קרטוקונוס- "גילוי עצמי"

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

24/04/2010 | 23:38 | מאת: שחר

ד"ר לוינגר שלום, אני כיום בת 23, מגיל 6 מרכיבה משקפיים וזאת לאחר "הצלתה" של עין עצלה ע"י רטייה בגיל 5. בגיל 15 התחלתי להרכיב עדשות מגע, בגיל 19 עיניי החלו לפתח אלרגייה כתוצאה כנראה מהרכבת יתר של העדשות. הפסקתי את הרכבת העדשות לסירוגין במיוחד עם החרפת האלרגיה ותחושה של "עצם זר בעין". בגיל 21 חזרתי להרכיב שוב באופן חלקי, כאשר אני סובלת מיובש בעיניים ומשתמשת בטיפות נגד יובש (הילוקומוד כיום). מגיל 20 לעניות דעתי התחלתי לחוש בהידרדרות במצב הראייה. לפתע נוסף למספרים הגבוהים (כיום -5.75 בשתי העיניים) צילינדר שהחל וגבר גם הוא. נאלתי להחליף את עדשות המגע ואת המשקפיים תכופות. למרות שההתעקשות על הרכבת העדשות נעשתה בעיקרה מטעמים אישיים (נוחות, אסתטיקה וכו'), הוריי היו מעורבים בכל התהליך מחמת דאגתם ואף התנגדותם להרכבת העדשות, מה שאומר ביקורות אצל רופאי עיניים הידועים בשמם טוב וכן אצל אופטמטריסט קבוע המלווה אותי משחר ילדותי. בשנתיים האחרונות החלו להופיע הילות סביב מקורות האור השונים והדבר החמיר בעיקר בראיית לילה. אני מוצאת קושי בקריאה של שלטי רחוב, כתוביות בטלוויזיה, זיהוי פנים ממרחק, ירידה בראיית התלת מימד, כפילות של כל החפצים כאשר אינני מרכיבה עדשות/משקפיים וכו',שלא נדבר על ראיית הלילה שנעשית גרועה ביותר מרגע לרגע, וכל זה בשתי העיניים. לאחר בדיקות והתייעצות אצל רופאי העיניים והאופטמטריסט ולאחר שלא מצאתי אצל אף אחד מהם מענה לתלונותיי(אלא רק התאמה של מס' גבוה יותר בעדשות/משקפיים) החלטתי "להרים את הכפפה" ולנסות לבדוק בעצמי את הדבר. לאחר שיטוטים של מספר שעות באינטרנט, מצאתי את השם שאיגד תחתיו את כל תחושותיי- קרטוקונוס. באותו הרגע קבעתי לעצמי פגישה עם מומחית עיניים המתמחית בקרנית, ואני עדיין מחכה לפגישה זו שתתקיים בחודש הבא. אמנם אינני יכולה לקבוע כי זה הדבר, אך לעניות דעתי, יש סבירות של 99% שאני סובלת מהמחלה. אז אולי מוקדם לקבוע אך אני כרגע מסתובבת עם מפח נפש עצום- איך אף אחד לא ראה? איך אף אחד לא חשב לכיוון בכלל? הייתי אצל מס' רופאי עיניים, מס' אופטמטריסטים, ואף אחד לא חשב לכיוון? יאמר לזכותו של האופטמטריסט ששלח אותי לרופא העיניים, אך שוב, כנראה ללא כל הועיל. אקצר ואומר שני דברים: 1. לצערי הרב, אין לי ספק אם בבוא היום יגלו קשר בין שימוש תכוף בעדשות מגע לבין היווצרותו של קרטוקונוס. 2. אשמח לדעת האם יש כיום טיפול בקרטוקונוס שעשוי לפתור גם את בעיית הראייה (קוצר ראיה) מלבד הקרטוקונוס עצמו? ועל מנת להכין את עצמי נפשית למפגש, כיצד אמור לחוש מבחינת ראייה, חולה שהקרטוקונוס שלו חמור? תודה מראש על התשובה, שחר

שחר שלום, כיום יש מודעות הולכת וגוברת למחלה זו. 20% מהאנשים שמגיעים למרפאתי לבדיקת התאמה לניתוח לייזר סובלים מקרטוקונוס סמוי או גלוי. בצילום טופוגרפיה פשוט ניתן לגלות את המחלה. באופטיקות רבות יש מצלמת טופוגרפיה של הקרנית, את יכולה לבצע צילום כזה בחנויות אופטיקה רבות ולקצר את המתח שלך לגבי האבחנה. עליה במספר ובצילינדר הם אופייניים לקרטוקונוס. לגבי עדשות מגע- אין לי ספק שעדשות מגע מגבירות וגורמות לקרטוקונוס. בשנים האחרונות עלה מספר הסובלים מקרטוקונוס משתי סיבות: 1. אבחון מדוייק וקל יותר. 2. שימוש יתר בעדשות מגע, אלרגיה וגרד של העיניים. ידוע כי אנשים הסובלים מאלרגיה ןמגרדים את העיניים סובלים יותר מקרטוקונוס. הגירוד של העין מחליש את הקרנית וגורם לנטיה לבלט. כיום יש טיפולים חדשים לקרטוקונוס- טבעות, קרוס לינקינג, השתלת עדשה תוך עינית ובמקרים הקיצוניים השתלת קרנית בטכניקות מתקדמות כגון IEK. בכל מקרה אני מקווה שהחשש שלך לא יאומת ושאין לך קרטוקונוס. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

26/04/2010 | 00:36 | מאת: שחר

ד"ר לוינגר אני מודה לך על תשובתך, ועם זאת אשאל- האם עולה בדעתך סיבה אחרת(שהיא אינה קרטוקונוס) להיווצרות אותם התסמינים?

מנהלי פורום קרטוקונוס