הרמת סינוס מול שתל בזוית

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

21/08/2015 | 12:37 | מאת: משה

שלום אני בן 64, סובל מאוסטאופורוזיס קשה. לפני כחצי שנה עברתי עקירת שיניים 14,15. שן 16 הייתה מחוברת בגשר כך שגם היא הוצאה. קיבלתי 2 הצעות טיפול שונות, באחת הוצעה הרמת סינוס עם שתלי IRAISE. גובה העצם המינימלי (שארית) באזור שן 16 עפי CT הוא 3.76. הצעה החלופית (מרופא אחר) היתה לעשות שן 14 שתל רגיל, 15 לעשות שתל בזוית, ושן 16 לחבר עם גשר לשן 17 ו-15. אני אובד עצות, ולא יודע איך אני אמור לבחור. האם לעובדה שיש סוטאופורוזיס קשה יש עדיפות לאחת השיטות? אשמח לקבל הסבר בדבר היתרונות והחסרונות של כ"א מהגישות. תודה.

שלום משה, בדרך כלל אין השפעה מזיקה לאוסטאופורוזיס על השתלת עצם בלסת. חובה לבדוק קודם איזה טיפול תרופתי אתה מקבל לאוסטאופורוזיס. באם אתה מטופל בתרופה ממשפחת הביספוספונטים יש לנקוט במשנה זהירות. תוודא שהרופא המנתח יודע על התרופות שאתה נוטל. לשאלתך, כשיש חסר של עצם קיצוני מתחת לרצפת הסינוס ובמיוחד כשמטפלים רק בצד אחד של הלסת, ימין במקרה שלך, אני מעדיף לעשות הרמת סינוס ולהתקין בהמשך שתל אחד במקום כל שן חסרה. כך מקבלים יציבות רבה יותר ופיזור נכון יותר של הכוחות. אפשר להתקין שתל זויתי כפי שתיארת, אך שרידותו לאורך זמן לדעתי, פחות בטוחה. שתל IRAISE הוא שתל מצויין פיתוח ישראלי מקורי, דרכו מוזרקת עצם אל הסינוס להרמת הממברנה. אני מעט חושש במקרה שלך כי עם עצם שארית של כ 3.5 מ"מ היציבות המושגת של השתל עלולה להיות מעט בעיתית. כדאי לשקול הרמת סינוס פתוחה כשלב מכין לפני התקנת השתלים. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים