ארוחת בריאות-ירקות צלויים בגריל

דיון מתוך פורום  בישול בריא

04/07/2010 | 14:22 | מאת: avital

מצרכים הם: 1 חציל פרוס בעובי 2 ס"מ 1 קישוא פרוס באלכסון בעובי 2 ס"מ 2 בצל סגול חתוך לרבעים 2 גמבות אדומות חתוכות על 4 ללא הזרעים 1 בטטה בינונית פרוסה בעובי 2 ס"מ מלח גס פלפל שחור גרוס 5 גבעולי טימין 1/4 כוס שמן זית 5 כפות סילאן 5 שיני שום כתושות לרוטב: צרור בזיליקום קורט מלח קורט פלפל שחור מיץ מ- 5 לימונים כף שמן זית רבע כוס יין לבן 2 כפות פטרוזיליה קצוצה 1 שן שום כפית סוכר אופן ההכנה: מכניסים לתוך קערה את כל המרכיבים מלבד מרכיבי הרוטב ומערבבים טוב לאחר מכן מניחים את הירקות על גריל חם או מיצלה וצורבים טוב את כל הירקות משני הצדדים כ 2-3 דקות מכל צד. לאחר שהירקות מוכנים , מניחים אותם בצד להתקרר כ- 15 דקות. להכנת הרוטב מכניסים את כל חומרי הרוטב לתוך מעבד מזון וטוחנים טוב עד להתאחדות כל החומרים. להגשה לוקחים חתיכה מכל ירק ומניחים בצלחת ומזלפים מעל את הרוטב. המתכון בחסות מכללת השף http://www.hashef.co.il/ קורס בישול

05/09/2011 | 10:30 | מאת: פנינה

נשמע ממש טוב חוץ מהמרכיבים המתוקים אני סכרתית עד כמה המתכון משנה את טעמו בהוצאת המתוקים ממנו?

07/05/2012 | 09:43 | מאת: יצחק רינסקי - המדריך האחרון

כסוכרתית עליך לקחת בחשבון לא רק את הסוכר הנראה לעין אלא גם את המרכיבים להם כמות סוכר יחסית גבוהה. בטטה בינונית כוללת כ-10 גרם סוכר, ופלפל אדום בינוני כולל 4.5 גרם סוכר. בנוסף, צריכת היין המקסימלית המומלצת לסוכרתיים עומדת על כ-15 גרם אלכוהול כלומר כ-115 מ"ל משקה (בהנחה שביין שלך יש כ-13% אלכוהול). מלבד זאת, המתכון נשמע מעולה. יצחק רינסקי