תפקוד לקוי של אחת המערכות בגופך, אשר יצאה מכלל איזון. כדאי לעשות בירור מעמיק ובהקדם.

28/06/2009 | 12:39 | מאת: אסף

יחידות פילה סלמון 250 גרם יחידה ) 80 גרם חמאת 3 כפות שמן זית מלח, פלפל לבן, כמון לרוטב 1 כוס יין לבן יבש 1 כף גדושה חרדל גרגרים 4 שיני שום כתושות 1 שמנת להקצפה 32% מלח, פלפל לבן ½ כוס שמיר קצוץ ½ כוס כוסברה קצוץ אופן ההכנה 1. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל ובכמון, ממיסים במחבת שמן וחמאה ומטגנים את הדגים, 3 – 4 דקות כל צד. שומרים בתנור חם. 2. מוסיפים למחבת את היין ומשחררים את המשקעים שדבקו למחבת. מוסיפים חרדל ושמנת מערבבים ומביאים לסף רתיחה. מבשלים עד שהרוטב מצטמצם בחצי מתבלים במלח ובפלפל. 3. מחלקים את הדגים לצלחות אישיות יוצקים מעל מעט מהרוטב, זורים שמיר קצוץ ומגישים עם תפוחי אדמה אפויים.

19/09/2009 | 17:20 | מאת: ינה

במתכון יש גם חמאה וגם שמנת, האם לדעתך זה טוב לסובלים מכולסטרול גבוה? כאן האתר דן גם בכולסטרול.

30/08/2011 | 12:16 | מאת: חסוי

החרדל כ"כ מזיק שלא שווה :-(

גולשים יקרים, אנו שמחים לבשר לכם על פתיחתו של פורום חדש - פורום שיתוף מתכוני בריאות לחולים במחלות שונות - תמיכה גלישה פוריה צוות האתר