דג סלומון ברוטב חרדל

דיון מתוך פורום  בישול בריא

28/06/2009 | 12:39 | מאת: אסף

יחידות פילה סלמון 250 גרם יחידה ) 80 גרם חמאת 3 כפות שמן זית מלח, פלפל לבן, כמון לרוטב 1 כוס יין לבן יבש 1 כף גדושה חרדל גרגרים 4 שיני שום כתושות 1 שמנת להקצפה 32% מלח, פלפל לבן ½ כוס שמיר קצוץ ½ כוס כוסברה קצוץ אופן ההכנה 1. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל ובכמון, ממיסים במחבת שמן וחמאה ומטגנים את הדגים, 3 – 4 דקות כל צד. שומרים בתנור חם. 2. מוסיפים למחבת את היין ומשחררים את המשקעים שדבקו למחבת. מוסיפים חרדל ושמנת מערבבים ומביאים לסף רתיחה. מבשלים עד שהרוטב מצטמצם בחצי מתבלים במלח ובפלפל. 3. מחלקים את הדגים לצלחות אישיות יוצקים מעל מעט מהרוטב, זורים שמיר קצוץ ומגישים עם תפוחי אדמה אפויים.

19/09/2009 | 17:20 | מאת: ינה

במתכון יש גם חמאה וגם שמנת, האם לדעתך זה טוב לסובלים מכולסטרול גבוה? כאן האתר דן גם בכולסטרול.

30/08/2011 | 12:16 | מאת: חסוי

החרדל כ"כ מזיק שלא שווה :-(