תשובתי לשאלת הרופא - תוצאות בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

24/01/2019 | 14:47 | מאת: שרה

בתשובה לאקו לב בעקבות נפיחות ברגליים: הסתיידות בטבעת המסתם המיטרלי, הסתיידות קלה במסתם האואורטלי, פתיחה טובה. בדופלר: אי ספיקה מיטרלית קלה, אי ספיקה אאורטולית מינימלית, אי ספיקה טריקוספידלית קלה + עדות ליתר לחץ ראתי קל. הלחץ הסיסטולי בעורק הריאה מוערך כ- 43 ממ"כ. הוריד החלול התחתון מורחב, הודגם תמט שאיפתי סביר. לא נמצא תפליט פריקדיאלי. כל המדידות האחרות בערך נורמלי למבוגר. אני בת 67. אבקש התייחסותך...האם עלי לעבור בדיקות מקיפות יותר..האם ניתן לשפר את הערכים? האם עלי להיות מודאגת?

הסימנים הם של אי ספיקת לב דיאסטולית עם לחץ ריאתי מעט מוגבר ממצאים שיכולים להסביר גם את הבצקות ברגליים .ניתן לנסות טיפול בכדור משתן.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים