פרפור פרוזודורים ומדלל דם פרדקסה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

02/06/2018 | 01:32 | מאת: חגית

דוקטור שלום, אמי בת ה74 סובלת מאירועי דופק מהיר ופרפור פרוזדורים (ללא תופעות נוספות) אחת לחצי שנה בערך. בפעם הראשונה שהגענו לבית החולים הוסדר הדופק כמובן וקבלה אליקוויס 5 מג בוקר וערב כדי למנוע קריש דם. לאחר תקופה החלו דימומים מהנרתיק וגם הבנו שאין תרופה נוגדת לאליקוויס במידה ונגרם שטף דם בגוף. התייעצנו עם הקרדיולוג וזה החליף את התרופה לפרדקסה. שלטענתו יש נוגד חתקופה זו. לאחר ברור עם רופא המשפחה, נאמר לנו שפרדקסה ואליקוויס הן מאותה משפחה וגם לפרדקסה אין נוגד. 3 שאלות בבקשה: 1. האם זה נכון שלפרדקסה אין נוגד? 2. במידה וזה נכון, איזה מדלל דם נכון לקחת? 3. איך אדע אם המדלל דם יעשה דימומים פנימיים ? אנחנו דיי אובדות עצות בכל העניין הזה. אודה למענה.

1. לא נכון ! לפרדקסה יש אנטי דוט 2.כאמור זה לא נכון שאין אנטי דוט 3.כל מדלל דם יכול לעשות דימומים בכל מקום, מה שגלוי - נראה בעין ,מה שלא גלוי ,לפי מיקום הדימום ולפי האיבר יהיו סימפטומים מחשידים בהתאם.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים