שאלה לגבי אקטזיה

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

13/04/2010 | 20:06 | מאת: דנה

שלום ד"ר לוינגר, עברתי ניתוח לאסיק לפני כ-9 שנים.חצי שנה אחר כך נאלצו לתקן באמצעות PRK. במיפוי קרנית שעשו לי לפני כארבעה חודשים ראו שהתפתחה אקטזיה בעין שמאל והמליצו לי לעבור קרוס לינקינג. יש לי שלוש שאלות: קודם כל אני בתחילת הריון, מה המשמעות של המצב הזה לגבי הריון ולידה? האם ניתן לטפל באקטזיה ללא ניתוח? אם צריך ניתוח, האם אפשר לתקו את הראיה? תודה מראש.

דנה שלום, הטיפול באקטזיה הוא זהה לטיפול בקרטוקונוס. במידה והקרנית יציבה והמספר יציב ניתן לא לטפל. הטיפול המקובל בקרטוקונוס/אקטזיה פעילה הוא השתלת טבעות וקרוס לינקינג. במקרים יציבים עם מספר גבוה השתלת עדשה תוך עינית, ובמקרים מתקדמיםיש צורך בהשתלת קרנית. חלק גדול מהמטופלים מסתדרים ורואים טוב עם עדשות רכות טוריות או קשות או עדשות סקליות. בזמן הריון לא מומלץ על ניתוח אלא רק מעקב ושימוש בעדשות מגע. בברכה, ד"ר שמואל לוינגר

מנהלי פורום קרטוקונוס