רפרוף פרוזדורים בבדיקה במוקד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

08/03/2018 | 18:04 | מאת: אורלב

היה לי רפרוף לפני שבועיים עברתי בדיקת דם במיון שנמצא תקין ולאור ה א.ק.ג לוקח סימבופרולול תחליף של קרדילוק ומאז הכל חלף ההמלצה האשונית של הקרדיולוג היתה לקחת פרדקסה בנוסף לקרדילוק ולבצע אבלציה .אני לא לוקח את הפרדקסה היות ויש לי בקע סרעפתי והבטן רוב הזמן נפוחה ומשום מה אני מאמין שעדיף להמתין אולי הקרדילוק עושה עבודה כך שאין לי בעיה כרגע .אשמח לתשובתך.תודה וברכה דוקטור אליאן

ההמלצה לקחת פרדקסה בשל רפרוף פרוזדורים הינה למנע קרישי דם שיכולים חלילה להגיע למח, האינדיקציה למי לתת ולמי לא תרופה חזקה לדלול דם נובעת ממספר פרמטרים ביניהם - גיל, לחץ דם,סכרת,אי ספיקת לב או ארוע מוחי בעבר. חזקה על הקרדיולוג שלך שיודע אם קיימת או לא אינדיקציה לטפל בך בפרדקסה. באם מדובר בארוע ראשון של רפרוף פרוזדורים הייתי ממתין לראות אם הארוע חוזר תחת טיפול לפני החלטה על אבלציה.

11/03/2018 | 11:00 | מאת: אורלב

תודה דר' רק לא הבנתי לגבי טיפול לפני החלטה על אבלציה היות והבנתי שהטיפול הוא טיפול מונע.ולגבי מצבי ,בדיקות הדם שלי טובות כולל כולסטרול טריגלצירידים סוכר מעט גבוה 110. אוכל בריא מתעמל לא מעשן מעולם .שאלה נוספת אם אני עם דופק לא מהיר במיוחד משהו כמו 123 הפסקה 1234 הפסקה אבל נמשך 3 שעות לא נעים בלשון המעטה בפרט בשכיבה במטרה לישון בלילה.סליחה על אורך הכתוב. תודה וברכה דר אליאן

ראה תשובתי למטה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים