מה הלאה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

02/04/2014 | 08:49 | מאת: מני

כללי אני בן 35 נשוי +2 בריא בדרך כלל נמצא בשליחות בחול מזה שנתיים וחצי חוזר לארץ בקיץ הקרוב. ככלל אני אדם רגוע ,יורד לפרטים בכל נושא . להלן מספר אירועים שהתרחשו ב9 החודשים האחרונים: מקרה 1: לפני 9חודשים במהלך דיבור עם חבר בארץ חשתי בילבול וחוסר פוקוס למשך חצי דקה .בעקבות כך פניתי למיון ונבדקתי עי נוירולוג שקבע שזה לא נוירולוגי בשל העובדה שהיה לי גם כאב באיזור העצם התחתונה של הלחי.בדיקות דם תקינות.ללא המשך טיפול מקרה 2: לפני 8חודשים אשתי שהתה בארץ בחופשת לידה אני שהייתי בחול.אשתי הודיעה לי במהלך הלילה שהיה אירוע נשימתי לתינוק (alte) (היום הכל תקין).הרגשתי לחץ בחזה ותחושת מועקה למשך מספר ימים.טסתי לארץ לטובת הבדיקות של התינוקת.ביצעתי לעצמי גם מספר בדיקות כולל Ekg הכל יצא תקין. במשך חודשיים מאז מקרה זה נמנעתי ממפגשים חברתיים חשתי לעיתים חוסר ריכוז במפגשים שונים מקרה 3:לפני שבועיים לפני שנרדמתי שוחחתי עם אשתי על נושאים שונים שקשורים לחזרה לארץ. לאחר שנת לילה קצרה התעוררתי בבהלה ככל הנראה התקף חרדה שכלל הזעה דופק לב חזק ולא מהיר ורעד בגוף. אחרי חצי שעה לערך זה עבר . במהלך השבועיים האחרונים שהיינו בחופשה בחול.גם במהלך החופשה היו לי מחשבות לא טובות/שליליות מקרה 4:שלשום באמצע היום לאחר שכל היום הרגשתי טוב חשתי סחרחורת,לא רואה בחדות,ישבתי .הנל עבר לאחר כ15 שניות לערך. ביומיום אחרונים חשתי כאב חד בבוהן ימין ושמאל לסירוגין סהכ כ 8פעמים. מאותו מקרה אני מרגיש חולשה כללית ,ללא תיאבון, חוסר ריכוז לאורך זמן, חש נוח יותר כאשר נמצא במיטה במנוחה. כללי: בין המקרים היו תקופות שהרגשתי טוב ללא אף תופעה שהוזכרה כאן. לפני חודשיים וחצי שברתי את הקרסול במהלך משחק הנל הצריך טיסה לארץ לניתוח.במהלך חודשיים עד לפני שבועיים הייתי עם קביים. בכל התקופה של הפציעה וההחלמה חשתי טוב . אתמול ביקרתי אצל רופא משפחה מקומי(בחול): הנל חושב שמדובר בפוסט טראומה.. הנל קבע שישנה בעיה פסיכיאטרית שמצריכה מעקב הנל המליץ לבצע MRI מוח בעיקר בשל מקרה מספר 4. הנל המליץ לקחת כדורים שישפיעו על חוסר הריכוז ורוגע Trika 0.25mg אחד ליום בערב Censpram 20 mg אחד ליום בבוקר סהכ ל10 ימים הכדורים לאחר מכן יבחן לשלוח אותי לבדיקת פסיכיאטר. שאלות: לאלו רופאים מומלץ לבצע המשך בירור וטיפול? האם המלצת רופא המשפחה מקובלת?האם אופי הכדורים והמינון סבירים. באילו מקרים מומלץ לבצע MRI ראש? האם יש סיכונים בMRI לראש ?לפני 3 חודשים ביצעתי MRIן CT לברך בשל הפציעה בברך תודה מראש

08/04/2014 | 16:03 | מאת: ד"ר חן הלוי

הפורום אינו ערוך למתן ייעוץ פרטני. תנסה לתמצת לשאלה כללית בבקשה

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח