אפילאסיק: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ניתוח לייזר: פתרון מרחיק ראות

מרכיבים עדשות מגע או משקפיים? המספר שוב גדל, כמו בכל שנה? אתם בוודאי יודעים שמדובר בהוצאה כספית גבוהה ובטרחה בלתי פוסקת. הפתרון: ניתוח להסרת משקפיים שיפתור את הבעיה, פעם אחת – ולתמיד. צרכנות רפואית הסיפור חוזר על עצמו: הלכתם לאופטומטריסט, עברתם בדיקת ראייה ועכשיו, אחרי שכבר השקעתם השנה מאות שקלים במשקפיים ובעדשות מגע - צריך להתחיל את כל התהליך מחדש ושוב  לשלם עבור משקפיים או עדשות מגע. מוכר לכם? אכן, זוהי המציאות שעמה מתמודדים רבים ממרכיבי המשקפיים. הנתונים מראים כי אנשים שמרכיבים עדשות מגע יומיות עלולים להוציא כאלפיים שקלים בשנה, רק על העדשות והתמיסות עצמן. החישוב הזה אינו כולל גם את ההוצאה על חומרי ניקוי ומשקפי ראייה, שמוכרחים להחזיק כגיבוי לעדשות. בנוסף, מרכיבי עדשות המגע מצויים גם בסיכון מוגבר לזיהומים בעיניים ולדלקות על רקע אלרגי הנגרמות בהרכבת העדשות. אז מה עושים? אחד הפתרונות הפופולריים בשנים האחרונות הוא ניתוח לתיקון הראייה. על אף שעלות הניתוח עלולה להבהיל אתכם,...
ללמוד עוד על אפילאסיק
זהירות: קוצר ראייה - ושינויים ברשתית-תמונה

מתקשים לראות? חשוב לדעת: קוצר ראייה גבוה עלול לגרום...

מאת: פרופ' סיגל...
06/08/2018
ניתוח לייזר: פתרון מרחיק ראות-תמונה

מרכיבים עדשות מגע או משקפיים? המספר שוב גדל, כמו בכל שנה?...

מאת: המרכז הרפואי...
22/11/2018
הסרת משקפיים: שיוף או חיתוך? מהן השיטות הקיימות?-תמונה

תחום ניתוחי הלייזר לתיקון הראייה מציע מגוון שיטות. ד"ר...

מאת: יפעת...
16/01/2012
הסרת משקפיים בלייזר-תמונה

האם ניתן לומר כי ניתוח הסרת משקפיים בלייזר הוכיח את עצמו...

מאת: ד"ר מצליח...
23/02/2016
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאפילאסיק?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אפילאסיק: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בוקר טוב! אני ארבע וחצי חודשים לאחר ניתוח prk ורואה 6/9. בבדיקה, הרופא אמר שהכל בסדר ואין הצטלקות או עכירות. 1. האם עוד יש סיכוי לשיפור נוסף בראייה? היה לי מספר 12- ואני בן 43. בגלל הקרנית העבה, הרופא העריך שאחרי הניתוח אראה 6/6. 2. אני קורא כרגע עם משקפי קריאה 3.5+. כרגע זה נח לי, למרות שהאופטומטריסטית אומרת שזה מספר גבוה. במידה ואני צריך מספר נמוך יותר לקריאה (ולא מודע לזה...), האם השימוש במשקפי הקריאה הנוכחיים יכול להרוס לי את הראייה? תודה רבה!

שלום רב. 1) עדיין יש סיכוי להתייצבות ולשיפור בחודשים הבאים 2) לא ייגרם נזק אבל זה נראה לי חזק מידי. להערכתי 1 וחצי או 2 אמורים להיות מספיקים. בהצלחה

שלום רב, לפני כחודש עברתי ניתוח מסוג prk+wavefront בשני העיינים. המספר היה זהה לפני הניתוח (מינוס 3 בשניהם ובאחת מהן רבע צילנדר) לפני כ12 ימים ועד עכשיו שמתי לב שהראיה בעין אחת מטשוטשת יותר מהשניה באופן ניכר ובולט. כאשר אני עם שני עיינים פקוחות אני רואה טוב כמו בראייה בעין החדה יותר . אבל שאני סוגר ובודק עין עין בנפרד אני שם לבד שהראיה שונה.. זה אותו עין כבר 12 ימים (מרגע ששמתי לב יכול להיות גם יותר ) שהראיה בה מטושטשת.. השאלה שלי האם יש מקום לדאגה? ממליץ לדעתך להקדים את הביקורת? זה תופעה נורמלית? עין אחת רואה די חד.. רגישה עדיין למסכים אבל רואה טוב. השניה רואה מטשוטש אובייקטים מרחוק.. תודה מראש!

שלום רב קצב ההחלמה מניתוחי אקסימר לייזר לא תמיד זהה. אמנם חודש הוא זמן החלמה סביר אך לא נדיר שהעיניים מתייצבות בקצב שונה ולכן אני לא רואה מקום לדאגה. רק כעבור חודשים רבים ניתן יהיה להעריך את ההחלמה הסופית והמוחלטת. בהצלחה

שלום רב, אני בעל "קוצר ראייה" של סביב ה-2 ובעל צלינדר. לאחר בדיקת התאמה אמר הד"ר שאני בעל רשתית עבה וטובה. לאחר מכן טען שמכיוון שיש לי צלינדר מומלץ לבצע ניתוח PRK, ניתוח שמשיג תוצאות טובות יותר לבעלי צלינדר. האם יש העדפה לסוג ניתוח PRK לבעלי צלינדר? אשמח להסבר.. במכון הסרת משקפיים אחר לא נאמר שיש העדפה לסוג ניתוח מכיוון שיש לי רשתית מספקת ואני יכול לבחור.. בנוסף אמרו לי וגם מופיע בעלון שלכם שבאינטרלאסיק ה"תוצאות מדויקות" ו"חדות הראיה משופרת" לכן אני במצב מבולבל.. אשמח להסבר. במכון השני הייתי דיי בטוח שאינטרלאסיק הוא ניתוח מתקדם והחלמה קלה יותר ומהירה ולכן היא העדיפה מכיוון שיש גם תוצאות ראייה טובות יותר..

שלום רב, יש בדברים שלך המון בלבול בין מושגים שונים: ראשית, לא מדובר בעובי עבה של הרשתית אלא של הקרנית, שנית צילינדר עשוי להיות מתוקן במספר אופנים – גם באמצעות PRK וגם באמצעות ניתוחים נוספים כמו אינטרא-לאסיק. סוג הניתוח נקבע לאחר בדיקה של מספר קריטריונים וזה צריך להעשות מול הרופא ולא מול פורום. כמו כן לא נדיר שרופאים שונים, חושבים בצורה מעט שונה ויש רופאים שימליצו על ניתוח מסוג X ואילו אחרים על ניתוח מסוג Y. אני ממליץ לא להסתמך על עצות דרך פורום אלא לערוך שיחה מול המנתח המיועד ולדון בתוצאות הבדיקה ובדיקות העזר שבוצעו. כיצד לבחור רופא מנתח? זו כבר שאלה מורכבת אבל אני סבור שכמובן מומלץ לפנות לאחר המלצות אבל גם בעת השיחה הייתי הולך על הביטחון והרושם שלך מהרופא במהלך הבדיקה ולזה, לא ניתן לספק מתכון מוחלט. בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

לכן אני שואל האם לניתוח מסוג PRK יש לו יתרונות או במילים אחרות מתקן את הצילינדר טוב יותר מניתוח אינטרלאסיק? ושאלה נוספת האם בניתוח אינטרלאסיק מקבלים תוצאת ראיה חדה יותר מ PRK? תודה

שלום שוב, הליטוש עצמו – מספר וצילינדר אינו שונה בין טיפול PRK לבין טיפול אינטראלאסיק (במרבית המקרים, ובטיפול לקוצר ראיה) ולא. לא אמור להיות הבדל במרבית המקרים בתוצאות הטיפול בין PRK לאינטראלסיק (למעט מקרי רוחק ראיה)

ברצוני לעשות ניתוח PRK (זה מה שהמליצו לי) במשפחתנו יש היסטוריה תורשתית כנראה של גלאוקומה. השאלה האם הניתוח עלול בעתיד להשפיע על יכולת הטיפול בגלאוקומה?

לא. אין קשר בין טיפול בלטוש הקרנית לבין התפתחות גלאוקומה. אבל כן יהיה חשוב לעדכן כל רופא עיניים על הניתוח שעברת