פעימות מוקדמות, שימוש במכשיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

29/05/2020 | 15:34 | מאת: אבישי

שלום אני בן 50. מזה 30 שנה יש PVC VPBS APBS יש תקופות עם אלפים ! ביממה לפי ההולטר ויש תקופות עם מעט מאוד פעימות מוקדמות. חייתי ככה והסתדרתי עם זה בלי תרופות. בשנים האחרונות רוב השנים היה מעט מאוד ולפעמים פתאום יש איזה חודש עם ריבוי פעימות מוקדמות נניח כ 2000 ביום , קרה לפני כמה חודשים ואז זה נרגע. ידוע גם על קרוהן. לא מקבל כרגע תרופות אבל ירדתי חזק במשקל נמצא בתת משקל משמעותי ומנסה לעלות חזרה. בנוסף יש לי פעם בכמה שבועות מאורע של כ 10-20 שניות דופק מאוד מהיר כ 120 במנוחה ואז חוזר חזרה לכ 60-70. בבדיקת לופ זה אובחן כטכיקרדיה עלייתית. בנוסף פעם בכמה חודשים מרגיש תחושת פרה סינקופה כאילו לשניה עומד להתעלף. בלופ ריקורדר היו לפעמים פעימות מוקדמות שלשות ורביעיות ברצף. אבל זה רק בתקופות עם ריבוי פעימות מוקדמות. הדופק בלילה כ 55 בשינה. ביום כ 70. אקו לב לפני חצי שנה תקין. שומנים בדם נמוכים מאוד. ארגומטריה תקינה לפני 7 שנים מאז לא בוצע עקב פציעה והכושר ירוד. אקג תקין לפני שבוע ללא שינויים. QTC= 390 השאלה שלי. אני סובל מכאבי גב די קשים כבר שנה. הומלץ לי לעשות TENS. כתוב על המכשיר של הטנס שאין לו תופעות לוואי אבל שמומלץ לשאול את הרופא אם מותר טנס במידה וידוע על הפרעות קצב . האם במידה ואני שם מכשיר TENS על הגב תחתון זה מסוכן ויכול לגרום להפרעות קצב מסוכנות? או שזה מאוד מאוד לא סביר? אפשר לשים TENS? תודה רבה

אפשר לשים ולנסות לראות מה קורה להפרעות הקצב

31/05/2020 | 12:19 | מאת: אבישי

תודה רבה אבל האם נייסיון ב TENS עלול לגרום להפרעת קצב מסוכנת או חלילה דום לב או שמקסימום זה יגביר זמנית הפרעות כמו הפעימות מוקדמות שיש לי או טכיקרידה לזמן קצר ואז אם אפסיק הכל בסדר? תודה

אין לי נסיון עם TENS אבל לא נראה לי שיכול לגרום לדום לב

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים