אפילאסיק: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ניתוח לייזר: פתרון מרחיק ראות

מרכיבים עדשות מגע או משקפיים? המספר שוב גדל, כמו בכל שנה? אתם בוודאי יודעים שמדובר בהוצאה כספית גבוהה ובטרחה בלתי פוסקת. הפתרון: ניתוח להסרת משקפיים שיפתור את הבעיה, פעם אחת – ולתמיד. צרכנות רפואית הסיפור חוזר על עצמו: הלכתם לאופטומטריסט, עברתם בדיקת ראייה ועכשיו, אחרי שכבר השקעתם השנה מאות שקלים במשקפיים ובעדשות מגע - צריך להתחיל את כל התהליך מחדש ושוב  לשלם עבור משקפיים או עדשות מגע. מוכר לכם? אכן, זוהי המציאות שעמה מתמודדים רבים ממרכיבי המשקפיים. הנתונים מראים כי אנשים שמרכיבים עדשות מגע יומיות עלולים להוציא כאלפיים שקלים בשנה, רק על העדשות והתמיסות עצמן. החישוב הזה אינו כולל גם את ההוצאה על חומרי ניקוי ומשקפי ראייה, שמוכרחים להחזיק כגיבוי לעדשות. בנוסף, מרכיבי עדשות המגע מצויים גם בסיכון מוגבר לזיהומים בעיניים ולדלקות על רקע אלרגי הנגרמות בהרכבת העדשות. אז מה עושים? אחד הפתרונות הפופולריים בשנים האחרונות הוא ניתוח לתיקון הראייה. על אף שעלות הניתוח עלולה להבהיל אתכם,...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לאפילאסיק

הסרת משקפיים בלייזר - תמונת המחשה
הסרת משקפיים בלייזר קשה להאמין, אבל הניתוח להסרת משקפיים בלייזר חוגג שלושה עשורים. מדובר בהזדמנות טובה, כדי...
רפואת עיניים - תמונת המחשה
רפואת עיניים העין קופצת לכם? אל תבלבלו בין תופעה זו לבין טיקים בעיניים (שתי תופעות שונות)! מה ניתן ל...
ללמוד עוד על אפילאסיק
זהירות: קוצר ראייה - ושינויים ברשתית-תמונה

מתקשים לראות? חשוב לדעת: קוצר ראייה גבוה עלול לגרום...

מאת: פרופ' סיגל...
06/08/2018
ניתוח לייזר: פתרון מרחיק ראות-תמונה

מרכיבים עדשות מגע או משקפיים? המספר שוב גדל, כמו בכל שנה?...

מאת: המרכז הרפואי...
22/11/2018
הסרת משקפיים: שיוף או חיתוך? מהן השיטות הקיימות?-תמונה

תחום ניתוחי הלייזר לתיקון הראייה מציע מגוון שיטות. ד"ר...

מאת: יפעת...
16/01/2012
הסרת משקפיים בלייזר-תמונה

האם ניתן לומר כי ניתוח הסרת משקפיים בלייזר הוכיח את עצמו...

מאת: ד"ר מצליח...
23/02/2016
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאפילאסיק?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אפילאסיק: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

עברתי מלפני כשבוע ויומיים את הניתוח Trans PRK. הסבירו לי שחדות הראייה תשתפר. "זה יקח מספר שבועות" כך רשום בטופס. השאלה שלי היא - תוך כמה זמן אני אחזור לראות במיטבי? הרופא הסביר לי שאני רואה 50%. בנוסף, מה עליי לעשות בכדי שהראייה תשתפר יותר מהר.

שלום רב, החלמה היא עניין אינדיבידואלי ולכן כל אחד מחלים בקצב שונה. במרבית המקרים מגיעים להחלמה מלאה תוך מספר שבועות כפי שנמסר לך ע"י המנתח וכולי תיקווה שכך יהיה גם אצלך

שלום ד״ר לפני שנה וחצי ביצעתי prk להסרת משקפיים ממספרים גבוהים (כמעט -9 ) חודש לאחר הניתוח חליתי באדנו וירוס אשר מטופל ב fml עד היום עקב חזרה של עכירויות לאחר הפסקת טיפול. לפני שלושה חודשים התחלתי לסבול מתופעת הפלוטרים בשתי העיניים, אשר מופיעים בצורת חוטים ונקודות ואף כמו פיח של עשן כל פעם שאני מזיז את העיניים מטה מעלה ומצד לצד. בלילה אני מרגיש שהאורות של פנסי רחוב זזים יחד עם תנועת העיניים. נבדקתי היום ע״י מומחית לרשתית שמצאה כי יש חור בעין ימין שעה 2 ובשתי העיניים אובחן לאטיס בהיקף התחתון של הרשתית. הומלץ לבצע טיפול לייזר בעין ימין. השאלה שלי היא האם יכולים להתפתח חורים נוספים בעתיד עקב לאטיס? ממה מומלץ להיזהר או להימנע עקב מצב עדין זה? והאם הלייזר להסרת משקפיים יכל לגרום למצב זה? אני די אובד עצות מכיוון שאמור להתחיל לימודי רפואה בחול בשנה הבאה. תודה על העזרה.

הלטיס - וכן החור - קשורים למבנה העין - נפוץ יותר בקוצר ראיה גבוה, וכלל לא קשור ללייזר . מה שחשוב זה להיות במעקב שגרתי, שכן בהחלט עשויים להתפתח חורים נוספים בעתיד - ועדיף לטפל לפני שיש בעיות. אין כל מניעה ללמוד רפואה. גם אין מניעה מכל פעילות - פשוט לחיות רגיל, ולהקפיד להיבדק, בד"כ מספיק פעם בשנה.

לפני שנה וחצי סבלתי מוירוס אדנו שגרם לעכירויות רבות בקרנית. עד היום מטופל בסטרואידים כי העכירויות חוזרות. אני סובל מראייה ערפילית וחלשה ( בעיקר בתנאי תאורה חלשים ובשעות הלילה) חדות ראייה בימין 6/6.6 ובשמאל 6/8. מומחה קרנית הציע ptk לשיוף האזורים המצולקים שלפי דבריו בעיקר במרכז הראייה. השאלה שלי היא האם הליך זה לא מסוכן מכיוון שביצעתי בעבר prk ולמיטב הבנתי עלול להיווצר היפראופיה.

טיפול בלייזר מומלץ רק אם העכירויות הפכו לצלקות. על מנת לברר אם אלה צלקות יש לטפל בסטרואידים כמו סטרודקס 4 פעמים ביום לחודש. בכל מקרה אם תחליט לעשות טיפול לייזר אז יש לזכור שהלייזר עלול לשיף את הקרנית באופן לא אחיד עקב צלקות.

לדברי הרופא לא נוצרו עדיין צלקות אבל אני מודאג עקב שימוש ממושך מדי בסטרואידים (שנה וחצי). האם העכירות עלולה להתגבר אחרי ניתוח ptk? ומה עלול להיגרם עקב שיוף הקרנית בצורה לא אחידה?

הדעות חלוקות לגבי PTK לעכיריות לאחר זיהום וירלי. אם הסטרואידים עוזרים כדאי לקחת תקופה ארוכה תוך ירידה מאוד איטית ולשב טיפול בפרוטופיק או ציקלוספורין 2% (פחות טוב)

שלום, לפני שנה וחצי כמעט עברתי prk עם מספרים של -8.5 , כארבעה חודשים לאחר מכן התפתח haze מרכזי בקרניות. טופלתי בסטרואידים תקופה ארוכה והעכירות מעט פחתה. כיום בבדיקה יש haze בדרגה עדינה אך עדיין מרגיש באי נוחות, סינוורים, הילות ולפעמים כפל ראייה. בנוסף סובל מיובש בעיניים ומטופל ב RESTASIS. חדות ראייה 6/6 בימין ו 6/7.5 בשמאל. מהתייעצויות עם רופאים שונים שאלתי מה ניתן לעשות ניתוח חוזר לשיוף העכירויות ואחרים טוענים כי העכירות תעבור מעצמה עם הזמן ותתבהר ושכדאי להתאזר בסבלנות ולא להסתכן. מה ניתן לעשות לדעתכם? מיואש מאוד.

שלום רב מאחר וחדות הראיה טובה נראה שיש מקום לחכות. ברוב המקרים יש שיפור העכירות.