נימול ברגל שמאל והפלה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

09/04/2014 | 08:22 | מאת: שרון

שלום, אני בת 40.5 עברתי טיפולי הפריה IVF. כשבוע לפני שהתרחשה הפלה התחיל לי נימול ברגל שמאל. תופעה דומה היתה לי לפני כחמש שנים ועברה (לאחר שלקחתי ויטמין B12). בעקבות התלונה נשלחתי לעשות MRI: התוצאות הן לגבי חוליות הצוואר, עמדה לורדוטית שטוחה. סיגנל מופחת בדיסקים הבינחולייתיים. המנגיומה קטנה בגופי החוליות C7 ו-D1. בגובה C5-C6 ו-C4-C5 אנולוס שטוח עם מגע בשק התקאלי. לגבי עמוד שדרה גבי: עמדה קיפוטית רגילה סימני ניוון בדיסקים אחגים, קשרי שמורל קטנים אחדים, המנגיומות קטנות בגופי החוליות D11 ו-D12 קונוס מדולרי מסתיים ב-L1. בלט אנולוס בגובה D6-D7 עם מגע קל בקדמת השק התקאלי. אין לחץ על החוט עצמו. האם משהו מהממצאים הנ"ל יכול להסביר את הנימול ברגל שמאל? האם אפשר לחזור לטיפולי הפוריות? תודה

10/04/2014 | 19:08 | מאת: ד"ר חן הלוי

נראה לי שלא. נימול ברגל שכיח מאוד בהריון ומחוץ לו ולרוב קשור ללחץ על עצבים תחושתיים באגן

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח