הרמת סינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

31/01/2010 | 16:42 | מאת: שירה

שלום ד"ר שפירא, יש לי מספר שאלות בנושא, לפני שאני הולכת להתייעץ עם כירורג, כדי להגיע אליו עם רקע כלשהו... (מדובר בחסר של שיניים אחוריות בצד ימין בלסת העליונה): 1. האם קיימים פתרונות ללא צורך בניתוח הרמת סינוס? 2. האם הרמת סינוס והשתלת עצם במקרה שלי הן אותה פרוצדורה? או שיהיה צורך בשני שלבים/ניתוחים? 3. א. האם נדרש צילום CT על מנת לקבל הערכה ותמונה מהימנה של המצב בזמן הייעוץ? או שניתן בשלב היעוץ להסתפק בצילומים אחרים. אם כן - מהם? ב. האם יש צורך בצילום CT לפני ביצוע הניתוח כדי להימנע מפגיעה בעצב ו/או בקרום הסינוס ומסיבוכים אפשריים אחרים? 4. האם ניתן לבצע את הניתוח על סמך מודל ממוחשב? 5. כמה זמן אורך הניתוח? כפי שאתה יכול להתרשם משאלותי,אני מאד מוטרדת ומודאגת. אני מודה לך מראש עבור תשובותיך!! שירה

שלום שירה, 1.קיימות חלופות להרמת סינוס, כמו שתלים קצרים, או התקנת שתלים לפני ואחרי בסינוס וחיבורם בגשר. 2. אותה הפעולה במקרה שלך, או יותר נכון גם וגם באותו מועד. 3. צלום סי טי חובה. 4. לא ניתן לבצע הרמת סינוס על פי מודל ממוחשב. לאחר הרמת סינוס ניתן להתקין שתלים על פי מודל ממוחשב ואפילו בלי לנתח את החניכיים אלא להבריגם ישירות ללסת ובלי צורך בתפרים בהמשך. 5. אצל רופא מיומן כ 15 עד 20 דקות אצל פחות מיומן עד שעתיים. הממוצע כשעה. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים