IVF+PGD

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

18/02/2015 | 08:51 | מאת: יעל

שלום, לפני כחודש נאלצנו לעבור הפסקת הריון בחודש מתקדם בגלל בעיה גנטית שנתגלתה בעובר (X שביר), היה מדובר בהריון ספונטני שנקלט בניסיון ראשון. בעקבות כך אנו חוששים מהריון טבעי נוסף ופונים להפריה חוץ גופית+PGD. בפגישה מול הגורם המטפל צוין שטרם ההפריה אצטרך לעבור טיפול הורמונלי וגם שבהחדרת הזרע לביצית גדל במעט הסיכוי למומים מולדים בעובר. להבנתי השיטה של החדרת זרע אחד (ICSI) מתאימה לגברים שנמצאה בעיה בזרע שלהם. שאלתי היא: אם אין לנו בעיית פוריות והפניה שלנו להפריה היא רק בשל הצורך ב PGD- האם ניתן לדלג על הטיפול ההורמונלי (שהבנתי שיש בו סיכון לא מוכח להתפתחות של סרטן שד, למשל) ולא להשתמש בשיטת ICSI, אלא ב- IFV רגיל? תודה

21/02/2015 | 20:43 | מאת: פרופ' דב פלדברג

ליעל שלום רב, קשה לענות במדוייק על שאלתך מבלי לדעת את גילך, נתונים על הפרופיל ההורמונלי שלך ונתונים לגבי בדיקת הזרע של בעלך. עם קבלת נתונים אלו אשמח להתייחס לשאלתך לגבי IVF, ICSI ו-PGD. אין אפשרות לבצע טיפול כזה במחזור טבעי וללא הורמונים כי אנו זקוקים להרבה ביציות והרבה עוברים, אשר ייבדקו בדיקה גנטית ומתוכם ייבחר העובר הבריא לצורך ההחזרה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות