פריצת דיסק L4-L5 - התלבטות איך לטפל בעצמי
דיון מתוך פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
שלום רב, רציתי לספר לכם על סיוט שאני עובר כבר 4 שנים מכאבים בגב אני סך הכל בן 26. בתחילה הבעיה אופיינה ככל הנראה מבלט בחוליות L4-L5 לאור ממצאי צילום CT, אחרי טיפולים שונים במשך שנה שכללו פיזיותרפיה וטיפולים אלטרנטיביים שונים חזרתי בהדרגה לשגרה שכוללת פעילות גופנית המצב התייצב ואפשר להגיד שלמדתי לחיות עם הכאב והתרגלתי אליו בחצי שנה האחרונה (החל מחודש מאי 2013) החלה לאט לאט החמרה במצב הגב, הכאב התגבר והחלו להופיע תופעות לוואי של הליכה בצורה מעוותת ומכופפת, כאב חריף במצב של עמידה ממושכת, והכאב רק הלך והחמיר. הגעתי למצב שכואב לי לשבת קשה לי לעמוד ולבצע פעולת הליכה הפכה לקשה וכואבת במיוחד. בחודש וחצי האחרון המצב המשיך להחמיר בצורה קיצונית, ההקרנות לרגל שמאל החריפו וקשה לי לבצע פעולות בסיסיות ביותר. בסוף היום קשה לי אפילו לשכב על הגב לתפוס את הזווית הנוחה עבור שינה. בעקבות כך הבנתי שאני חייב לאבחן את המצב מחדש, וביצעתי שוב בדיקת CT תוצאות הבדיקה (עפ"י פענוח הדיסק ע"י פרופסור ראובן גפשטיין) מצביעות על פריצת דיסק בחוליות L4-L5. פרופסור גפשטיין החליט להפנות לבצע פרוצדורת שאיבת דיסק על ידיו. אני אובד עצות ושומע דעות חלוקות בנוגע לתהליך. אני מרגיש מצבי מחמיר מיום ליום ואני לא מצליח לתפקד ורוצה לטפל בבעיה בהקדם בדרך הנכונה ביותר. מכיוון שאני מרגיש שמיציתי את התהליך השמרני של טיפול בכאבי הגב לאורך השנים אני מתלבט בין האופציות הבאות להמשך הדרך (מהקל לכבד) -טיפול במרפאת כאב (זריקה אפידורלית לעמוד שדרה לחוליה הפגועה) -טיפול מקביל של הזרקת סטרואידים של ד"ר סטפן בן-שושן (משלב חומר אפידורל?) -פרוצדורת שאיבת דיסק -ניתוח כמו כן, אני כרגע מנסה לפגוש מומחים נוספים שיוכלו לייעץ לי ולכוון אותי וכמובן לקבל עוד חוות דעת בנושא. תודה לעוזרים.
כאב גב הנובע מסיבות לא לגמרי ידועות , מהווה בעיה למטפלים בתחומי הטיפול השונים. האבחנה המדויקת מזרזת את הפתרון אך לפי עבודות מחקר רבות שנעשו - קשה לאבחן את מקור הכאב. מכאן די ברור שדרך הטיפול באי אבחנת הגורם לכאב, תהיה תלויה בדרך הטיפול של המטפל. כאן נעוצה עיקר הבעיה. ייתכן שהסיבה שכל הטיפולים קצת עובדים, היא כי בכולם נותנים לנו דבר שאנו זקוקים לו מייד, אנחנו רוצים להיפטר מהכאב בכל מחיר. ומכאן למסקנה הגיונית: תהיה אתה המטפל של עצמך כי רק אתה מכיר את גופך ומודע למצבך 24/7/365 כלומר כל הזמן. מטפל, שזמנו קצוב כי המטופל הבא מחכה בקוצר רוח, יראה אותך , ישמע ממך ויאבחן על פי מה שתגיד לו. כאן נמצא הפתרון לשאלת האבחנה: אתה נתת בידי המטפל את ההחלטה כיצד לטפל רק על פי מה שהוא יודע. ההיגיון אינו חלק מהאבחנה. פריצת דיסק, בלט דיסק, שינויים ספונדילוטיים הם חלק מהאבחנות אך לא בהכרח הן נכונות ולכן גם הטיפול עלול לא לעזור. המסקנה: הפעל את שיקול הדעת הבריא שלך ותטפל בעצמך בכאב! ההיגיון הבריא אומר שבעת כאב גב אני צריך לשחרר את הלחץ בין החוליות ושחרור השרירים על ידי מתיחה . כל זה עושה ביעילות ובמהירות גב BACK (Teeter Hang Up) והחשוב ביותר : הפתרון לכאב מצוי אצלך, אתה יכול לטפל בו ללא תלות חיצונית. השימוש בשיטת היפוך (גב BACK) הוא החזרת האחריות למצבך הבריאותי אליך.
עצם העובדה שהבעיה חוזרת ואף מחריפה אומרת שיש לך בעיית יציבה. אני ממליץ לך בחום לבוא אלינו למרכז ליוגה טיפולית וללמוד כיצד באמת לטפל בעצמך, בהקרנות הכאב ובבעיית היציבה. נלמד אותך תרגול ייחודי שאינו סתם פעילות גופנית אלא מטפל בשורש הבעיה. יש לנו המון ניסיון עם מקרים כמו שלך. אל תתייאש, יש מוצא. כתובת האתר שלנו היא www.yogatipulit.co.il
לבצע MRI, אם טיפולים של התעמלות לא יעזרו כולל שחייה, ללכת מהקל לכבד: זריקות אפידוראליות, שאיבת דיסק, ניתוח זעיר פולשני/אנדוסקופי/ ניתוח קונוונציונאלי עם קיבוע חוליות.
תודה על התגובה ד"ר דוידוביץ. לגבי ה-MRI אחרי התעניינות באופי ההדמיה, ניסיתי מס' פעמים לבקש שיפנו אותי לביצוע ההדמיה אך תמיד נעניתי בשלילה. כמו שאני מבין מדובר בסיבה כלכלית. והבנתי שלא קל להצליח לקבל הפניה להדמיית MRI, לצערי ביצעתי לפני שבוע CT עם כל החסרונות שלו (קרינה) אני סובל מכאבים תקופה ארוכה והתעלמות ופעילות גופנית היו תמיד הפתרון שלי לכאבי הגב,אך כמו שרשמתי בהודעה הראשונית,ההחמרה בשבועות האחרונים קיצוניים במיוחד. בכל אופן עזרת לי לבסס את מה שחשבתי שעליי לעשות כרגע במצבי, ואני אפנה למרפאת כאב כדי לקבל זריקה אפידוראלית.