אקג שהתוצאה שלו זה סינוס טכיקרדיה זה תקין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

20/03/2019 | 14:27 | מאת: אליאור

שלום עשיתי מספר אקג לאחרונה שהתגלו כסינוס טכיקרדיה זה אומר שהלב תקין ? כי הדופק היה מעל 100 ואני יודע שמעל 100 זה לא נחשב תקין. לא נמצאה סיבה למה הדופק מהיר נשלל אנמיה תריסיות ושאר הדברים הידועים בבדיקות שעשיתי. מה שכן אני אם עודף משקל קצת.. מה זה אומר אם נכתב לי סינוס טכיקרדיה מה זה מלמד על הלב מהאקג ?????

20/03/2019 | 16:34 | מאת: אליאור

אני בן 29 בעבר לפני שלוש שנים עשיתי הולטר שהיה תקין ל24 שעות כמו גם אקו וארגומטריה שהיו תקינים, בעבר עד לפני חצי שנה עשיתי הרבה ספורט ריצות הפסקתי, כרגע אני אם 12 ק"ג עודף משקל לא יודע אם זה קשור. 1.70 משקל 84 קצב הלב אני מודד הממוצע הוא 84-88 כול האקג האחרונים שעשיתי היו בזמן הקצב המהיר זה נקבע כטכיקרדיה. נמצא לי קורטיזול מוגבר בשתן 1100 שדוכא על ידי מבחן דקסטמזון בדם בתוצאה 23 נשלל קושינג נמצא גם פרולקטין גבוה בדם 1100 אני צריך לחזור על הבדיקה, כימיה בדם ספירה בדם בלוטת תריס צילומי חזה תקינים הכול תקין זה גם הייתי אצל קרדיולוג שבדק אותי אם סטטוסקופ ועבר על תרשימי האקג שעשיתי שהיו טכיקרדיה וקבע שאני בסדר זה רופא של הקופה שאני שייך אליה סוכר תקין כולסטרול אצלי טיפ טיפה גבוה אשמח לדעתך לאור הנתונים...

אין לי מה להוסיף. תרד במשקל תעשה פעילות גופנית והדופק יסתדר

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים