ייעוץ בבקשה לגבי אבי ז"ל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

15/05/2018 | 09:21 | מאת: לי

אבי ז"ל בן 69 נפטר בפתאומיות לפני חודשיים.הוא היה עם אי ספיקת לב תפוקת לב 40% מטופל בכדורים ולפני חצי שנה שמו לו קוצב לב דיפלידטור .הוא תיפקד נהדר והכל היה בסדר במשך חצי שנה ..פתאום לפני חודשיים לאחר שכל היום היה בסדר הכין אוכל נסע ירד לחברים בשעות הערב התלונן על חום בידיים וקושי בנשימה וביקש שנזמין אמבולנס עד שהאמבולנס הגיע התחילו לו נשימות כבדות והוא אמר שהוא מקכיש שהוא הולך למות...פירקס עם קצף ונפטר בדיוק אחרי כמה דקות הגיעו הפרמדיקים ועשו לו החיאה 50 דקות .לא חזר הדופק ולבסוף הכריזו על מותו...יש לציין שהדיפלידטור ברגע שאיבד הכרה נתן פולסים והוא קפץ כמו שעושים בהחייאה...יש לי כמה שאלות: האם היה ניתן לבצע ברגע שאיבד את הכרתו החייאה ידנית של אחד מבני המשפחה למרות הקוצב? האם לדעתך זה דום לב או קריש דם לפי הסימנים? האם היה ניצל להצליו לו היו עושים החיאה ידנית באותו רגע עד להגעת האמבולנס? לציין שכמה ימים לפני התלונן עח כאבי כתפיים ויום לפני עלה ברגל 3 קומות כי המעלית התקלקלה האם יש לזה קשר למותו?תודה כל שאלה חשובה לנו בבקשה

משתתף בצערך העמוק. אני מבין את הרצון לקבל תשובות על כל השאלות אבל להתחיל להתייסר ב.אם ..ומה ..לא יחזיר את אבא ויעשה רק יותר רע לשאלותיך : 1.בהחלט ניתן לבצע החייאה ידנית גם כשיש קוצב, במידה ואין דופק שנימוש יש לבצע עיסויי לב. 2. אי אפשר לדעת על פי הסימנים מה הסיבה , דום לב זה מושג כללי, יתכן והיתה הפרעת קצב ( שהדפיברילטור זיהה ונתן מכת חשמל ) 3.אין ספק שהחייאה ידנית כלומר עיסויי לב עד שמגיע צוות מד"א מעלה את הסיכוי להצלחת הטיפול 4.לא נראה לי שיש קשר לעלית שלוש הקומות שוב משתתף בצערכם העמוק

15/05/2018 | 15:13 | מאת: לי

תודה רבה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים