הקצעת שורשים

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

18/12/2015 | 16:14 | מאת: דוד

מה ההבדל בין הקצעת שורשים הנעשית בידי רופא לבין זו הנעשית בידי שיננית ? האם יש הבדל באופן הפעולה או במכשור ? איזה רופא מומחה עדיף שיעשה זאת ולמה ? הפער במחיר הוא גבוה... איזה שיקולים עליי לקחת בחשבון ? אודה לכל הכוונה... הערה ו/או הערה

שלום דוד, הקצעת שורשים היא ניקוי אותו חלק של שורשי השיניים הנמצא חשוף מעצם אך ממוקם מתחת לחניכיים עקב נסיגת העצם שלא לוותה בנסיגת החניכיים במקביל, וכך נוצרו כיסים סביב השורשים בהם נלכדים שאריות מזון ונוצרת אבנית. הקצעת השורשים מבוצעת באלחוש/ הרדמה מקומית אותו מבצע רק הרופא. שיננית מימנת עושה אותו היטב אך הרופא צריך לבצע את האלחוש. יש למדוד את עומק הכיסים לפני ואחרי הטיפול כדי לדעת על יעילותו ולהחליט האם להסתפק להמשך במעקב בלבד או דרושה פעולה כירורגית נוספת. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים