קרישת דם עקב נטילת פרדקסה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

13/06/2017 | 19:05 | מאת: Dany

ני בן 77 ,110 ק"ג מאובחן כחולה עם פרפור פרוזדורים כרוני. אני נוטל פרדקסה במשך 5 שנים במינון של 250 מ"ג ליום (כדור אחד). בכל התקופה לא ביצעתי כל בדיקת קרישה ,עקב דימום מקומי שצץ לאחרונה ביקשתי הפנייה לביצוע בדיקת קרישה להלן התוצאות: PT-16.9 PTT-35.9 שתי התוצאות מחוץ לטווח INR-1.2 שאלתי איך אני צריך לנהוג בהמשך,אולי להוריד/להעלות מינון תודה מראש דני

לא מכיר מינון של 250 מ"ג. המינון של פרדקסה הינו 150 מ"ג פעמיים ביום או 110 מ"ג פעמיים ביום. הבדיקות הרגילות PT PTT ו INR לא משקפות את מצב הקרישה כשנוטלים פרדקסה. דימום מקומי לא אמור להיות הוראת נגד להמשך טיפול בפרדקסה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים