פיענוח בדיקות ct ראש

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

29/06/2020 | 18:44 | מאת: בת של אבא

שלום אשמח להסבר/פיענוח בדיקות ct ראש תודה מראש!!! הבדיקה בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. הוזרק חומר נון יוני בכמות של 20 סמ"ק. התעבות רירית קשה במערת הספנואיד מימין. תאי המסטואיד, הסינוסים הפרונטליים, תאי האתמואידים והחלקים העליונים של הסינוסים המקסילריים הכלולים בבדיקה- ללא סטיות. ארובות העיניים ותכנן במבנה כללי תקין (הבדיקה אינה מכוונת לזיהוי ממצאים עדינים בארובות העיניים). האוכף הטורקי הגרמי במימדים תקינים. בגומה האחורית הודגם החדר הרביעי בקוטר תקין ובקו אמצע. אוטמים לקונרים בפונס. התרחבות בולטת של ציסטרנה מגנה. תעלות השמע הפנימיות הגרמיות ברוחב תקין. בחתכים העל טנטוריאלים אוטמים לקונרים בגרעינים הבזאלים משני הצדדים. החדר השלישי וחדרי המוח הצדדים בגודל יחסי ומיקום תקינים. בחתכים הגבוהים PVL ואוטמים לקונרים בצנטרום סמי-אובלי משני הצדדים. קו האמצע שמור. לאחר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי אין עדות להאדרה פתולוגית. אינני מזהה דמום תוך-גולגולתי. בסיכום: שינויים איסכמיים כרוניים בדומה לבדיקה הקודמת מה- 27/05/2016. התעבות רירית קשה במערת הספנואיד מימין

הממצאים מעדים על אוטמים לקונריים שנובעים קרוב לוודאי ממחלת כלי דם קטנים של המוח (ראי www.strokedoc.co.il) בכדי למנוע אירועים מוחיים מסוג זה יש לאזן באופן מכסימלי גורמי סיכון וסקולריים ע"י רופא פנימי / קרדיולוג / רופא משפחה. אינני יודע מה סיבת ביצוע הCT אבל יש לבצע דופלר קרוטידים ולהגיע למרפאת שבץ באחד מבתי החולים הגדולים לבצע INTAKE מסודר לצורך התאמת טיפול מונע מיטבי

30/06/2020 | 16:42 | מאת: בת של אבא

אבי לאחר 2 אירועים מוחיים. קיבל תוצאות בדיקה של דופלר עורקי צוואר - מימין הצרות עד %20: עורק פנימי - הודגם רובד טרשתי קל בדופן הקדמית דיסטלית בעורק המצר את חלל העורק עד כ - %20. ולכן הופנה גם לct ‏ יש בית חולים מומלץ עבור הבדיקה הזאת שרשמת?? או שזה מה שהוספתי פה למעלה בתגובתי ? :) תודה על ההכוונה והתשובה!!!

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח