כאבים בבית החזה שאינם חולפים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

03/07/2019 | 23:55 | מאת: בר

ערב טוב לפני כ10 ימים הרגשתי דקירות בצד שמאל של החזה במנוחה ובתנועה, הדקירות הרגישו כמו מכת חשמל למשך מספר שניות וחלפו וכך במשך מספר ימים ללא שיפור , ביום הרביעי ההרגשה החמירה כולל הקרנה ליד שמאל ולשכמות והזעה מרובה בכפות הרגליים, ניגשתי למיוןנ,אקג בוצע 3:פעמים פעמיים היה תקין ופעם לא, לדברי הרופאה היה זה בגלל טכניקת הבדיקה ,אושפזתי במחלקה פנימית , בוצע סיטי לב עם חומר ניגוד, מצורפת התוצאה, לאחר השחרור לא איבחנו את מקור הכאבים שוחררתי מבית החולים , המצב השתפר למשך 3 ימים חשוב מאתמול יש כאב עמום בחזה שמכיר אותי מתוך שינה למשך מספר שניות וכך לסירוגין במהלך היום הכאב גם מופיע בשכמות , הרגשה זו אינה נעימה , מה עליי לעשות ? יש לציין שלפני כשנה אושפזתי במחלקת נירולוגיה בחשד לאירוע מוחי אך לא אובחן אירוע, בבדיקת tcd התגלה ,pfo גדול, התבקשתי לעבור בדיקת tee אך נירולוג הציע לא לבצע את הבדיקה ולא לקחת אספירין, אני מעוניינת לעשות ספורט אך חוששת מהpfo והכאבים בבית החזה אשמח לשמוע ממך ולהבין את משמעות תוצאות סיטי לב, יש לציין בת 45 , לא מעשנת, 1.68 משקל 65 תודה רבה על המענה ערב טוב

03/07/2019 | 23:58 | מאת: בר

שכחתי לציין שבמהלך האשפוז דופק שנמדד 3 פעמים היה 57 במנוחה והיתה לי תחושה של מחנק וקוצר נשימה

לא מצאתי אף קובץ מצורף לשאלתך אז לא אוכל להתייחס לממצאי ה CT

04/07/2019 | 19:17 | מאת: בר

מצרפת את תוצאות סיטי לב עם חומר ניגוד

04/07/2019 | 19:18 | מאת: בר

מצרפת את תוצאות הבדיקה

05/07/2019 | 19:18 | מאת: בר

ערב טוב שאלה נוספת , האם יתכן שבסיטי לב נמצא pfo קטן ובאקו לב עם הזרקת סליין נמצא pfo, האם חובה לבצע אקו דרך הוושט ? מנהל מחלקת שבץ המליץ שלא ובנוסף ביקש לא לקחת אספירין לחלוטין ובפעם נוספת לקחת רק סביב טיסות , אני מבולבלת מחוסר ההחלטיות, מה עליי לעשות ?

05/07/2019 | 19:20 | מאת: בר

הכוונה לpfo בינוני באקו לב עם הזרקת סלין לעומת סיטי לב שכתבו pfo ,קטן

אם נבדקת ע"י מנהל מחלקת שבץ וקבלת המלצות למה יש " חוסר החלטיות" ?. את ההבדל בגודל ה PFO בין האקו ל CT אינני יכול להסביר.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים