ניתוח קרוס לינקינג: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

קרטוקונוס: בדיקת אופטומטריסט עשויה להציל את הראייה

האם אתם רואים מעוות או מטושטש? מומלץ להיבדק בהקדם אצל אופטומטריסט. ייתכן שמדובר בקרטוקונוס, מחלת קרנית קשה העלולה לגרום לאובדן ניכר בראייה. שימוש בעדשות מגע מיוחדות וטיפול חדשני הנקרא קרוס לינקינג עשויים להציל את הראייה קרטוקונוס ( Keratoconus; נקראת גם ניוון קרנית או קרנית חרוטית) היא מחלה הפוגעת בקרנית וגורמת לקרנית להיות דקה מהרגיל. כך, במקום להיות מעוגלת, הקרנית הופכת לבעלת צורה חרוטית. התוצאה של עיוות הקרנית היא קוצר ראייה ואסטיגמציה גבוהה (צילינדרים), הגורמים לעיוות או לטשטוש הראייה. התוצאה היא שיש מעין "הילה" סביב העצמים במרחב. המחלה עלולה לפגוע בעין אחת או בשתי העיניים. בשלב הסופי של המחלה, הקרנית הופכת להיות דקה מאוד ואינה מתפקדת, כך שהחולים למעשה עיוורים.    שפשוף יתר של העיניים. צילום: שאטרסטוק מה גורם לקרטוקונוס?  קרטוקונוס היא מחלה תורשתית. עם זאת, קיימים גם מקרים של קרטוקונוס בעקבות דלקות ואלרגיות הגורמות לשפשוף יתר של העיניים ועשויות לגרום לקרנית דקה ומעוותת, וגם כשהקרנית נפגעת...
ללמוד עוד על ניתוח קרוס לינקינג
 קרטוקונוס: בדיקת אופטומטריסט עשויה להציל את הראייה-תמונה

האם אתם רואים מעוות או מטושטש? מומלץ להיבדק בהקדם אצל...

מאת: אופטיקה...
13/01/2020
כדאי לפקוח עין: קרטוקונוס-תמונה

קרטוקונוס היא מחלה הגורמת ליצירת עיוות בקרנית העין, המוביל...

מאת: יגאל רשט
13/06/2017
קרטוקונוס: לראות את הסיכון ולאבחן-תמונה

מחלת העיניים קרטוקונוס, הפוגעת בעיקר באנשים צעירים, גורמת...

מאת: פרופ' דוד...
24/02/2015
מה אומרות עיניך: על קרטוקונוס-תמונה

אחד מכל אלף ישראלים, בעיקר יוצאי עדות המזרח, סובל...

מאת: נגוהה...
24/06/2013
אולי יענין אותך לדעת...
קרטוקונוס - תמונה
קרטוקונוס
קרטוקונוס היא מחלה הגורמת לעיוות בצורת קונוס...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לניתוח קרוס לינקינג?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

ניתוח קרוס לינקינג: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

היי, יש לי קרטוקונוס בשתי העיניים ברמה מתקדמת, ועברתי קרוס לינקינג. החלום שלי הוא להיות לוחם וכרגע אני עם פרופיל 45 (בגלל הקרטוקונוס ובגלל בעיה נוספת והייתי בועדה רפואית במחשבה שהבעיה השנייה היא זו שהורידה לי את רוב הפרופיל, ולכן לא הבאתי טפסים מתאימים לגבי העיניים, וגיליתי שמה שהוריד את הפרופיל זה הקרטוקונוס). רציתי לדעת מה בדרך כלל הפרופיל הצבאי שנותנים לחיילים הסובלים מקרטוקונוס. זה לא מפריע לי במהלך היום, לא מונע ממני לעשות שום דבר ולא מטריד אותי במהלך היום. בנוסף, יש לי עדשות המתקנות לי את הראיה ל 6/6. תודה.

מצטער לא יודע

שלום. בעקבות החלפת האופטומטריסט יש לי שתי שאלות: האופטומטריסט הקודם טען שאין סיבה להחליף עדשות מיני סקלרליות אם אני לא חש אי נוחות. האופטומטריסט החדש ממליץ לי להחליף את העדשה המיני סקלרלית, למרות שהיא משמשת אותי היטב בלי שום בעיות (יש לציין שגילה הוא מתקדם. כ-5 שנים בערך) שאלה נוספת היא האם יש להגביל כמה שיותר את השימוש בעדשות המיני סקלרליות? דבר שמעולם לא נאמר לי על ידי האופטיקאי הקודם ונאמר לי רק עתה על ידי האופטיקאי החדש הוא שיש להשתמש בעדשות המיני סקלרליות כמה שפחות, גם אם הן מותאמות היטב, כי הן לא בריאות לעין שכן אין איוורור. היות ויש לי קרטוקונוס מתקדם, העדשות המיני סקלרליות הן הדבר היחיד שמאפשר לי לתפקד ועל כן אני מרכיב אותן לכל אורך היממה, אבל האופטומטריסט החדש טוען שעליי לנסות להשתמש בהן כמה שפחות. מכיוון שדבר זה לא נאמר לי בעבר, לא על ידי האופטומטריסט ולא על ידי הרופאים, אני מבקש לשאול אתכם האם באמת עליי להימנע ככל האפשר מהרכבת העדשות כדי לשמור על בריאות העין למרות שהדבר כרוך באי נוחות רבה? יש לציין שעברתי קרוס לינקינג. אודה לכם על מענה לשאלותיי.

.

לבני בן 16 קרטוקונוס בשתי העיניים עבר קרוסלינקינג בשתיהן. עין אחת עבר לפני כשנה וחצי וכעת נראה שיש הדרדרות רצינית במיפוי הקרנית. הרופא ממליץ על קרוסלינקינג נוסף שאמור לסייע ולעצור ההדרדרות. אודה מאוד לדעתך. האם מומלץ? האם יש סיכוי שאכן קרוס לינקינג נוסף יסייע? תודה!

סימי שלום רב, בגיל ההתבגרות קיימת ההתקדמות של קרטוקונוס. בגיל זה ההתקדמות היא הגדולה ביותר והקרטוקונוס יכול להתקדם למרות הקרוס לינקינג. באם קיימת התקדמות נוספת הנמדדת במספר מפות או עלייה נכרת בצלינדר ניתן לבצע קרוס לינקינג נוסף בתקווה שיעצור או יאט את תהליך ההתקדמות. בברכה ובהצלחה דר' ליכטר

שלום, ביצעתי קרוס לינקינג לפני יומיים ועכשיו ראיה מאוד מטושטשת ( לא רואה כלום- האם תקין)האם אמור לעבור? הרופא נתן מרשם ל2 סוגי טיפות אנטיביטיות האם צריך גם סטרואידים? תודה רבה.

שלום רב, לאחר טיפול מסוג קרוס לינקינג הראייה עלולה להיות מטושטשת לתקופה של כ14 יום עד 4 שבועות. כדאי להמשיך עם טיפות הסטרואידים למשך 6 שבועות ולרדת אח"כ בהדרגה זאת כדי למנוע תגובת עכירות או דלקת. את טיפות האנטיביוטיקה יש להמשיך כשבוע לאחר סגירת הפצע בקרנית. בברכה, פרופ' קרמר ישראל.