רבע שפה רדומה

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

07/11/2013 | 14:18 | מאת: אברהם

שלום רב, אני בן 30, ולפני שבוע עברתי ניתוח להשתלת עצם בחניכיים בשתי הלסתות. מאז הניתוח רבע שפה תחתונה שלי (רבע שמצד שמאל למרכז) עדיין רדומה כולל החלק שמתחתיו עד כמחצית הסנטר, בערך קוביה של ס"מ על ס"מ. הרופא המנתח אומר שזו יכולה להיות פגיעה זמנית או נצחית בעצב, כרגע לוקח לשבוע ויטמיני B וסטרואידים. מדי פעם חש ב"זרמים" אבל עדיין ההרדמה לא מתפוגגת. הומלץ לי גם לחמם את המקום חום יבש. אני ממש ממש לא רוצה שזה יישאר כך לנצח! האם יש עוד משהו שניתן לעשות? בדיקה/צילום/טיפול? בתודה מראש, אברהם.

07/11/2013 | 16:05 | מאת: אורי

אני לא רופא אבל נכנסתי לפה כדי לראות אם התקבלה תשובה לשאלה שלי וראיתי את שאלתך.אז תדע שיש לך אפשרות לפנות למחלקת כירורגיה פה ולסת בכל אחד מבתי החולים הגדולים אפילו ללא תור ותנסה שיראו שם במה מדובר.בריאות שלמה והצלחה

שלום אברהם, שתי סיבות אפשריות לחוסר תחושה חלקי בשפה תחתונה: האחת, פגיעה בעצב העובר בלסת. השניה, לחץ על העצב כתוצאה מדחיסת חומר המילוי,(העצם) שהוסיפו או לחץ של התפרים או בצקת לאחר הניתוח. באם הסיבה מופיעה באפשרות השניה, התחושה תחזור לאחר ימים, שבועות או חודשים - בהתאם לחומרת הפגיעה. לעיתים, סימנים מקדימים לחזרת התחושה הם תחושת זרמים כפי שתיארת. כדאי לשתף את הרופא המנתח שיבדוק ויחליט האם יש צורך בהתערבות, כמו, שחרור לחץ של התפרים. סטרואידים, אם ניטלים לפני ובסמוך למועד הניתוח יכולים להוריד את הבצקת. לאחר מספר ימים כדאי להפסיקם. מעקב רופא מטפל רצוי מאד. החלמה מהירה, בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים