הרמת סינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

26/05/2013 | 23:38 | מאת: א

שמעתי שיש שיטה חדשה להרמת סינוס סגורה על ידי שתל מיוחד שדרכו מזרימים תחליף העצם שנמצא בתצורה נוזלית בתוך מזרק . אשמח למענה לשאלות הבאות : 1 . האם השיטה החדשה יכולה לשמש תחליף ראוי להרמת הסינוס הפתוחה מבחינת כמות תחליף העצם שניתן להשתיל באמצעותה (הבנתי שבהרמת סינוס סגורה משמשת להשתלת תחליף עצם בכמות לא רבה) 2.האם באמת נכון הדבר שבשיטה זו הסיכויים לקריעת או ניקוב של רירית הסינוס יורדים דרמטית בהשוואה לשיטות אחרות של הרמות סינוס - סגורות או פתוחות ? 3.האם יש יתרון לכך שמילוי רצפת הסינוס נעשה בתחליף עצם שתצורתו נוזלית (ההיגיון שלי אומר שנוזל "מתעצב" לפי הצורה הגיאומטרית של המקום אליו הוא מוזרק בצורה יותר טובה מאשר "דחיפה" של תחליף עצם בצורה ידנית ) 4 . קראתי שעדיין אין לשיטה החדשה אישור FDA . מה זה אומר בדיוק והאם זה אמור להשפיע של שיקול דעתו של הפציינט שעומד לעבור הרמת סינוס .

שלום א, תודה על שאלותיך המעמיקות והמראות על הבנת הנושא. קיימות שיטות שונות לביצוע הרמת סינוס. אחד ההבדלים הבולטים הוא בגישה אל נפח הסינוס. בהרמת הסינוס הפתוחה הגישה לסינוס היא דרך פתח המבוצע בדופן. פתח זה מאפשר החדרת כמות נאותה של עצם ו/או תחליפי עצם. הוא מאפשר עבודה תוך ראיה ישירה של המתרחש בתוך הסינוס. ראיה זאת קריטית לתיקון פגמים או קרעים ברירית באם קיימים והמשך המילוי של אותו נפח הסינוס הדורש מילוי בצורה אופטימלית. השיטה הסגורה מאלצת את הרופא לעבוד "בחושך", היות ואין ראיה ישירה למתרחש בסינוס. ראשית, גילוי נאות, אני לא משתמש בשתלים אלו. ענינית, השתל החדש, ואני מכיר לפחות שניים כאלו המיוצרים על ידי חברות ישראליות, ולהן מגיע פרגון על השיטה, מאפשר וריאציה לשיטה הסגורה והוא חלק ממנה. נכון. הוא מאפשר החדרת עצם במדיה נוזלית ובכמות רבה יותר. היצרנים אומרים שכמות העצם המוחדרת יכולה להספיק ליותר משתל אחד. הסיכוי לקרע הרירית בהרמת סינוס סגורה בשיטה זאת אכן לדעתי נמוך יותר. בשיטה זאת קודם מזריקים לסינוס מים בכמות מדודה ושואבים אותם חזרה. על פי כמות המים החוזרת וצלילותם אפשר לדעת באם נוצר קרע ברירית/ממברנת הסינוס. ל"עיצוב" הגיאומטרי כהגדרתך משמעות נמוכה. חשוב להבין שמטרת העצם המושתלת היא לאפשר אחיזה איתנה ויציבה לאורך זמן רב לשתל שיותקן שם, כלומר, "לעטוף" היטב ובעודף את כל דפנות השתל. אישור ה FDA מאפשר שימוש ושיווק השתל בארצות הברית לאחר שנבדק בצורה מעמיקה ונמצא ראוי לשימוש בבני אדם. כדאי שכל חומר המוחדר לגוף יעבור אשור כזה. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

27/05/2013 | 16:02 | מאת: א

תודה על תשובתך המפורטת . עוד שאלה ברשותך. האם ניתן לבצע עם השתל החדש רק את הפעולות של הרמת הסינוס והשתלת העצם ומיד לאחר מכן להוציא את השתל , לחכות מספר חודשים , ולאחר מכן להשתיל שתל שכן יש לו אישור FDA ? תודה .

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים