כאבים חזקים בעמוד שדרה צווארי ונימול ביד שמאל

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

17/02/2020 | 11:08 | מאת: פנחס חזן

שלום אני עם עבר של שני ניתוחים בעמוד שדרה הצווארי בשנת 2008 חוליות c5-c6 ע"י ד"ר ג'קסון ובשנת 2015 c6-c7 ע"י ד"ר שלמה דוידוביץ בעקבות כאבים חזקים עם הקרנה לאזור הכתפיים ונימול וחולשה ביד שמאל ניגשתי לרופא שהפנה אותי לביצוע צילופ MRI ויש לי הפנייה לפנות למחלקה הנוירוכירורגית במרכז רפואי רבין . תוצאות הבדיקה מראות שיש החמרה בלחץ על תעלת השדרה בגובה C6-C7 שינויים דיסקוגניים בגובה C5-C6 יציבים באינטרוול, מצב לאחר הכנסת CAGE בגובה C5-C6 מוקד זעיר של מיאלופתיה בחוט השדרה בגובה C5-C6 ללא שינוי מהותי

17/02/2020 | 13:01 | מאת: חזן פנחס

יישור של לורדוזיס צווארי. ללא תמט של גופי החוליות. מתאים לביטוי של מיאלופתיה. )C5-C6 )701- 140 סיגנל גבוה קלוש בחוט השדרה בגובה .IV מוקד הזה ללא האדרה לאחר הזרקת גדוליניום ללא מוקדים נוספים. מוקד הזה נראה ללא שינוי מהותי לעומת בדיקה הקודמת. רקמות רכות פרה ורטברליות תקינות. תקין. :C1, C1-C2 מעבר גולגולת ללא בלט דיסק, תעלה ונוירופורמינות ברוחב תקין. :C2-C3 בלט דיסק דיפוזי קל גורם ללחץ קל על תעלת השדרה והיצרות קלה פורמינלית דו צדדי. :C3-C4 בלט דיסק דיפוזי קל גורם ללחץ קל על תעלת השדרה והיצרות קלה של פורמינות נוירליות דו צדדי. :C4-C5 בגובה הדיסק. בקע דיסק מרכזי ופארא מדיאני משמאל עם לחץ פוקלי על CAGE מצב לאחר הכנסת :C5-C6 תעלת השדרה במידה קשה. היצרות קלה פורמינלית דו צדדי. ממצאים ללא שינוי. בקע דיסק מרכזי עם אקסטרוזיה של פרגמנט הדיסקלי לכיוון פארא מדיאני מימין. לחץ על תעלת השדרה :C6-C7 במידה קשה בחלק מרכזי ופארא מדיאני מימין. פורמינות נוירליות ללא היצרות משמעותית. החמרה בלחץ על תעלת השדרה לעומת בדיקה הקודמת. ללא בלט דיסק, תעלה ונוירופורמינות ברוחב תקין. :C7-D1 ללא האדרה פתולוגית בעצמות ורקמות רכות. IV לאחר הזרקת גדוליניום לסיכום: .C6-C7 החמרה בלחץ על תעלת השדרה בגובה יציבים באינטרוול. C5-C6 שינויים דיסקוגניים בגובה .C5-C6 בגובה CAGE מצב לאחר הכנסת ללא שינוי מהותי. C5-C6 מוקד זעיר של מיאלופתיה בחוט השדרה בגובה Page 1 of 2

מה השאלה? שליחת פענוח MRI לא מחליף ייעוץ מסודר עם דיסק MRI.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק