מתי חיונית הרדמה חלקית?

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

24/06/2013 | 11:48 | מאת: מירי

יש כירורגים להשתלת שיניים המשתמשים בהרדמה חלקית(ע"י מומחה) ,לעומת מי שמסתפק בזריקות.מה מומלץ ונכון? תודה מראש!

28/06/2013 | 17:54 | מאת: ד"ר כהן אריאל

שלום לך מירי היום יש שיטות של הרמת סינוס פתוחה או סגורה שמאפשרות להרים סינוס תוך 20 דקות רק באיזור השתלים, לכן ניתן לבצע זאת במרפאה פרטית ללא הרדמה כללית. בהצלחה ד"ר אריאל כהן

שלום מירי, אין דבר כזה הרדמה חלקית. ההרדמה המקובלת היא הרדמה מקומית המבוצעת בזריקות על ידי רופא השיניים ישירות באתר הניתוח. כשמבצעים אותה בעדינות היא בהחלט סבילה וכמעט אין היא מורגשת. משמשת לטיפול או ניתוח המתבצע עד כשעתיים. אפשר גם למשך ניתוח ארוך יותר עם חומרי אלחוש מתאימים. באם קיים צפי לניתוח ארוך של מספר שעות עדיף לשקול הרדמה כללית, כמו המבוצעת בחדרי ניתוח בבתי חולים. להרדמה כללית יתרונות וחסרונות כמו כן קיים סיכון. סוג הרדמה אחר המבוצע במרפאת שיניים נקרא סדציה הכרתית. מבוצע על ידי רופא כללי המומחה להרדמה ובפיקוחו. הרופא המרדים נמצא כל מהלך הניתוח ומשך ההתאוששות אחריו. מתאים למתרפאים חרדים או למקרים שדרוש זמן ניתוח ארוך יותר. מניסיוני, ניתוח להרמת סינוס פתוחה או סגורה, או כמעט כל ניתוח להשתלת עצם נמשך בדרך כלל חצי שעה עד שעה. בהצלחה, דר ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם , הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים