דופק במנוחה 90 ל"ד 90/130 בדיקות תקינות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

20/12/2018 | 11:46 | מאת: אורי

בן 48, גובה ומשקל תקינים, אין הסטוריה. התגלה בבדיקה שגרתית מקרית. בהנחה שהבדיקות - אקו לב, כליות וכו' תקינים כלומר לא נמצאה סיבה ספציפית. השאלה: האם כדאי רק לטפל בהורדת הלחץ דם (הומלץ דיזותיאזיד), או שאולי כדאי גם לשלב חוסם בטא? הורדת הדופק ל 70+- (למשל על ידי נורמיטן). שאלתי 2 רופאים וכל אחד טוען אחרת...

ברור שצריך לטפל בלחץ הדם. באיזו תרופה ? דיזותיאזיד הוא כדור משתן חלש שבטח לא צריך להיות התרופה הראשונה. חוסם ביתא יכול לבא בחשבון כמו גם חוסם סידן או תרופה ממשפחת ACEI

20/12/2018 | 18:53 | מאת: אורי

תודה רבה!. בהמשך לתשובתך - האם נורמיטן (שהוא גם מוריד את הדופק) הוא כיוון טוב? איך קובעים? האם כדאי להתייחס גם לנושא הורדת הדופק או שרק ללחץ דם?

נורמיטן הוא בהחלט אחת האופציות. איך קובעים ? כשאין מחלות רקע שצריכות לכוון לתרופה ספציפית פשוט מנסים...

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים