אני ממש צריכה חו"ד אובייקטיבית

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

12/04/2009 | 23:23 | מאת: ענת

ד"ר שלום וחג שמח אני בת שלושים עברתי טיפול שיניים בטישטוש של עקירות שיניים בלסת עליונה ושתלים ( 9 במספר), במקום של השן בינה ושן לפניה אין לי כרגע שיניים לפי רופא השיניים שלי יש לעבור הרמת סינוס על מנת שאפשר יהיה להשלים שם שיניים , אני גם חוששת שוב מטיפול מורכב וגם קצת קצרה בכסף כרגע ושאלתי האם יכולה להיות השפעה לרעה על כל המבנה של הלסת עם השתלים במידה ואין אני עושה שתלים במקום הנ"ל? כי אם לא אשמח לותר על החלק הזה אך אם יש השפעה לרעה אצטרך להחליט אחרת. תודה לך ( מקוה שתוכל לענות אני פשוט צריכה חוות דעת אוביקטיבית בנושא

שבת שלום ענת, כמענה לשאלתך ברמה העקרונית, אין חובה לשקם את השן הטוחנת השניה באם היא חסרה ואפשר להסתפק בשן הטוחנת הראשונה.פרטנית כל מקרה לגופו. באם בלסת התחתונה קיימת השן הטוחנת השניה, כדאי להוסיפה גם בלסת העליונה, שכן כך מוסיפים שטח לעיסה נוסף החשוב לתפקוד נכון. באם חסרה עצם בדרך כלל היא חסרה גם לצורך התקנת השתל במקום השן הטוחנת הראשונה ואז ממילא יש צורך בהרמת סינוס פתוחה או סגורה.השיקול בעד ונגד הוא לא רק מקצועי אלא בנוסף יש לשקול את האיכות המבוקשת, אורך הזמן הרצוי לשרידות השיקום (שן טוחנת נוספת תפחית מהעומס הלעיסי של הטוחנת הראשונה), הצורך בהרמת הסינוס, העלות הפיננסית הנוספת, ושיקולים נוספים שמרביתם אישיים לכל מטופל ומטופל. ההחלטה היא בעקר שלך בהתאם לשאיפותייך. בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס ושתלים

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים