ע"ש צווארי ומותני התייעצות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

16/06/2019 | 18:44 | מאת: odelya

בת 40.5 לפני כשנתיים ביצעתי MRI צווארי והממצא היחיד שהיה: C5-C6 בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב פורמינלי דו"צ המשיק לשק הדורלי ומפעיל לחץ על החלק פורמינלי בעקר של עצבים ההיקפיים דו"צ עם הצרות משנית בינונית של תעלות השורש דו"צ, מרגישה החמרה אך למרות שביקשתי לאחרונה לבצע בדיקה חוזרת העדיפו לבצע למותני כי שם ישנה החמרה לדעת האורטופד, ממצאי בדיקת CT מותני מלפני שנתיים L2-3 שינויים ניווניים במפרקים פצטליים, L3-4 בלט דיסק אחורי הלוחץ על השק התקאלי ושינויים ניווניים במפרקים פצטליים, L4-5 בלט דיסק נרחב הלוחץ על השק התקאלי עם היצרות ספינלית קלה עד בינונית הפלבום מעובה שינויים ניווניים במפרקים פצטליים, L5-S1 בלט דיסק המשיק לשק התקאלי ושינויים ניווניים במפרקים פצטליים. MRI מותני מלפני חודש : L1-2 L3-4 ללא בלט או בקע דיסק מהותי, L3-L4 ללא בלט או בקע דיסק מהותי עיבוי של ליגמנטום פלבום וארטרופתיה פצטלית מתונה דו"צ, L4-L5 היצרות קונצנטרית בינונית של תעלת השדרה בעיקר על רקע היצרות מבנית מתונה של תעלת השדרה ועיבוי של ליגמנטום פלבום, L5-S1 ללא בלט או בקע דיסק מהותי ארטרופתיה פצטלית דו"צ ועיבוי של ליגמנטום פלבום. לסיכום: היצרות מבנית מתונה של תעלת השדרה בגובה L3 עד L5 וארטרופתיה פצטלית בגובה L5-S1, L4-L5, L3-L4, ביחד גורמים להיצרות של תעלת השדרה. אציין שעברתי את רוב הטיפולים המשמרים, שהחמירו לי את התופעות, בנוסף יש לי רדיוקולפתיה צווארית ונוירופתיה, היום עם קנאביס רפואי שמקל, בשנה האחרונה בריחת שתן שנשללו בעיות גניקולוגיות ואורולוגיות, הכאב בלתי נסבל, אני מוגבלת בכל תנועה שאני עושה {הליכה, קימה/ישיבה/שכיבה} לא מתפקדת כמעט אפילו בדברים בסיסיים {אחיזה בידיים וכו'} לחץ ממש חזק בגב התחתון ומתחת לכתפיים, נימול, שריפה שיתוק חולשה הליכה אנטלגית, ועוד תסמינים. האם יש פתרון עזרה?? אודה לך על הכוונה וייעוץ

17/06/2019 | 21:02 | מאת: odelya

??

יהיה קשה לאור הממצאים הרבים לתת לך המלצה מדוייקת, כדאי שתגיעי למומחה עמוד שדרה לבדיקה עם הצילומים.

23/06/2019 | 17:42 | מאת: odelya

האם אפשר להגיע אליך?

תמיד

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק