פריצת דיסק ובלטים עמוד שדרה צוארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

18/12/2012 | 12:07 | מאת: איריס

ד"ר דוידוביץ שלום רב. אני מתנצלת מראש על אריכות דברי. בת 43, משך עשרה חודשים סובלת מבעיה צוארית, כאבים והגבלה בצד שמאל, כתף ושכמה שמאל . כאבים חדים לאורך יד שמאל בחלק הפנימי לכיוון המרפק (באים וחולפים), מדי פעם נימלולים באצבעות 1, 3 ו-4, תחושת צריבה (באה וחולפת) תחושת כאב בבית השחיהשמאלי.מעין תחושת "מערבולת" וחולשה ביד.לעתים כאב מהכתף ועד כף היד. תוצאות בדיקת EMG תקינות. תוצאות בדיקת MRI: C4-5: פריצת דיסק ימנית לרצס הלטרלי הימני ולפורמינה הנוירלית מימין גורמת לחץ על ימין חוט השדרה והיצרות של תעלת השורש הימנית. C5-6: שינויים ניווניים סידקליים כולל היצרות המרווח הדיסקלי ואי סדירות שלו, בלט דיסק דפוזי מרכזי ופורמינלי שמאלי גורם לחץ על מרכז חוט השדרה במידה מסוימת והיצרות תעלת השורש השמאלית. C6-7: בלט דיסק דפוזי מצד אל צד גורם לחץ על קדמת השק הדורלי במידה מסויימת ללא לחץ על קדמת החוט. היצרות תעלות השורש דו צדדית יותר משמאל. טופלתי משך תקופה בכדורים מסוג קספו 8 ובמשככי כאבים. כמו כן, עברתי שני מחזורי טיפולי פזיוטרפיה, טיפול בטנס ודיקור סיני.נשקלה אופציה של ניתוח. כיום הכאבים בצואר, בשכמה ובכתף נסבלים ובליווי תרגילי פיזיוטרפיה, דיקור והליכה על הליכון שאני מבצעת מאפשרים לי לתפקד בעבודה ולהמשיך בשגרת יום ככל הניתן ללא משככי כאבים (ראוי לציין כי עבודתי היא משרדית מול מחשב). קיימת חוסר סימטריה בין כתף ימין לכתף שמאל (כתף שמאל נראית שמוטה ונמוכה יותר). מה הסיבה והאם המצב הפיך? כמו כן, כאבים בבית החזה באזור הצלעות העליונות ביותר סמוך לצואר. האם יתכן שאני גורמת נזק בכך שאני מנסה, לפי שעה, לשמור על המצב הקיים (בטיפולים שמרניים) ומקווה שלא תחול החמרה ? האם זה סביר שהבעיה ביד שמאל לא משתפרת למרות הטיפולים והזמן שחלף? אציין כי היתה תקופה טובה יותר מבחינת היד וכיום המגבלה חזרה. אודה מאוד על חוות דעתך. בברכת יום נעים ובכבוד רב. איריס

ככל הנראה מדובר בפגיעה עצבית. לא בטוח שניתוח היום יכול לשפר את המצב. תמשיכי פיזיותרפיה לחיזוק שרירי הכתף והיד.

19/12/2012 | 11:10 | מאת: איריס

שלום רב ד"ר דוידוביץ, ברצוני להודות לך על תשובתך. אני מסיקה מתשובתך שאם אכן זו פגיעה עצבית היא בלתי הפיכה ?! כיצד אדע שזו אכן פגיעה עצבית ? אני חוששת מאוד מהחמרה עתידית (הפגיעה ביד לא נעימה ומפריעה לתפקוד) ועובדת עצות לגבי ההמשך. פיזיוטרפיה וחיזוק הן האלטרנטיבות היחידות? ניתן לשלב התעמלות מסוג פילאטיס/פלדנקרייז ? שוב, תודות מעומק הלב. בכבוד רב, איריס

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק