|לחם שיפון ללא שמרים
דיון מתוך פורום בישול בריא
שלום, ראשית בהצלחה איך לא היה פורום כזה עד כה שיהיה בהצלחה אני מעוניינת לקבל מתכון של לחם שיפון מלא ללא שמרים תודה לילך
ראי כאן: http://www.ifeel.co.il/page/12093 לא ניסיתי... (אם ניסית, משוב יעזור...)
כדאי להכיר מתכונים ללחמים ללא שמרים - הם יכולים להיות פתרון מצוין למצוקת לחם פתאומית. לחם שיפון זה מקורו בארצות סקנדינביה והוא מוכן תוך חצי שעה, כולל האפייה. החומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ: 2 כוסות קמח שיפון 2 כפיות אבקת אפייה 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1 כוס חלב 1 כף דבש 2 כפות שמן 1 כפית זרעי קימל אופן ההכנה: מערבבים את החומרים היבשים (קמח השיפון, אבקת האפייה, הסודה והמלח) בקערה. מוסיפים את החלב, הדבש והשמן וטורפים לתערובת אחידה. משטחים את הבצק בתבנית משומנת ומקומחת בעזרת ידיים משומנות, למשטח בעובי של כ-1/2 ס"מ. 4 זורים על הבצק את זרעי הקימל, מהדקים בעזרת הידיים ודוקרים במזלג. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-15 דקות עד להשחמה. מגישים חם, עם חמאה. קרדיט: http://www.ifeel.co.il/page/12093
אןתן פעולות אפייה ללא השמרים.סוזאבי