עברתי השתלת שיניים ורציתי לדעת מה הלאה

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

31/03/2009 | 10:51 | מאת: גילה

עברתי השתלה של שני שתלים לפני חודש. השתלים הם במקום של שתי טוחנות תחתונות. (אחת מכל צד). עד להשתלה המקום היה זמן רב ללא שיניים. (כ-20 שנה). ההשתלה עברה פחות או יותר בסדר. אם כי היתה נפיחות, קצת חום וכאבים. טופלתי באנטיביוטיקה וכעבור שבוע עברו הנפיחות והחום. יחד עם זאת, מה שקורה היום, וזה כבר חודש מאז ההשתלה, שיש לי כאבים בחניכיים. אינני יכולה ללעוס שום דבר על השתלים (אין עדיין שיקום עליהם) ויש לי כאבים חזקים כאשר אני מנסה ללעוס משהו ולו הרך ביותר (לדוגמא, ענבים). כאשר אני בכל זאת מנסה יש לי אחר כך כאבים בכל החניכיים התחתונות, גם לא במקום של ההשתלה. אני רוצה להדגיש שאין במקום פצעים ואני גם דואגת לשטוף בכל מיני תכשירים ואפילו מרחתי ג'ל להקלה. שאלתי היא האם המצב יכול להצביע על כך שהשתלים בעצם לא נקלטים? האם זוהי תופעה מוכרת? אם כן מתי היא חולפת ואיך אוכל להקל על המצב ולתרום לשיפור? בתודה גדולה מראש.

תודה על שאלתך, קשה לענות בלי לראות אותך או לפחות צילום. אנסה לענות בצורה כללית יותר להבהרת הנושא: קיימות שתי שיטות לביצוע השתלות. בראשונה מכסים את השתל בחניכיים ומשאירים אותו מכוסה ל 4 חודשים ואז חושפים אותו ומשקמים במבנה וכתר. בשנייה השתל נשאר חשוף ובולט מעל החניכיים כבר מרגע ביצוע ההשתלה וזאת על ידי הברגת מעין כיפה מעליו הנקראת כיפת ריפוי שנועדה להוספת גובה לשתל בכדי שיבצבץ מעל החניכיים. לשאלתך, באם השתלים אכן יציבים ונקישה עליהם אינה מלווה בכאב, הסיבה כנראה דלקת חניכיים קלה סביב צווארי השתלים. הדלקת עלולה להיווצר באם כיפת הריפוי אינה גבוהה מספיק כל שחלק מרקמת החניכיים מכסה את ראש השתל ואז שאריות מזון וחיידקים נלכדים שם ויוצרים דלקת. אותו דבר יכול להתרחש גם בשתלים שאינם חשופים אלא מכוסים בחניכיים כמו בשיטה הראשונה אך בכל זאת נשאר פתח קטן ברקמה דרכו יכולים לחדור חיידקים ולגרום לדלקת. כדאי לבקש מהרופא לבדוק את האזור ואולי להחליף את הכיפות ריפוי ליותר גבוהות. בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס ושתלים

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים