מוסינזון 3 ת"א

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

16/11/2013 | 22:58 | מאת: עדי

שלום רב, אני מועמד להשתלת שן מספר 18, בבדיקת CT הרופא שיניים שלי אמר לי שיש מרווח של 8 מ"מ מתחת לסינוס והרוחב של השן רחבה מאוד, הוא נתן לי 2 אופציות: השתלת שן ללא הרמת סינוס או הרמת סינוס סגורה/ פתוחה והפנה אותי הלאה. אני לא יודע מה לעשות? מה הגישות החדשות? השיננית שלי אמרה לי שעדיף לא לבצע הרמת סינוס כי עם תהיה בעיה בשתל, יוכלו בפעם השניה לבצע הרמת סינוס איכותית יותר, מאשר עם יחליפו בפעם השניה שתל עם הרמת סינוס ראשונית כי כבר יש הרס של העצם. אני מבולבל בעודף אינפורמציה? (TMI)? תודה

שלום עדי, שן 18 היא שן בינה. לא נראה לי שלכך הכוונה שכן אין זה מקובל לבצע התקנת שתל במיקום של שן בינה אלא רק במקרים מיוחדים מאד. בכל מיקום אחר הרמת סינוס סגורה והוספת 2 מ"מ עצם עדיפה כי עיגון השתל בריצפת הסינוס מוסיפה יציבות ראשונית לשתל. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים