הרמת סינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

30/03/2009 | 12:41 | מאת: מיכל

עברתי לפני 5 שנים השתלות בשיניים 24 ו25 ושני השתלים מתפקדים יפה. עתה יש צורך לעקור את שן 26 שהיא הטוחנת היחידה שנשארה לי בלסת העליונה בצד זה. קראתי כתבות שונות המציינות כי בדרך כלל באיזור שן 26 צריך , לצורך ביצוע שתל,לבצע הרמת סינוס . במקום אחר קראתי שניתן להימנע מהרמת סינוס אם משתמשים בשתל מיוחד. האם תהיה מוכן להרחיב לגבי אפשרות זו- אני מאוד פוחדת מהרמת סינוס-תודה מראש

שלום מיכל, תודה על שאלתך, ראשית, בכדי שאתייחס יותר במדויק לטיפול המתאים לך אבקשך להרחיב: מדוע שן 26 צריכה להיעקר? האם הסיבה היא מחלת חניכיים או שבר הכותרת או אחד השורשים? האם יש לך שיניים טוחנות בלסת תחתונה משמאל? האם חסרות לך עוד שיניים לא משוקמות בעיקר בצד ימין עליון? התשובה תהיה שונה בהתאם למצב השיניים האחרות. בצורה כללית אשיב כאן מה שנכון למקרה שלך ולמקרים דומים: גם אם צריך לבצע הרמת סינוס, אין זאת סיבה לדאגה. הפעולה כיום מבוצעת בצורה שגרתית בהצלחה רבה ועם הרבה שנות ניסיון. כל שעליך לעשות הוא לברר שהרופא מיומן ומנוסה ומבצע הרמות סינוס עם מספיק שנים של מעקב, כדאי גם לבקש ממנו מספרי טלפון של מטופלים שלו שעברו את הטיפול לפניך, והמסכימים לשוחח על הנושא, ולקבל מהם המלצות ולדבר איתם. עקרונית, לאחר עקירת שן טוחנת עילית ראשונה לא בהכרח קיים חסר עצם במימד האנכי המחייב הרמת סינוס. חסר עצם ניכר קיים דווקא לאחר עקירת השן הטוחנת השנייה. אפשר לעיתים להסתפק בהשתלת עצם בזמן העקירה לשימור מכתשית (המקום בו הייתה השן) כחלופה להרמת הסינוס. באם השן צריכה להיעקר עקב שבר הכותרת ( מה שנפוץ יותר בשיניים בהן בוצע טיפול שורש ולא שוקמו בעזרת כתר), בדרך כלל העצם נשארת שלמה וניתן לצבע שתל בלי צורך בהרמת סינוס. במקרים רבים ניתן לבצע בזמן העקירה גם התקנת השתל ובמידת הצורך גם השתלת עצם וגם הרמת סינוס. לגבי שתלים המונעים את הצורך בהרמת סינוס, גם זה לא לגמרי מדויק, אבל אסביר : העיקרון מתבסס על שימוש בשתלים קצרים האמורים להשתמש בעיגון רחב יותר כפיצוי על חסר גובה. קיימים שני יצרנים המייצרים שתלים כאלו האחד בצרפת והשני בבוסטון ארה"ב. לשניהם הצלחות וכישלונות. מניסיוני ב 22 שנים האחרונות, בתחום ההשתלות והשתלות העצם, אני מעדיף את הטיפול הנכון של התקנת שתלים ארוכים ככל הניתן באזור השיניים הטוחנות. אם צריך לבצע הרמת סינוס, מבצעים הרמת סינוס בלי לחפש קיצורי דרך, ואם צריך השתלת עצם תוך כדי התקנת השתל, עושים גם כן. ההיגיון פשוט, אם קיים בסיס יציב העבודה, כלומר הכתרים המשוקמים שורדים יותר, לשביעות רצון המטופל והמטפל, בלי צורך בתיקונים ושיפוצים במשך השנים לבוא... קשה לי להיזכר במקרה של כישלון שתלים לאחר 5 , 10 או 15 שנים לאחר התקנתם ואפילו אם הותקנו בעצם מושתלת או ברצפת הסינוס. בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס ושתלים

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים