מצב לב נוכח מצב רפואי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

05/09/2020 | 19:59 | מאת: גלעד

שלום אני בן 50. לפני 5 שנים זיהום בבטן ובעקבות זאת כבר 5 שנים תופעות של גסטרופרזיס ( התרוקנות איטית של הקיבה ), רפלוקס משמעותי וכאבי בטן . כתוצאה מכך ירדתי במשקל מ 63 קג לפני כן ל 45 קג בלבד כיום! על גובה 1.79 מ'. הירידה במשקל בגלל שאוכל מעט בשל הגסטרופרזיס ובגלל כאבי הבטן. כמו כן האוכל לא מגוון וככל הנראה חסרים ויטמינים ומינרלים. ההשערה שמדובר במשהו אימונולוגי שכנראה משפיע על מערכת העצבים ופוגע בתפקוד מערכת העיכול. בחודשים האחרונים מרגיש יותר ויותר תשישות והתעייפות. אק"ג השבוע ללא שינויים. בדיקות דם עדכניות תקינות מבחינה כימיה אלקטרוליטים וספירת דם טרופונין תקין בקצה התחתון של הנורמה. אקו לב לפני 9 חודשים תקין. למרות זאת מרגיש שמתעייף מהר אפילו הליכה בקצב 3-4 קמש 7-10 דקות אחר כך תשוש וגם לאורך היום יש לפעמים אי סבילות לעמידה הדופק קופץ ל 90-100 בזמן עמידה. אני לא מעוניין לעשות שוב אקו לב בגלל שנזהר מהקורונה רציתי לשאול. 1. במידה וחלילה מתפתח אצלי אי ספיקת לב או קרדיומיופתיה בעקבות התת משקל האם אקו לב יעזור לי במשהו מעשי או שממילא הטיפול הוא דרך שיפור התזונה? ( אני מתחיל תזונה עם פורמולות מיוחדות ) 2. האם סביר שיש אצלי פגיעה בלב כתוצאה מתת משקל ובאקו לב לפני 9 חודשים היה תקין ועכשיו יהיה ממצאים ובעיות? או שזה סבירות נמוכה? תודה רבה

הסבירותת לקרדיומיופטיה מאד נמוכה אם האקו תקין לפני מספר חודשים. מצד שני רק באקו אפשר לעשות אבחנה אם יש פגיעה בלב. אם תחזור למשקל טוב לא נראה לי שאתה בכלל בכוון של קרדיומיופויה או אי ספיקת לב

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים