תוצאות אקו לב- שאלות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

16/08/2020 | 21:49 | מאת: יעל

היי, אלו תוצאות אקו לב, אציין שאמרת שתקין: normal LV size and systolic function -visually estimated lvef 60% normal right ventricle calcified aortic vavle mild mitral regurgitation mild tricuspidl regurgitation ppa est 25mmHg+rap - מה זה???? normal LVC שאלות: מדוע אימי חשה מידי בעם צריבה בחזה, קושי נשימה, היום היה כל זה + תחושת סחרור? אציין שכל הזמן יש לה תופעה שחומקת והתשובות תקינות. היא עשתה הולטר- תקין. בדיקת דם תקינה. הכל התחיל שמד"א החליט לפנות אותה כי חששה ממש רע עם קושי נשימה. ראו אק"ג לא תקין ולחץ דם עלה והיה גבוהה ( לחץ דם שלה בד"כ תקין אולי נמוך)אבל בבי"ח נעשו בדיקות והן שוב היו תקינות.( עשו אק"ג ובדיקות דם). זה פסיכי לגמרי שאדם מרגיש כל הזמן לא טוב במצב שבא והולך . אגב פעם גם ממדו לה לחץ בדיוק שהרגישה לא טוב ושוב היה לחץ דם גבוה. יכול להיות לחץ דם שעולה פתאומי ויורד? וממה זה יכול לנבוע. תודה לך, שוב

נראה לך שניתן לעשות אבחנה דרך האינטרנט למה אמא מרגישה מה שמרגישה ? בדיקת אקו במנוחה תקינה לא שוללת למשל בעיה בכלי הדם שמספקים דם ללב וצריך לבצע בדיקה במאמץ. לחץ דם לא מאוזן יכול לעלות ולרדת בקפיצות בלי סיבה ברורה ומצריך כמובן טיפול.

18/08/2020 | 10:37 | מאת: יעל

בוקר טוב, ראשית תודה לך וגם על הפורום החשוב. שנית- אתה מציע שהמשך בירור יהיה מול קרדיולוג? רופא כלי דם? יכולל היות שהבעיה היא מהריאות ( קושי לנשום) או קריש דם? בריאות

הייתי מתחיל עם קרדיולוג והוא כבר יפנה להמשך ברור אחרי שישלים את הברור הקרדיאלי.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים