תרופות ושתיית אלכוהול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

21/11/2018 | 13:31 | מאת: Big Nog

שוב שלום לך ד"ר דני. הפעם שאלתי היא קצת שונה. אני כרגע נוטל קוקטייל קטן - וראפמיל 120 (40 מ"ג 3 פעמים ביום) ליריקה 450 (150 מ"ג כנ"ל כפול 3) ובאקלופן 60 (20 מ"ג כל 6-8 שעות) שנועד לטפל בחרדה ובו בעת לבלום תופעות לא רצויות של ריטלין. עד כה זה עובד מצוין (החרדה שלי היא בעיקר סומטית). אני די מצליח לרדת במינון הריטלין, אגב, וכרגע עם 80 מ"ג ליום (אני שוקל 84 ק"ג). אק"ג היום יצא תקין, כמו גם לחץ הדם שהיה 114/71 - ושתי הבדיקות בוצעו תחת השפעת ריטלין. אז לשאלה, אני לא טיפוס שתיין ועד שיוצא זה פעם בכמה חודשים. העניין הוא שאני לא מסתפק בבירה או שניים. אם כבר אני שותה, זה יכול להגיע ל4 חצאים; כלומר 2 ליטר בירה שמכילה בין 5-7 אחוז כוהל. חשוב לזכור שאני נוטל וראפמיל במינון נמוך והשתיים האחרות במינון סטנדרטי. פעם ב... גג 2 ליטר בירה, קיים סיכון מיוחד בגלל הקוקטייל? בן 27, להזכירך :) ותודה!

עם ריטלין או בלי ריטלין עם ורפמיל או חוסם סידן אחר... שני ליטר בירה זה הרבה בלי קשר לקוקטיל התרופות.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים