מצב הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

27/12/2018 | 11:31 | מאת: שגיא

שלום פניתי אליכם בפורום בעבר בשל ירידת משקל חדה ( עקב קרוהן ) BMI=15.5 וזה גרם לחולשה ותשישות. לפני 10 חודשים אקו לב תקין. באחרונה יותר חולשה ודיזינס. בדיקות דם תקינות אק"ג תקין לחץ דם תקין 115-65. יש פעם בכמה ימים תחושה של קצת דיזינס שחלילה עלול להתעלף. רציתי לשאול . 1. במידה וחלילה הלב יתחיל לפתח קרדיומיופתיה או אי ספיקת לב עקב המצב התזונתי והתת משקל האם הטיפול לכך יהיה ממילא רק לשפר את התזונה ולעלות במשקל? או שיש חשיבות לבדוק כי אם חלילה מתפתח משהו כזה אז צריך עוד צעדים בשביל להציל את הלב? 2. אם ממילא הטיפול הוא רק לעלות במשקל האם יש טעם לעשות שוב אקו לב לאחר 10 חודשים או שרוב הסיכוי שאין צורך אם אני עכשיו בתהליך של עליית משקל ושיפור התזונה? תודה רבה

אין דרכים למנע פגיעה בלב, צריך לקבל טיפול למחלת המעי ולעלות במשקל. בכל פעם שיעלה חשד לפגיעה בלב ניתן לברר את זה בבדיקת אקו חוזרת.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים