החיים בלי בשר

דיון מתוך פורום  בישול בריא

13/10/2009 | 21:49 | מאת: ילדת טבע

בלי להשמע חלילה מיסיונרית אומרת לכם חד משמעית- מאז שאני צמחונית (בלי בשר, דגים וביצים) חיי השתנו מן הקצה אל הקצה, הגוף בריא קל וצעיר מומלץ בחום (גם כל החיות ישמחו)

14/10/2009 | 02:17 | מאת: אברהם

את לא צריכה להרגיש רגשות אשמה אם את אוכלת בשר, תתגאי בעצמך, ותעיפי את ההרגשות האלו ישר לעמלק, את בסדר, החיות ישמחו אם נאכלם,החיות ישמחו אם נאכלם, בהצלחה

14/10/2009 | 17:55 | מאת: ילדת טבע

זה רק מיתוס ההיררכיה הזו שיש יצורים נעלים יותר מאחרים. אנו בשר ודם בדיוק כמו החיות- חוששים לחיינו, אוהבים, ורוצים בהמשכיות. גם לחיות יש רגשות והן מזועזעות ונמצאות בטראומה לפני מעשה ההרג ובשעתו. בואו ונרחם על יצורי העולם ונחוס עליהם. אפשר בהחלט גם בלי בשר- ואפילו בריא יותר. ידוע שצמחוניים פחות בסיכון ללקות בהתקפי לב ובסרטן. והאשמה שדיברת עליה גם אם אתה לא חש בא היא נמצאת ברמה הלא מודעת של ההכרה- שפיכת דם היא שפיכת דם ולא משנה אם אדם היה או חיה.

01/12/2009 | 10:17 | מאת: סיגלית

שלום לילדת טבע ,לבני אסור לאכול בשר,ומוצרי חלב ,ביצים אשמח לדעת מה את אוכלת במקום מוצרים אלו ,האם ככה סתם החלטת שאת לא אוכלת מוצרים ,או שמדובר במחלה הנקראת P.K.U? בכל אופן אשמח למתכונים ללא מוצרים הללו . יום טוב

03/12/2009 | 15:51 | מאת: ילדת טבע

זו הסיבה- מתוך חמלה על החי והצומח. ואני יכולה לחלק בברור את חיי לפני ואחרי הצמחונות עם יתרון משמעותי בבריאות לאחר הצמחונות. יש כ"כ הרבה מתכונים צמחוניים ללא הדברים שאת הזכרת באינטרנט אבל אני יכולה לתת לך כמה דוגמאות שהם תחליפים הרבה יותר אפקטיבים מבשר: מרק עדשים (כתומים או ירוקים) עם בטטה וכל ירק נוסף שאת מוצאת במקרר. אני אוהבת לשים בזיליקום ממש לפני ההגשה. מרק אפונה יבשה ובטטה- על אותו עקרון מרק שעועית וירקות קוסקוס ירקות עם גרגירי חומוס קינואה בסגנון הודי עם כרוב, קוביות בטטה (או דלעת) זרעי חמניות וזרעי פשתן (שמטגנים במעט מעט שמן לפני) עם כורכום, מעט רוטב סויה ותרכיז רימונים וכמובן שום. ממרח טחינה שאני מכינה בבית- אני קונה אורגני משומשום מלא. יש בה יותר ברזל וסידן וגם קלוריות... סלט טבולה מבורגול גרגירי חומוס עם פלפלים ורוטב עגבניות על מצע בורגול ירקות צלויים בגריל עם שעועית ירוקה ברוטב חומץ בלסמי, רוטב סויה, יין אדום או תרכיז רימונים. כדאי לעטוף בנייר אלומיניום ולהסיר אח"כ כדי לצמצם נוזלים. ויש עוד רק שבינתיים לא עולים לי באוב עוד אפשרויות. בהצלחה...