אי-ספיקת לב דיאסטולית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

אי-ספיקת הלב

אנשים משלמים על הרגלי התזונה הלקויים שלהם. אי-ספיקת הלב, מאוייביה הגדולים של האנושות, מרימה את ראשה החל מתחילת המאה הנוכחית, עולם השפע החל לחשוף את האוכלוסייה המערבית להרגלי תזונה קלוקלים, עישון ואורח חיים תזזיתי. גורמים אלו, תרמו להופעת טרשת העורקים, ובעקבות זאת, כל הרע שנובע מהתקפי לב. לא שלא היו התקפי לב בעבר - אבל לאחרונה הרבה יותר, הרבה הרבה יותר. לדוגמא, בעוד אנגינה פקטוריס (תעוקת חזה), תוארה על ידי רופאים מאות בשנים, התיאור הראשון של התקף לב פורסם רק בסוף המאה ה-19. וכיוון שהגנטיקה האנושית לא משתנה בקצב כל כך מהיר, סביר מאוד להניח, שרק השוני בהרגלי החיים בקרב האוכלוסייה הוא הגורם להתפרצות הדרסטית של מחלת הלב הכלילית. עד אמצע המאה הקודמת, לא הייתה תובנה מעמיקה של המנגנון הגורם להתקף לב, לא היו יחידות טיפול נמרץ לב, או יכולת לצנתר ולא היו ותרופות ממיסות קריש - בתקופה זו...
ללמוד עוד על אי-ספיקת לב דיאסטולית
אי-ספיקת הלב-תמונה

אנשים משלמים על הרגלי התזונה הלקויים שלהם. אי-ספיקת הלב,...

מאת: ד"ר אילין...
28/01/2007

אי-ספיקת לב דיאסטולית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, אבי בן 62 (ברקע סוכרת סוג 2 ויל"ד גבוה שלא טופל זמן רב ) עשה אקו לב עקב א.ק.ג לא תקין ואלה התוצאות: חדר שמאל: חדר שמאלי אינו מוגדל. תפקודו הגלובלי ואיזורי תקינים. מקטע הפליטה המוערך - % 60 .עיבוי המחיצה הבין חדרית. חדר ימין: בגודל ותפקוד תקינים. אאורטה: שורש הוותין והוותין העולה אינם מורחבים. עליה שמאלית: עליה שמאלית מוגדלת.. עליה ימנית: עליה ימנית אינה מורחבת. מסתם מיטרלי: מורפולוגיה תקינה של המסתם עם עקומות מילוי חדר שמאל המתאימות להפרעה בהרפייתו. מסתם אאורטלי:מסוייד. מוצר במידה בינונית. מסתם טריקוספידלי: מורפולוגיה תקינה של המסתם. מסתם פולמונלי: תקין. Great Vessels: IVC: תמט נשימתי תקין. תפליט פריקרדיאלי: לא נצפה תפליט פריקרדיאלי. אבחנה :Grade I diastolic dysfunction Lt. atrial enlargement Moderate aortic stenosis אין לו תסמינים של קוצר נשימה או קושי בשכיבת פרקדן. שאלתי היא : 1.האם קיימת אי ספיקת לב דיאסטולית? האם המצב בר תיקון ? הבדיקות האלה לפני שלקח כדורים ליתר לחץ דם ... 2. מה נחיצות החלפת המסתם האורטלי ? והאם אפשר לתקן אותו? אשמח לתשובה מפורטת על 2 השאלות תודה רבה מראש .

1.יש הפרעה דיאסטולית לא אי ספיקה דיאסטולית. והיא קלה 2.כרגע אין אינדיקציה ,כשההיצרות הופכת קשה - ויש סימפטומים - צריך לטפל במסתם

שלום רב ד"ר האם במחלת DIASTOLIC HEART FAILURE נצפה לראות ערך של לחץ דם דיאסטולי נמוך או גבוה?

אי ספיקת לב דיאסטולית אינה קשורה ללחץ הדם הדיאסטולי בקשר ישיר. פירושה של אי ספיקה דיאסטולית היא בעיה בהרפייה של הלב וב'יניקת הדם', בניגוד לאי ספיקה סיסטולית ששם הבעיה היא בהתכווצות של שריר הלב וב'דחיפת הדם'. אי ספיקה דיאסטולית נוטה להופיע יותר באנשים הסובלים מיתר לחץ דם, בנשים, בסובלים מדום נשימה בשינה, מאי ספיקת כליות ומעודף משקל.

שלום, אשמח לדעתכן לסבא שלי אי ספיקת לב דיאסטולית, לחץ דם ואי ספיקת כליות. ערכי הקריאטינין במשך שנים היו 1.4 ובהמשך עלו עד ל 1.5. זאת תחת טיפול באקספורג 160/5 ופוסיד בחלק מהזמן. בשנה האחרונה חלה החמרה לאחר tavi, והערכים התייצבו על 1.5 תחת אקספורג 80/5. עם העלאת המינון ל 160/10 חלה החמרה, קריאטינין עלה ל 1.7 לאחר חודש ולאחר חודשיים 2.1. הופסק הולסרטן והפוסיד וירד ל 1.3. כעת שוב חזרנו לפוסיד 40 ואקספורג 80/5 לטיפול בלב ולחץ דם. קריאטינין עלה ל 1.6. כדי לאזן לחץ דם נלקח בינתיים עוד אמלו 5. האם במצב כזה ניתן להעלות ל 160/5? או שעלייה נוספת בקריאטינין בעייתית? האם ולסרטן 80 מספיק ללב? בנוסף נשקל הוספת פורסיגה, אך גם היא להבנתי מעלה קריאטינין. אנחנו מצד אחד רוצים טיפול טוב ומצד שני קצת מלחיץ שהקריאטינין עולה, והשאלה מה עדיף. עוד 80 או לא, האם קודם פורסיגה. האם יש ערך קריאטינין שכדאי להישאר מתחתיו, גם אם זה אומר לא להוסיף עוד תרופות? בנוסף אם אפשר לשאול, סליחה על האורך - כמה זמן לאחר שינוי בטיפול בין אם בולסרטן או פורסיגה כדאי לבדוק את הקריאטינין? והאם אי ספיקת כליות כרונית, שנובעת מלחץ דם או יוד או חתיכת שומן שעפה לכליה בזמן צנתור (לא ה tavi), כך לפי הרופא, נוטה להתקדם בצורה כזו? האם פורסיגה עוזרת לה?

לא אוכל להתיחס באופן פרטני לשינויי מינון של אקספורג. זה לדיון מול הרופא. כן אומר שפורסיגה מפחיתה תמותה,אשפוזים בשל כשל לבבי, הידרדרות משמעותית בתפקוד הכלייתי ודוחה הגעה לדיאליזה. לכן היום צריך להסביר למה לא נרשמה למטופל עם מאפיינים אי ספיקת לב , כליות. היא ידועה כמחמירה בתחילת הטיפול את התיפקוד הכלייתי במנגנון שבסופו של דבר מגן על הכליה. ההמלצה היא לא לקחת בדיקות ב 4-6 שבועות לאחר התחלת הטיפול. גם לאחר 6 שבועות תהייה עליית קראטינין וההמלצה היא להתאפק ולא להפסיק אותה. יש לה אפקט משתן ומאזן לחץ דם שמאפשר לעיתים להפיק פוסיד ולהוריד מינוני טיפול בלחץ דם (למשל אמלו).

תודה רבה, עשה הרבה סדר אם כך נעדיף להתחיל קודם להוסיף את הפורסיגה. מה כוונתך שגם לאחר 6 שבועות תהיה עלייה ולא להפסיק? הכוונה שלאחר מכן הקריאטינין ירד? בנוסף אשמח אם תוכלי לענות על שאלתי האם אי ספיקת כליות שנובעת מלחץ דם, יוד או חתיכת שומן שעפה לכליה בזמן צנתור - אין לנו סיבה, זה מה שהרופא חושב, נוטה להתקדם והאם פורסיגה עוזרת לה בנוגע לאקספורג - אני אשאל באופן כללי, אם זה בסדר, האם יש עלייה מסוימת בקריאטינין בה אומרים שהנזק מהעלאת מינון עולה על התועלת, והאם בדרך כלל למטופלים עם אי ספיקת לב רוצים להגיע ל 160 גם אם לחץ הדם מאוזן, או שזה לפי הלחץ דם.

לגבי המשפט האחרון או להעדיף למשל ולסרטן 160 עם אמלו 5 על פני ולסרטן 80 עם אמלו 10 - באופן כללי למטופלי אי ספיקת לב, כמובן שאצלו המקרה שונה

שלום דר בהמשך לשאלתי רציתי לכתוב לך את התשובה של האקו לב בן 80 אי ספיקת לב דיאסטולית אחרי TAVI הרחבה severe של עלייה שמאל, IVC מורחב עם normal collapse, לחץ דם ריאתי 60 אשמח להבין מה זה אומר שה IVC מורחב - האם זה צריך לשנות משהו, זה דבר שמוצאים במצב שלו או לא תודה . נראה שמי שבדק אותו התעלם מזה גם כששאלנו והתור הבא עוד כמה חודשים

ראיתי שענית שזה משהו שמוצאים באי ספיקת לב, אבל מה בעצם זה אומר והאם זה אומר שצריך לשנות משהו

זה אומר שבמצבים כמו אי ספיקת לב אפשר למצוא לחץ דם ריאתי מוגבר. הרחבה של וריד נבוב תחתון יכולה להצביע על לחץ ורידי מרכזי מוגבר כל אלו הם ממצאים של אס"ל בסוף הטיפול הוא בסיבה ובסימפטומים של אי ספיקת הלב.