בעיות גב ובעיות נוספות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

11/05/2020 | 18:54 | מאת: י

שלום, מזה 15 שנים אני סובל מבעיות בעמוד השדרה. בוצעו שני ניתוחים האחרון קיבוע מותני l5-s1 לפני כ-12 שנים. לאחרונה יש החרפה משמעותית בכאבי הגב ושינוי וחוסר תחושה ברגלים (כעת גם ברגיל ימין ובגובה הרבה יותר גבוה מעל הברך לאחר המלצה של רופא ארטופד בוצע mri ו-emg ובדיקות נוספות. האורטופד אינו אורטופד המתמחה בבעיות שדרה ולכן ביקש שאחזור עם הממצאים לרופא אורטופד עמוד שדרה. שאלותי: 1. האם קיים סיכוי סביר שבעיה תשתפר מעצמה? 2. יש סיכונים להשאיר את המצב כמו שהוא? 3. מומלץ לי ניתוח. מה דעתך ואילו טיפולים קיימים היום? תוצאת הדמייה מצורף קובץ. תוצאת ה- emg (מצורף קובץ). Decreased CMAP AND SNAP AMPLITUDES IN THE LEGS , SLOW NC V OF PERONEUS AND TIBIALIS. NORMAL F-WAVES. Conclusion: AXONAL SENSORY -MOTOR POLYNEUROPATHY האם תוצאת הבדיקה עונה על השאלה של הרופא? (תוצאות מצורפות). מומחה ניורלוג כן חושב שמקור מעמוד השדרה. אך בזמן בדיקת ה- emg הנירלוג חשב אחרת. לפני כעשור ה-emg הראה שינויים הקשורים לעמוד שידרה. כעת כפי שאני מבין זו בעיה עצבית לאורך כל הרגל ושני הרגלים והכתובת היא לא אורטופד אלא ניורלוג. לסיכום, אודה להמלצות וכמובן בהמשך אם וצריך אגיע למרפאה. תודה, י

11/05/2020 | 19:02 | מאת: י

לא ברור אם הקובץ עלה. מצורף פלט הדמייה פה להלן ממצאי בדיקת MRI של ע"ש מותני הבדיקה נעשתה בשקלול T2 , T1 לפני ולאחר הזרקת חומר ניגודי. סיבת הפניה: מעקב אורטופדי. ברקע ידוע על מצב לאחר למינקטומיה וקיבוע טרנס פדיקולרי ע"י ברגים מתכתיים בגובה .L5-S1 בהשוואה לבדיקה הקודמת מתאריך- 05/11/2005- לפני ניתוח. ממצאים: מצב לאחר למינקטומיה וקיבוע טרנס פדיקולרי ע"י ברגים מתכתיים. מצב לאחר פיוז'ן בין גופי החוליות L5-S1. שינויים פוסט אופרטיביים ברקמות הרכות. ללא עדות לתמטים , תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. מנח לורדוטי שמור. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. חוט השדרה בעובי ובעוצמת אות תקין. הקונוס בסיומת L1 ללא עדות לאותות חריגים. ללא עדות להאדרה פתולוגית לאחר הזרקה. עקמת קלה קעורה ימינה. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: L1-L2 -בגדר הנורמה. L2-L3- בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב לטרלי דו"צ, משיק לחלק האקסטרה פורמינלי של העצבים ההיקפיים דו"צ. L3-L4- קשרית שמורל בלוחית הדיסקלית התחתונה של L3. בלט דיסק דיפוזי משיק לשק הדוראלי ולחלק האקסטרה פורמינלי של העצבים ההיקפיים. L4-L5- בלט דיסק דיפוזי עם בקע דיסקי פרא מדיאני משמאל, לחץ על האספקט הקדמי ושמאלי של השק הדוראלי, על המוצא של העצב ההיקפי השמאלי של L5, היצרות של תעלת השדרה והריצס הלטרלי משמאל. עיבוי של הליגמנטום פלבה. L5-S1- השק משוחרר לאחור. בלט דיסק דיפוזי משיק לשק הדוראלי ולחלק האקסטרה פורמינלי של העצבים ההיקפיים דו"צ. רקמה האדרתית באספקט השמאלי של תעלת השדרה. התרשמות: בקע דיסקי פרא מדיאני משמאל בגובה L4-L5 כמפורט. שינויים פוסט אופרטיביים בע"ש המותני.

נראה על פניו שהבעיה כעת בגובה L4-5, חייב לראות צילומים כדי להביע דעה.

11/05/2020 | 21:23 | מאת: י

תודה על המענה. ניתן להסיק שאר הגבהים לא גורמים לבעיות? שלחתי מידע נוסף ל- [email protected]

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק