פורום קרטוקונוס

730 הודעות
615 תשובות מומחה

מנהלי פורום קרטוקונוס

גולשים יקרים: לא יפוענחו בדיקות במסגרת הפורום

בן 48, מקרטוקונוס, כבר כ20 שנים משתמש בעדשות קשות. בשנתיים האחרונות, כשאני שם את העדשות, אחרי כשעתיים או יותר, העיניים שורפות ומתהווה דלקת. אם אני משתמש בעדשות יותר מ4 שעות - העניים מודלקות ולא ניתן לשים עדשות עד גמר הטיפול בדלקת וחוזר חלילה... רופאת העיניים אומרת שזה עניין של גיל ושכנראה העיניים פיתחו רגישות יתר לעדשות ושלא אוכל יותר להשתמש בעדשות המגע. האם יש לי סיכוי לצאת מהמעגל הבעייתי הזה של הדלקות והטיפולים ולחזור לשגרת ראיה טובה עם עדשות המגע שלי?

לקריאה נוספת והעמקה

יש מקרים בהם הרגישות היא לחומרי הניקוי. אפשר לנסות להשתמש בחומרי נקוי אחרים ולשים טיפות לחות ללא חומר משמר בתקווה שיהיה שיפור. בכבוד רב בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

13/08/2018 | 15:47 | מאת: נריה הלל

1. כרגע המחלה לא פעילה. (לפני כ4 חודשים שבדקתי) אבל חל ירידה בראייה, יכול להיות שהיא פעילה כרגע? 2. מהם דרכי הפעולה להתמודד עם הקרטוקונס כאשר היא פעילה, וכאשר היא לא פעילה. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

יש צורך בביצוע צילום מיפוי של הקרנית כדי לראות אם ישנה התקדמות או לא. במידה ויש שינוי אז מומלץ על טיפול צילוב. אם אין שינוי אז אין צורך בטיפול. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

22/07/2018 | 19:28 | מאת: ליאןר

שלום רב. בן 32, אובחן לי קרטוקונוס לפני עשור. הומלץ לי על קרוס לינקינג וסירבתי. לאחר 5 שנים ומספר מיפויי קרנית הגעתי שוב לרופא עיניים שאמר לי שכבר לא צריך לעשות, כי בגילי המחלה עשויה להיעצר לבד עקב חשיפתי הגדולה בכל אופן לקרני uv. לפני שנה חשתי החמרה, ניגשתי לבצע שוב מיפוי קרנית ופניתי לרופא בבילינסון שהמליץ לי לעשות את הניתוח הנ"ל כדי למנוע החמרה. עין שמאל חמורה יותר מעין ימין. רואה סביר עם משקפיים. לפעמים מטושטש. ללא משקפיים רואה ממש גרוע. לא מצליח לשים עדשות בכלל. מספר שאלות: 1. האם עדיף לבצע את הניתוח באופן פרטי או שניתן לסמוך על הרפואה הציבורית בנושא זה? אני עם ביטוח רפואי פרטי. קצת חושש לכן שואל ומתייעץ, בכל זאת עיניים. ולא אומרים מי הרופא המנתח מראש ומעדיף ביטחון בתהליך. 2. האם בניתוח מבצעים את 2 העיניים או נהוג רק עין אחת? יש לי כאמור ב 2 העיניים כמעט בחומרה זהה. 3. מה הסיכון הקיים לאחר הקרוס לינקינג? זו פעולה פולשנית שיכולה לגרום נזק במידה ולא מתבצעת כראוי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש המלצה לעשות את הפעולה אם ישנה החמרה, אפשר בהחלט ברפואה הציבורית ועושים כל עין בנפרד. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

האם חובה להוציא את העדשה המיני סקלרלית מהעין ולהחליף נוזל? תודה על מענה לשאלה. האם לא ניתן לשים אותה בבוקר ולהוציא אותה בסוף היום (12 שעות)

שלום רב, במידה והעדשה מותאמת היטב למבנה הקרנית והיקפה, ניתן להשתמש בה תקופה ארוכה ושעות רבות במשך היום. כל זמן שחדות הראייה שהיא משיגה משביעת רצון. חשוב לטפטף טיפות הרטבה בכל זמן השימוש. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

04/07/2018 | 22:28 | מאת: מורן

שלום. בעקבות החלפת האופטומטריסט יש לי שתי שאלות: האופטומטריסט הקודם טען שאין סיבה להחליף עדשות מיני סקלרליות אם אני לא חש אי נוחות. האופטומטריסט החדש ממליץ לי להחליף את העדשה המיני סקלרלית, למרות שהיא משמשת אותי היטב בלי שום בעיות (יש לציין שגילה הוא מתקדם. כ-5 שנים בערך) שאלה נוספת היא האם יש להגביל כמה שיותר את השימוש בעדשות המיני סקלרליות? דבר שמעולם לא נאמר לי על ידי האופטיקאי הקודם ונאמר לי רק עתה על ידי האופטיקאי החדש הוא שיש להשתמש בעדשות המיני סקלרליות כמה שפחות, גם אם הן מותאמות היטב, כי הן לא בריאות לעין שכן אין איוורור. היות ויש לי קרטוקונוס מתקדם, העדשות המיני סקלרליות הן הדבר היחיד שמאפשר לי לתפקד ועל כן אני מרכיב אותן לכל אורך היממה, אבל האופטומטריסט החדש טוען שעליי לנסות להשתמש בהן כמה שפחות. מכיוון שדבר זה לא נאמר לי בעבר, לא על ידי האופטומטריסט ולא על ידי הרופאים, אני מבקש לשאול אתכם האם באמת עליי להימנע ככל האפשר מהרכבת העדשות כדי לשמור על בריאות העין למרות שהדבר כרוך באי נוחות רבה? יש לציין שעברתי קרוס לינקינג. אודה לכם על מענה לשאלותיי.

לקריאה נוספת והעמקה

.

04/07/2018 | 22:15 | מאת: מורן

שלום. בעקבות החלפת האופטומטריסט יש לי שתי שאלות: האופטומטריסט הקודם טען שאין סיבה להחליף עדשות מיני סקלרליות אם אני לא חש אי נוחות. האופטומטריסט החדש ממליץ לי להחליף את העדשה המיני סקלרלית, למרות שהיא משמשת אותי היטב בלי שום בעיות (יש לציין שגילה הוא מתקדם. כ-5 שנים בערך) שאלה נוספת היא האם יש להגביל כמה שיותר את השימוש בעדשות המיני סקלרליות? דבר שמעולם לא נאמר לי על ידי האופטיקאי הקודם ונאמר לי רק עתה על ידי האופטיקאי החדש הוא שיש להשתמש בעדשות המיני סקלרליות כמה שפחות, גם אם הן מותאמות היטב, כי הן לא בריאות לעין שכן אין איוורור. היות ויש לי קרטוקונוס מתקדם, העדשות המיני סקלרליות הן הדבר היחיד שמאפשר לי לתפקד ועל כן אני מרכיב אותן לכל אורך היממה, אבל האופטומטריסט החדש טוען שעליי לנסות להשתמש בהן כמה שפחות. מכיוון שדבר זה לא נאמר לי בעבר, לא על ידי האופטומטריסט ולא על ידי הרופאים, אני מבקש לשאול אתכם האם באמת עליי להימנע ככל האפשר מהרכבת העדשות כדי לשמור על בריאות העין למרות שהדבר כרוך באי נוחות רבה? אודה לכם על מענה לשאלותיי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במידה והעדשה מותאמת היטב למבנה הקרנית והיקפה, ניתן להשתמש בה תקופה ארוכה ושעות רבות במשך היום. כל זמן שחדות הראייה שהיא משיגה משביעת רצון. חשוב לטפטף טיפות הרטבה בכל זמן השימוש. בברכה, מרפאת עיניים תל אביב

אני בן 17 לפני כחצי שנה התגלה אצלי מחלה בעין בשם קרטקונוס המחלה כרגע נמצאת רק בעין שמאל והיא במצב התחלתי כאשר המספר שלי בעין זו היא -1 לאחר ביצוע קרוס לינקינג. עין ימין נמצאת בשלב בין עין תקינה לחדש קל לקרטקונוס והראייה שלי בה היא 6.6. הפרופיל הצבאי שלי הוא 97 ללא שום סעיפים בקרוב אני יעשה יום סיירות ורציתי לשאול האם אוכל להגיע ליחידה מובחרת? תודה..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצה"ל חוקים משלו לגבי גיוס באופן כללי. הבעיה של קרטוקונוס היא שקרנית העין השניה עלולה לפתח את אותה בעיה של קרנית לא סימטרית באופו בלתי צפוי בעתיד. לכן גיוס ליחידה מובחרת הוא בעייתי כי לא ניתן לנבא מתי המחלה תתפרץ. גם טיפול מסוג קרוס לינקינג אינו מונע את התפרצותה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

בן 32.5 מאובחן בקראטוקונוס מספר שנים במעקב יש החמרה בשנה האחרונה הוצא לי טיפול קרוסלינקיניג מתלבט אם לעשותו בגילי? הרי אומרים שמגיל 30 עד 35 המחלה נעצרת? יש לי תור לעוד שבועיים נא תשובתכם בהקדם

אין חוקים לגבי הגיל שבו המחלה נעצרת. אם בצילומים חוזרים נראית התקדמות של המחלה ולא רק צילום בודד חריג, אז לרוב מומלץ טיפול. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס.

04/06/2018 | 20:26 | מאת: רונה

שלום, האונקולוגית המליצה לי על טיפול ב-(Letrozole (Femara. האם יכולה להיות לכך השפעה על קרטוקונוס? אם כן, איזו השפעה והאם היא הפיכה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין לתרופת הLETROZOLE כל השפעה על מחלת הקרטוקונוס. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

13/06/2018 | 17:26 | מאת: רונה

תודה רבה לפרופסור קרמר

אני בת 17 וחצי ואני צריכה לעבור את טיפול הקרוס לינקינג בעין אחת, אני מאוד מפחדת מהתהליך עצמו ואשמח לדעת חוות דעת איך בדיוק הטיפול הולך להתבצע.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, טיפול קרוס לינקינג הוא טיפול ביולוגי למחלת הקרטוקונוס. הטיפול מומלץ מאוד למנוע התדרדרו המחלה. הוא נחשב טיפול קל והחלמה ממנו יחסית מהירה כ10 ימים. בריאות, צוות רשת עיניים.

30/05/2018 | 22:14 | מאת: הכל טוב

ניתוח קרוסלינקין אמור לעצור את הידרדרות בריאה . אך הדבר לא מדיוק כי אחרי הניתוח צריך להתאים משקפיים חדשות . .האם אפשר לדעת או להעריך בכמה השתנה המספר והציילנדר ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, טיפול קרוס לינקינג מותנה בבדיקת התאמה הכוללת צילומי קרנית ובדיקת רופא. ללא בדיקות אלו אין לדעת האם ישנה התאמה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

30/05/2018 | 22:04 | מאת: Beter see

שלום רב 1.איך יודעים האם אפשר לבצע קרוס לינקין ? האם יש בדיקה שעושים כדי לדעת האם הניתוח אפשרי? 2.האם הדרך היחידה והמקצועית לדעת האם הקורטקנוס מתקדם הוא מיפוי קרנית ? 3.האם אפשר "לחזות את העתיד בערך" לדעת איך המחלה מתקדמת אצל אדם ספציפי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ללא בדיקה מקיפה הכוללת צילומים מקיפים, בדיקת רפרקציה וכמובן בדיקת רופא אין דרך לדעת האם ניתן לטפל בקרוס לינקינג. בריאות, צוות רשת עיניים.

הכותרת די ממצה, אני גר בחו"ל ופה העדשות הנ"ל הן האופציה האחרונה מבין שלל העדשות השונות , כרגע העדשות הקשות לא נוחות (בלשון המעטה) בעיקר בגלל אדמומיות שנוצרת בעיניים ותזוזה של העדשות.

לקריאה נוספת והעמקה

הרבה מטופלים מרכיבים את העדשות הסקלרליות. אם אתה מרגיש בנוח איתן אז הן פתרון טוב מאוד. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

17/05/2018 | 10:15 | מאת: עופר

עשיתי בדיקה להסרת משקפיים וגילו חי קרטוקונוס, השאלה אם ההידרדרות במספר בעיניים היא בלתי נמנעת? או שכאשר ועושים טיפול אמנם אני נשאר עם משקפיים אבל המספר פחות או יותר נשאר אותו הדבר?

לקריאה נוספת והעמקה

היום קיים טיפול במטרה למנוע הדרדרות הקרטוקונוס. במידה ואתה מתאים לטיפול אז סביר שלא יהיה שינוי במספר המשקפיים. בכבוד רב ד״ר היימס

08/05/2018 | 15:12 | מאת: יפה

שלום רב, -אני סובלת מקרטוקונוס בשתי העיניים , בעין שמאל הקרטוקונוס התקדם כולל צלקת , עברתי לפני 3 שנים ניתוח השתלת קרנית DALK לאחר הורדת התפר הממושך הראיה חזרה מטושטשת עם צילינדר גבוה ביצעתי relaxing incisions ,לאחר מספר חודשים עברתי הוספת תפרים בחתך ,אך הראיה לא משתפרת ,הרופא המטפל ממליץ על עדשה מיוחדת , האם זה לא מסוכן לשתל? האם ניתן לטפל במשקפים? -בעין ימין אני מרגישה הידרדרות בראיה הקרטוקונוס מתקדם ,בלי עדשה קשה אני רואה מטושטש האם כדאי לבצע ניתוח קרוסלינקינג או שהמצב לא יתקדם בהתחשב בגיל (אני בת 36) ולא כדאי התערבות רפואית ? -האם הריון ולידה משפיע על התקדמות הקרטוקונוס?

לקריאה נוספת והעמקה

יש מקרים בהם לאחר ניתוח השתלת קרנית יש צורך בהתאמת משקפיים ואם לא ניתן אז עדשת מגע. לפי מצבך אין ברירה ואם העדשה מותאמת בצורה טובה, אז היא בטוחה. טיפול צילוב מומלץ אם יש התקדמות, אך בגילך אם המצב יציב, אין מקום לטיפול. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

23/04/2018 | 16:05 | מאת: זואי

שלום, אני בהריון בשבוע 28. מזה כעשר שנים אני מאובחנת כבעלת קרטוקונוס בשתי העיניים. בימין המצב די טוב (לדעתי באזור המינוס רבע) ואני רואה בה גם ללא משקפיים אך בעין שמאל יש לי מספר די גדול בהשוואה לימין והוא מינוס 2 בפעם האחרונה שבדקתי. התקדמות המחלה מאוד איטית ובביקורת לפני כשנתיים נאמר לי כי ישנה מגמה מסוימת של עצירה. אני מתנהלת ביום יום ללא משקפיים מפאת חוסר נוחות וקושי להסתגל למשקפיים ביום יום וגם מאחר ועד כה לא חשתי בבעיה חמורה מבחינת התנהלות בראייה. אני אמנם לא רואה הכי טוב אבל יחסית לאחת שסובלת מהמחלה אני רואה די טוב ללא עזרים. אני מרכיבה משקפיים רק לצורך עבודה במחשב, צפייה בטלוויזיה או נהיגה בלילה. עד כה לא בחנתי את האופציה של הרכבת עדשות מגע לקרטוקונוס. ברצוני לדעת בעקבות הריוני האם יש קשר בין ההריון להחמרת הקרטוקונוס? כרגע אני לא מבחינה בשינוי מסויים בראיה. הבנתי שלאחר הלידה ישנן בעיות בראיה שרובן נעשות פחות חמורות לאחר מספר חודשים ואז הראיה מתייצבת ולכן לא ממליצים לעשות מיד לאחר הלידה משקפיים או עדשות אלא להמתין זמן מה. האם ההנחיות הללו חלות גם על מי שחולה בקרטוקונוס? תוך כמה זמן מהלידה אוכל לבחון את האפשרות להזמין עדשות מגע מיוחדות? תודה, זואי.

לקריאה נוספת והעמקה

בזמן הריון והנקה יכולים להיות שינויים חולפים במספר המשקפיים ללא קשר לקרטוקונוס, השינויים במידה וקיימים חולפים ולכן אם יש צורך בשינוי משקפיים מומלץ לחכות לאחר שמרגישים שיש התיצבות או לאחר שמסיימים הנקה. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

29/03/2018 | 18:40 | מאת: אנונימי

היי, רציתי לשאול האם דלקת בעין עם תסנינים יכולה לגרום לשיבוש בצילום הטופוגרפי של הקרנית? מכיוון שלפי הצילום חלה החמרה קלה עלייה בחצי דיופטריה, אך באותה המקום הרופאה אמרה שגם יש לי תסנינים מהדלקת. האם דבר כזה אפשרי ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התסנינים בקרנית יכולים לגרום לאי דיוק בקריאה של המכשיר ולכן חוסר דיוק בתוצאות בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

לאחרונה ישנם פרסומים על השתלת עדשה לשיפור הראייה.רציתי לדעת מה זה אומר לגבי חולי קרטוקונוס (סיכויים,סיכונים...).ולגבי עדשת לילה שאמורה לשפר את איכות הראייה ביום. תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חולי קרטוקונוס אינם יכולים לעבור תיקון ראייה . כל מגע בקרנית עלול החליש אותה ולגרום נזק בלתי הפיך. ישנם טיפולים שונים למניעת הדרדרות המחלה המחזקים את חולשת הקרנית. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

08/01/2018 | 17:59 | מאת: סטאס

עברתי ניתוח קרוס לינקינג בעין שמאל לפני כשנה וחצי. במיפוי קרנית האחרון, יש שיפור של 10k. כלומר מתוצאה של 54 מקסימום ל44 מקסימום. נאמר לי ע"י האופטמטריסטית שלי שהשיפור בתוצאה יכול לנבוע מדמעות. אני מתלבט האם לעשות גם ניתוח בעין ימין. כיוון שבעין ימין אני רואה טוב גם ללא משקפיים, 6/15 לערך. בנוסף יש רגישות בעין שמאל, בעקבות בניתוח דבר שמקשה עלי לשים עדשות סמי סקליראליות שהתאמתי לאחרונה. שאלתי היא האם יהיה שיפור ברגישות בעין שמאל ? והאם תוצאת המיפוי האחרון הגיונית ? כמו כן האם מומלץ לבצע ניתוח בעין ימין בהינתן השיפור שלפי הבנתי משמעותי בעין שמאל. מצרף מיפוי אחרון בהשוואה למיפוי מלפני חצי שנה. בתודה מראש, סטאס.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מבלי לבדוק אותך ולעבור על התיק הרפואי שלך קשה מאוד לתת לך ייעוץ או טיפול. יש לפנות לרופא המטפל לגבי הרגישות בעין. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

הפניה כאן נעשתה לאחר פגישת ביקורת עם הרופא המטפל. לצערי לרופא אין יכולת לספק לי תשובות. הרופא שניתח הוא מנהל מחלקת עיניים בבית חולים קפלן. הפנתי אליו את השאלות הללו. והוא לא הצליח לספק להן תשובה. לכן פניתי לפורום כאן.

מה המלצתכם בנושא התאמת עדשות סקלרליות לקרטוקונוס ע"י מכשיר מיפוי SMAP3D ?שמעתי שהעדשה מותאמת בצורה מושלמת לפי מבנה העין

לקריאה נוספת והעמקה

אני מצטער אך אינני מכיר את המכשיר.

30/12/2017 | 11:16 | מאת: אבישי

לפני שנה ותשעה חודשים עברתי השתלת קרנית מלאה לאחר שנה הוסרו שני תפרים וראיתי מצויין לאחר כמה חודשים נאמר לי שצריך להסיר עוד ועוד תפרים למרות חשש מצידי לפגיעה באיכות הראיה.היום לאחר הסרת כל התפרים נשארתי עם צילינדר 15 ואני כמעט ולא רואה וסובל מסחרחורות. מה עלי לעשות?אמרו לי חיתוך של הקרנית או לייזר.ממש מודאג כי אני רואה כמו לפני ההשתלה.

לקריאה נוספת והעמקה

במקרים של צילינדר גבוה אפשר לשקול טיפול בלייזר או חתכים בכדי להוריד מהאסטיגמציה. בהמשך צריך לשקול המשך טיפול בהתאם לתגובה לטיפולים אלה. בכבוד רב. ד״ר מיכאל היימס

10/01/2018 | 15:40 | מאת: אבישי

בשיחה עם פרופסור מומחה(לא הרופא מנתח)הומלץ לי על תפירה מחדש שתל.האם ידוע לכם משהו על דבר כזה ומה היתרונות והחסרונות?

29/11/2017 | 19:55 | מאת: ינון

לפני שנה אבחנו אצלי קרטוקונוס ועכשיו עשיתי שוב מיפוי קרנית וגילו שזה החמיר.. הציעו לי לעשות קרוס לינקינג ולשים עדשות קשות.. אבל אני לא רואה שום סיבה לעשות אפ אחד מהם.. אני רואה דיי טוב ואני אפילו לא שם משקפיים. אז באמת יש סיבה לשים עדשות ולעשות קרוס לינקינג?

לקריאה נוספת והעמקה

אם הראיה טובה אז אין חובה להרכיב עדשות. לגבי טיפול בקרוס, אם ישנה החמרה בבדיקות חוזרות אז מומלץ על טיפול בכדי למנוע הדרדרות נוספת אשר תגרום גם לירידה בלתי הפיכה בראיה. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

29/11/2017 | 13:26 | מאת: שרון

שלום רב, ברצוני לקבל תשובה רפואית מה הכי טוב לקרטוקונוס. האם מי שסובל מקרטוקונוס יכול להרכיב משקפיים באופן קבוע ולשים עדשות ראייה לסרוגין רק ב (אירועים וכו..) ? האם עדשות רכות אפשריות או חייב קשות. ? האם בכלל עדיף כל היום להרכיב עדשות ומשקפיים אסור.? פשוט כל רופא אומר משהו אחר. אשמח למענה תודה...

לקריאה נוספת והעמקה

בקרטוקונוס קל ניתן להתאים משקפיים. במקרים מתקדמים יותר יש צורך בעדשות מגע בכדי להגיע לראיה טובה. אז מומלץ להרכיב מה שנוח ומאפשר ראיה מספקת. אם מרגישים נוח עם משקפיים אז אין בעיה ואפשר את העדשות בארועים מיוחדים. כך גם לסוג העדשות. מומלץ שיהיה נוח ויביא לראיה מספקת. בכבוד רב. ד״ר מיכאל היימס

שלום רב מהם משכחי הכאבים הכי חזקים שניתן לקבל לאחר הניתוח קרוס לינקינג? לאחר כמה ימים הכאב חולף ? והאם ההחלמה זהה להחלמה לאחר ניתו להסרת משקפיים בליזר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, משכח הכאבים החזק ביותר הוא קפסולות של טרמאדקס הוא חומר הדומה בפעולתו למורפיום. תופעות הלוואי שלו היא בחילות. אכן החלמה של קרוס דומה להחלמה של PRK עם אפשרות של אי נוחות וכאב במשך 4עד 7 ימים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

שלום הוצע לי לעשות השתלת קרנית בשיטת dalk רציתי לדעת תוך כמה זמן ניתן לחזור לשגרת עבודה

לקריאה נוספת והעמקה

הדבר תלוי בסוג העבודה. עבודה משרדית לאחר מספר ימים. יכול לקחת מספר חודשים עד שהראיה בעין המנותחת מסתדרת. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

08/11/2017 | 16:31 | מאת: חן

שלום רב, אני בת 28 היה לי קרטוקונוס ועברתי קרוס ליקינג בעין אחת לאחר כמה חודשים נכנסתי לחנות משקפיים בשביל לעשות בדיקה ולהתאים לי משקפיים ועדשות מגע. (אציין שהחנות מודעת לזה שעברתי קרוס ליקינג). 1. האם זה תקין שעשו לי עדשות מגע לא קשות אך אלה עדשות כל זוג ל3 חודשים? 2. האם אני חייבת עדשות קשות? 3.האם עדשות קשות הם לכל החיים או שהם לתקוםה מסויימת כמו עדשות מגע רגילות? אשמח לעזרה בנושא

לקריאה נוספת והעמקה

לא חייבים להתאים עדשות מגע קשות, במידה ואת מגיעה לראיה טובה עם העדשות שהתאימו לך אז אין בעיה. לרוב מחליפים עדשות כל כשנה עקב בלאי, אך האופטומטריסט יכול לבדוק אותן להחליט שאין מקום להחליפן. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

04/10/2017 | 09:47 | מאת: דרור

הנני בן 38. מצאו את המחלה רק בגיל 34. בגיל 36 במיפוי קרנית ניתן לראות החמרה/התקדמות של 2-3D בעין ימין וקפיצה בצילנדר ב-2D. אח"כ ל-37 נראה ייצוב עם התקדמות קטנה של השטחה של הקונוס וירידה של 0.5D בצילנדר. עין שמאל נראה די יציב בהפרשים אבל צילנדר גודל ב-0.5D. הייתי אצל כמה מומחים לקרנית ולהלן עצות שלהם: 1. להישאר עם משקפיים ולהיות רק במעקב היות וחדות שלי היא בין 6.9 ל- 6.75 ורואה יחסית טוב. 2. לבצע רק בעין ימין cxl+לייזר להשטחת הקונוס להורדת הצילנדר. במיפוי יצא 5.2 אבל יש מחלוקת אצל אופטומטריסטים כל אחד נותן מספר אחר בין 3.5 ל- 8.5 . 3. לעבור לעדשות קשות ולא לעשות לייזר כי זה מסוכן מאוד ועלול להחמיר את המצב וגם CXL זה מה משהו מסוכן היות וזה מקטין את עובי הקרנית ועלול לגרום לתגובה הפוכה. אודה לשמוע את דעתכם איזה טיפול עדיף? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול צילוב מומלץ אם ישנה התקדמות של המחלה. עדשות מגע עוזרות אם לא ניתן לשפר הראיה עם משקפיים. בכבוד רב

28/09/2017 | 10:43 | מאת: נאור

שלום רב, עברתי השתלת קרנית לפני כשנה ובמהלכה התפתח קטרקט. משום כך לא ניתן היה לקבוע לי מספר. נקבע לי תור לניתוח קטרקט והבנתי שניתן לתקן את הראיה תוך כדי הניתוח. השאלה היא, האם במקרה כמו שלי שלא הצליחו למצוא מספר וגם עדיין יש צילינדר, לתקן את הראיה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לאחר השתלת קרנית אפשר לתקן את המספר אך לא תמיד באופן מלא. יש לבצע מדידות בכדי לקבוע את מספר העדשה להשתלה. אין בעיה לבצע המדידות גם אם יש קטרקט. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

02/09/2017 | 09:53 | מאת: פרי

עברתי לפני שנתיים השתלת קרנית. רוב התפרים הוצאו מהעין אתמול הוציאו לי תפר אחד שנפתח נותרו 4 תפרים? האם אפשר להשאיר תפרים בעין שנים רבות ? האם התפרים יכולים להפתח בהמשך? הוצאת 4 תפרים יכולה להשפיע על הראיה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתן להשאיר תפרים בשתל קרנית, שנים רבות. עד לזמן שבו התפר מציק או נפתח ואז מוצאים אותו. התפרים עלולים להיפתח אחרי מספר שנים אך זו לא בעיה, הוצאת תפר משתל עלולה לגרום לשינוי בצילנדר ולהשפיע על הראייה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

22/08/2017 | 12:14 | מאת: פז

שלום. האם אחרי הסרת תפרים ההשתלה מלאה הראייה אמורה להיות יותר טובה או רעה או שלא אמורה להשתנות?

לקריאה נוספת והעמקה

יש מקרים בהם מסירים תפרים הגורמים למתח ואז יש שיפור בראיה, יש מקרים בהם הסיבה להוצאת התפרים היא שונה ואז לא בהכרח שיהיה שינוי בראיה לאחר מכן בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

22/08/2017 | 12:54 | מאת: ליז

אני מתכוונת על הוצאת תפרים אחרי שנה. לא בגלל מתי או משהו. בנוסף אני לאחר 3 חודשים מההשתלה והלחץ עיני הוא 21. האם זה גבוה? האם כדאי לקבל טיפות או משהו? בנוסף האם אפשר למדוד לחץ תוך עיני גם במכשיר הגדול שיש בקופות החולים או שזה מהווה סכנה? אני יודעת שבבתי חולים מודדים עם מוט ולא עם מכשיר. סליחה על ריבוי השאלות

14/08/2017 | 17:40 | מאת: ליה

שלום חודשיים אחרי השתלה האם מותר ללכת לפאב/מועדון? שואלת בגלל שיש שם עשן/תאורה/סיגריות

לקריאה נוספת והעמקה

יש להיוועץ עם הרופא המטפל לכל רופא ושיטת הטיפול שלו לאחר ניתוח צוות רשת עיניים

01/08/2017 | 05:32 | מאת: בן

שלום האם הקרקטוקונוס שלי בצב חמור? 45 עין שמאל 56 עין ימין לא יודע עד כמה המצב חמור כל רופא אומר משהו אחר אני בן 25 תודה מראש

בן שלום, חומרת הקרטוקונוס לא נקבעת רק לפי הקיומר של הקרנית מבחינה מספרית. ישנם מספר קריטריונים: המראה הקליני של הקרנית בבדיקה מבנה טופוגרפי של הקרנית במיפוי קרנית והכי חשוב – התקדמות של הקרטוקונוס שבאה לידי ביטוי במבנה הטופוגרפי או בשינוי הצילינדר על מנת להעריך חומרה מומלץ לבצע מעקב סדיר אצל מומחה קרנית, עם צילומים מתאימים, אחת לתקופה מסויימת 6-12 חודשים לפי המצב. זה יאפשר להשוות את המצב הקים למצב בעבר. בברכה, ד"ר אורי מלר

29/07/2017 | 15:11 | מאת: נועם

שלום יוצאת עם בן זוג בן גילי בן 26 כשנה לאחרונה סיפר לי כי סובל מקרטוקונוס ב 2 עיניו מצב שהחמיר בחצי שנה האחרונה אין לו יותר מדי תשובות בשבילי מה יהיה הלאה , טוען כי ביצע בדיקה לפני כמה חודשים וכי עליו לחכות לפי הנחיית רופא ״לחכות לבדיקה הבאה כרגע לא לעשות כלום״. בן זוגי לא רואה טוב מספר משקפיים גבוה וצילינדר מאוד גבוה, רואה מטושטש, מסוונר ולא ברור וסובל מתופעות לוואי בראיה. מאוד פוחדת שזה יעבור לילדים שלי הגן אצלו דומיננטי מה עושים איתו ועם המצב יחמיר? האם סיכוי ודאי שיעבור לילדים? שנינו מאוד מודאגים תודה נועם

לקריאה נוספת והעמקה

בגיל 26 אם מצב הקרטוקונוס יציב אז לרוב מספיק מעקב בלבד. במידה ויש ילדים, אז בהגיעם לגיל ההתבגרות כדאי לעקוב אחר הראיה שלהם ובמידה ויתגלה קרטוקונס אז היום ישנם טיפולים לעצור את המחלה עוד לפניי שהיא גורמת לירידה בראיה בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

30/07/2017 | 18:08 | מאת: נועם

תודה רבה על התשובה המהירה המחלה החמירה האם יש מה לעשות עם המצב כרגע? שנינו באי ודאות לא יודעים מה הצעד הנכון ולמי לפנות יכול לגרום לעיוורון עם השנים?

26/07/2017 | 15:55 | מאת: אוהד

שלום, רציתי לדעת האם מסוכן להיות עם עדשות מגע חד פעמיות בבריכה? בלי לצלול, אבל יכול להיות שמים כן ישפריצו לעיניים.. אשמח לדעת כמה זה מסוכן תודה

שלום רב יש לי בעין ימין עצלה עובי קרנית 430 בעין שמאל 460 לחץ 18 האם זה מסוכן? בנוסף בעין שמאל -0.75 אך לא רואה 6.6 גם עם משקפיים אם יש מה לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש אנשים רבים עם קרנית בעובי כזה וזה תקין לחלוטין. במידה והראיה אינה טובה, מומלץ לעבור בדיקה של רופא עיניים לראות האם ישנה בעיה עינית. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

26/06/2017 | 23:06 | מאת: יאיר

1. האם שפשוף עין שמאל (עם קרטוקונוס כבד) יכול לגרום להחמרה של עין ימין (עם קרטוקונוס קל)? , 2. האם שפשוף עיניים עדיין יכול להביא להחמרת המחלה למרות שעברתי קרוס לינקינג? 3. האם שפשוף וגירוד בעיניים אך לא על אזור הקרנית והקשתית אלא רק על לובן העין ובצידי העיניים יכולים גם הם להביא לנזק ולהחמרת המחלה? תודה מראש על כל התשובות!

לקריאה נוספת והעמקה

יש ככל הנראה קשר בין שיפשוף העין לבין קרטוקונוס. יש להמנע משיפשוף כל חלקי העין. שיפשוף עין שמאל לא משפיע על עין ימין. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

הניתוח הוצע לי במכון שלכם, אבל ממה שקראתי עליו באנטרנט להרבה אנשים הוא לא עזר ואף הזיק. הייתי שמח לשמוע מה אחוזי ההצלחה של הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתוח להשתלת עדשות עוזר לשפר את הראייה ע,י ביטול חלק מהצילנדר הגבוה של מחלת הקרטוקונוס, אך לא תמיד מבטל את הצורך בעדשות מגע או משקפיים,אחוזי ההצלחה עומדים על 70% לערך. כמובן יש לעבור ייעוץ מקיף אם בכלל יש התאמה. ניתן לתאם תור דרך המוקד של "עיניים" 3122* בברכה, פרופ' ישראל קרמר

03/06/2017 | 11:17 | מאת: ליז

שלום. לפני שבועיים עשיתי השתלה עקב קרטקונוס והרופא אמר שיש לי קפלים בקרנית. רציתי לדעת מה זה אומר והאם זה עובר לבד או שכדאי לעשות משהו?

לקריאה נוספת והעמקה
03/06/2017 | 12:31 | מאת: ליז

שכחתי לציין שנאמר לי שיש לי גם מדרגה.. אשמח גם לשמוע גם על זה

שבועיים זה זמן קצר מאוד. יכולים להיות כפלים ובצקת ואין זה סימן שישנה בעיה בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

שלום, אני מאובחן כבר מספר שנים כבעל קרטוקונוס, ולפני כחודש הותאמה לי עדשת מגע רכה לעין שמאל, ייעודית לקרטוקונוס. היום בבוקר העדשה הציקה לי, הוצאתי אותה מהעין והשריתי אותה במי ברז. מיד לאחר מכן הלכתי לרכוש תמיסה ייעודית (Renu MultiPlus) , ניקיתי את העדשה בעזרת התמיסה והשריתי אותה בתמיסה. בסך הכל העדשה שהתה כ25 דקות במי ברז. האם בטוח להחזיר את העדשה לעין? בברכה, ירון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השריית עדשת מגע במי ברז עלולה להחדיר חיידקים ומזהמים יש להשרות רק בתמיסה המיועדת לכך לפי סוג העדשה. יש להתייעץ עם האופטומטריסט המטפל שלך. בברכה, פרופ' ישראל קמר

22/05/2017 | 11:20 | מאת: נאוה

שלום רב , לפי היפוי קרנית יש לי : אסטיגמטיזים WTR מעט אלכסונית .1.3 ימין .1.8 שמואל . יש לי צילינדר גבוהה ב 1.5 למספר ועין שמאל חלשה יותר מימין. שהיו לי עדשות עשו לי רק קשות נושמות . האם יש לי קורטיקונוס?

לקריאה נוספת והעמקה

אסטיגמציה או הרכבת עדשות מגע קשות איננן קרטוקונוס. אין לי את כל נתוני הטופוגרפיה אך לפי מה שרשמת לא צוין בתשובת הקרטוקונוס שזו האבחנה. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

19/05/2017 | 09:58 | מאת: ללא שם

שלום רב, איני רואה בעין ימין, הבנתי שצריך להתקין מראה נוספת ברכב במקרה כזה..היכן אני עושה זאת? צריך אישזהי אסמכתא מרופא? יש לציין שעין שמאל רואה 6\6

פרטים כאלה עליך לברר במשרד התחבורה. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

04/05/2017 | 14:15 | מאת: דיקי

הי מחפשת רופא עיניים מומחה לקרטוקונוס באזור המרכז המקבל בקופת חולים מאוחדת וכן מכון להתאמת עדשות מגע.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. ניתן לקבל פרטים בטלפון 3122* פרופ' ישראל קרמר

שלום רב, מחפש המלצה על רופא מומחה לקרטוקונוס שעובד עם מאוחדת טווח הגאוגרפי בין חיפה לחדרה\ תודה

יש צורך לבדוק מול הקופה מי הרופאים העובדים עימה. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

האם השתלת עדשה טורית תוך עינית מסוגלת לתקן מספר 3-4 של צילינדר ובכל לתקן את הראייה גם לסובלים מקרטוקונוס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן ניתן להשתיל עדשה תוך עינית לחולי קרטוקונוס. כמובן מותנה בייעוץ מלא לפני ניתוח ניתן לתאם תור במוקד הזימון תורים 3122* בברכה, פרופ' ישראל קרמר

23/04/2017 | 13:40 | מאת: ללא שם

שלום, אני סובל מקרטוקונוס מתקדם..השבוע הופיע לי היידרופס באחת העיניים וחבשו לי אותה רציתי לדעת מתי יורידו את החבישה ומה הסיכוי שכתוצאה מכך אצטרך השתלת קרנית בהקדם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עם הידרופס צריך הרבה סבלנות, לרוב ניתן להוריד את החבישה מהר, אזור הפגיעה מצטלק והבצקת מתחילה להספג תוך מספר שבועות. במקרים רבים הצלקת קטנה ולא גורמת לשינוי משמעותי בראיה ולכן אין צורך בניתוח השתלת קרנית דחוף. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

24/04/2017 | 11:38 | מאת: ללא שם

היי, אני פשוט נורא לחוץ כי אני מתחתן עוד 3 שבועות, ואני רוצה להגיע ללא חבישה.. גם אם לא תהיה לי עדשה בעין אני אסתדר עם העין השנייה העיקר שאוכל לתפקד עוד 3 שבועות

שלום. סובלת מסיוגרן וקרטקונוס וחייבת עדשות. הומלץ לשים רסטזיס פעמיים ביום. האם אני צריכה לשים טיפות ליובש כמו סיסטן בעת הטיפול ברסטזיס?

לקריאה נוספת והעמקה

במידה וקיים יובש קשה אז מומלץ לשים טיפות לחות כמו הסיסטיין גם בזמן טיפול ברסטזיס. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

19/04/2017 | 00:43 | מאת: אביאל

מצורפת תמונה של המיפוי האחרון שעשיתי. עברתי לפני כשנה וחצי CXL בעין שמאל ולפני כשנתיים וחצי CXL בעין ימין. לצערי הרב משקפיים לא עוזרות לי וגם לא עדשות רכות, ניסיתי כשלשה חדשים עדשות קשות וזה היה סיוט, כאבים אדמומיות ודלקות. רציתי לשאול האם השתלת טבעות יכולה לעזור במצב כזה לשפר את הראייה? והאם בכלל ניתן לבצע את הניתוח להשתלת טבעות לאחר ביצוע של CXL? כמו כן האם השתלת עדשה תוך עינית רלוונטית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עלייך להגיע לבדיקה ועל פי עובי קרנית וקמירות הקרניות והאופטיקה יהיה ניתן לקבוע האם בכלל כדאי לבצע השתלת טבעות .על פי בדיקה אחרונה אף ניתן להחליט האם יש מקום לניתוח שנקרא השתלת עדשות תוך עיניות במקרה זה ניתן לשפר מאוד את הראיה שכן העדשות התוך עיניות נותנות מענה לצילינדר גבוה

30/03/2017 | 13:08 | מאת: יפעת

שלום, אובחנתי עם קרטוקונוס לפני מספר שנים ומאז אני עם עדשות קשות. העיניים שלי אדומות רב הזמן. בשנתיים האחרונות התגלו אצלי קרעים ברשתית ועברתי מספר טיפולי ליזר לאיחטי הקרעים וכן ניתוח היפרדות רשתית בעין ימין. לאחרונה העייים שלי צורבות מאוד עד כדי כך שאינני יכולה להרכיב את העדשות. אני מחפשת רופא מומחא שאוכל לבדוק את מצב העיניים וכן לעשות עדשות חדשות. האם ישנה המלצה לרופא באיזור נתניה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יפעת שלום רב, אינני מכיר רופא באזור נתניה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

19/03/2017 | 22:39 | מאת: ליז

שלום. אני סובלת מקרטקונוס מאוד מתקדם. בנוסף אני סובלת מיובש קיצוני בגלל תסמונת סיוגרן. האם במצב כזה אפשר לעשות לי השתלה או שזה מסוכן בגלל היובש ואז תהיה דחייה?

לקריאה נוספת והעמקה

יש סיכון בביצוע השתלת קרנית במצב של יובש קיצוני. מומלץ טיפול ביובש לפני ניתוח. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

16/03/2017 | 22:50 | מאת: קרוס לינקינג

שלום, ביצעתי קרוס לינקינג לפני יומיים ועכשיו ראיה מאוד מטושטשת ( לא רואה כלום- האם תקין)האם אמור לעבור? הרופא נתן מרשם ל2 סוגי טיפות אנטיביטיות האם צריך גם סטרואידים? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאחר טיפול מסוג קרוס לינקינג הראייה עלולה להיות מטושטשת לתקופה של כ14 יום עד 4 שבועות. כדאי להמשיך עם טיפות הסטרואידים למשך 6 שבועות ולרדת אח"כ בהדרגה זאת כדי למנוע תגובת עכירות או דלקת. את טיפות האנטיביוטיקה יש להמשיך כשבוע לאחר סגירת הפצע בקרנית. בברכה, פרופ' קרמר ישראל.

22/03/2017 | 20:20 | מאת: קרוס לינקינג

תודה על התשובה המהירה, סגירת הפצע בקרנית= שבוע לאחר הניתוח? תודה.